Πλάτανος (βοήθειά μου...)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
Re: Πλάτανος (βοήθειά μου...)
Για να παίρνεις θάρρος! 
7 χρόνια η διαδικασία σε εναν κράταιγο.
7 χρόνια η διαδικασία σε εναν κράταιγο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Βλέπουμε καλά μου παιδιά, βλέπουμε! Από του χρόνου ίσως και κορυφή... Να θεριέψει πρώτα τους κλάδους καίγομαι, κορυφή δε χρειάζεται καν να ασχοληθώ, αν ποτέ τον αφήσω θα πετάξει αμέσως τρία μέτρα δοκάρι προς τα πάνω.
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Μενέλαε έχεις ένα υπέροχο υλικό για ένα πολύ εντυπωσιακό bonsai μελλοντικά.
Ξεκίνα ... μια αθώα κορυφή δεν θα κάνει καμμιά ζημιά σ΄αυτό το τερατάκι. Αυτό το δέντρο έχει αρκετή δύναμη για να τα συντηρήσει όλα και κορυφές και τα πιό κάτω κλαδιά.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
Ξεκίνα ... μια αθώα κορυφή δεν θα κάνει καμμιά ζημιά σ΄αυτό το τερατάκι. Αυτό το δέντρο έχει αρκετή δύναμη για να τα συντηρήσει όλα και κορυφές και τα πιό κάτω κλαδιά.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
-
Georg
- Mame

Μενέλαε,
έχεις δει κανένα φυλλοβόλο δέντρο χωρίς κορυφή (είτε μπονσάι, είτε στη φύση);
Επίσης, να ξέρεις οτι η τακτική σου με το υπόστρωμα είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία του δέντρου σου (αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί).
έχεις δει κανένα φυλλοβόλο δέντρο χωρίς κορυφή (είτε μπονσάι, είτε στη φύση);
Επίσης, να ξέρεις οτι η τακτική σου με το υπόστρωμα είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία του δέντρου σου (αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί).
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Ναι, το σχέδιό του είναι εξαιρετικό, με είχε εντυπωσιάσει εξ'αρχής -και το έγραψα- και αυτό ακριβώς ακολουθώ, με μόνη ένσταση τον όρθιο κλάδο της κορυφής!...
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
Μενέλαος έγραψε:Αχ, μα τι μου λες βρε Μάριε! Εδώ έχω κάνει αμάν να ΜΗΝ έχω κορυφή, που από πέρυσι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μου φτιάξει ισχυρό κλάδο και να τον σηκώσει ψηλά, κι όλο τα στραβώνω τα λαίμαργα αυτά κλαδιά προς τα κάτω, θα κάτσω ύστερα από τόση προσπάθεια να γυρίσω από μόνος μου κλαδί να φτιάξει κορυφή και να αποδυναμωθούν οι υπόλοιποι κλάδοι; Αποκλείεται σου λέω, αποκλείεται!!!
Δες ο Vasilis Sivvas τι σου δείχνει στο παρακάτω σχέδιο....
http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php ... 100#p48970
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Αχ, μα τι μου λες βρε Μάριε! Εδώ έχω κάνει αμάν να ΜΗΝ έχω κορυφή, που από πέρυσι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μου φτιάξει ισχυρό κλάδο και να τον σηκώσει ψηλά, κι όλο τα στραβώνω τα λαίμαργα αυτά κλαδιά προς τα κάτω, θα κάτσω ύστερα από τόση προσπάθεια να γυρίσω από μόνος μου κλαδί να φτιάξει κορυφή και να αποδυναμωθούν οι υπόλοιποι κλάδοι; Αποκλείεται σου λέω, αποκλείεται!!!
-
marios
- Imperial

Μενέλαος έγραψε:Καλημέρα Μάριε! Τι εννοείς να βρω την κορυφή;
Να βρεις ποια θα είναι η κορυφή του δέντρου σου. Να γυρίσεις ένα από τα κλαδιά σου προς τα πάνω να καλύψει την κοπή της κορυφής ώστε να ξεκινήσει η διαμόρφωση.
-
marios
- Imperial

Καλημέρα Μενέλαε!!!Μενέλαος έγραψε:Καλά πάμε και φέτος! Τεράστια δύναμη, πάρα πολλές νέες διακλαδώσεις στα υπάρχοντα κλαδιά του σκελετού, τρώει και πίνει πάλι τον άμπακα, όλα καλά. Θα εφαρμόσω και άμεσα διάφορες από τις συμβουλές που μου δώσατε για το πότισμα, και του χρόνου πια που θα έχουν παχύνει οι κύριοι κλάδοι και θα έχουν εδραιωθεί και οι φετινοί δευτερεύοντες που βγαίνουν τώρα, θα δώσω και την κωνικότητα που του λείπει.
Ξεκίνα να βρεις την κορυφή πρώτα. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Καλά πάμε και φέτος! Τεράστια δύναμη, πάρα πολλές νέες διακλαδώσεις στα υπάρχοντα κλαδιά του σκελετού, τρώει και πίνει πάλι τον άμπακα, όλα καλά. Θα εφαρμόσω και άμεσα διάφορες από τις συμβουλές που μου δώσατε για το πότισμα, και του χρόνου πια που θα έχουν παχύνει οι κύριοι κλάδοι και θα έχουν εδραιωθεί και οι φετινοί δευτερεύοντες που βγαίνουν τώρα, θα δώσω και την κωνικότητα που του λείπει.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
alexcorfu
- Imperial

- Επικοινωνία:
Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη διαμόρφωσή του παρά για το ρυθμό της αύξησής του! Αφού μεγαλώνει σωστά και με όλες τις φροντίδες... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... _smile.gif[/img]
-
vasilis sivvas
- Imperial

Μενέλαος έγραψε:Παρακαλώ πολύ, δείξτε λίγη αυτοσυγκράτηση, μεγάλα παιδιά είστε, μην πέσετε κάτω από τα γέλια. Εγώ το είχα δηλώσει ότι δε σκαμπάζω από συρμάτωμα, έτσι, αφού άνοιξα τρύπες στην πολύ χρήσιμη πατούρα της γλάστρας, κατέβασα και "συρμάτωσα" ένα προς ένα τα κλαδιά με τον τρόπο που βλέπετε. Μου έφαγε κι ένα σωρό ώρες να το καταφέρω, όμως πιστεύω ότι καλύτερα δε γινόταν! Είναι ό,τι κοντινότερο στα υπέροχα σχέδια που μου στείλατε και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, ό,τι κι αν πείτε για το τσίρκο που βλέπετε!!! Ο πλάτανος λοιπόν, σε καινούριο, χαμηλότερο και πλατύτερο ζεμπίλι, που έφαγα τον κόσμο να το βρω, έτοιμος πια για την καινούρια σαιζόν που ήδη άρχισε, μια και δειλά δειλά σκάει τα πρώτα του μπουμπούκια. Ελπίζω να πάει καλύτερα κι από πέρυσι, και να μην αποφασίσει να με "εγκαταλείψει" φέτος με τα μαρτύρια που τραβάει από μένα. Του χρόνου, με τα καινούρια κλαδέματα, θα του δώσω και την κωνικότητα που ακόμη του λείπει, την οποία τόσο ωραία μου δείξατε στα virtual. Και δυο ερωτήσεις: Όπως βλέπετε έχω καλύψει πρόχειρα τα κενά μεταξύ της μπάλας του δέντρου και του ζεμπιλιού με ξύλα. Αυτό όμως μόλις ζεστάνει ο καιρός δε θα μπορεί να συνεχιστεί. Είναι καλή ιδέα λέτε στο κενό να παραχώσω υφάσματα, τα οποία και θα βαστούν υγρασία το καλοκαίρι; Για χώμα ούτε λόγος, απορρίπτεται! Και δεύτερον, πόσον καιρό περίπου θα πάρει να κρατήσουν από μόνα τους το νέο τους σχήμα τα κλαδιά, ώστε να παρέλθει ανεπιστρεπτί η περίοδος "μαριονετοποίησης"; Σας ευχαριστώ!
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Αλέξανδρε, με τιμάς ιδιαίτερα με αυτό που λες![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... ouphug.gif[/img] Χάρη χαίρομαι που σου αρέσει, να δούμε τι θα κάνει φέτος που ενώ έχει βγάλει εδώ και τόσον καιρό τα μπουμπούκια του, δε λέει να τα μεγαλώσει, προφανώς λόγω του παρατεταμένου χειμώνα...
-
alexcorfu
- Imperial

- Επικοινωνία:
Ο πλάτανος, εξελίσσεται πολύ ωραία! Καλά κάνεις και τραβάς τα κλαδιά τώρα που είναι και ευλύγιστα! Δε με απάσχολεί το πώς το κάνεις, αρκεί να γίνει και να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Επίσεις και αυτό που λέει ο Jean Zac: Επέλεξε το κλαδί που χρειάζεσαι έτσι ωστε στο μέλλον όταν το κλαδί θα έχει πάρει σχήμα και θα παχαίνει, η διπλανή ουλή θα έχει κλείσει! Αυτός ο πλάτανος, αποτελεί σημείο αναφοράς της εξέλιξης και για τις δικές μου προσπάθειες. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
Αρχίζει να γίνεται πολύ ωραίο! Ακολούθησε τις παραπανω οδηγίες των συμφουριτών!!!
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

Sim62, δεν τα είπαμε για το χώμα; Τα είπαμε... βίτσιο! Οι πάνω ρίζες το καλοκαίρι σκεπάζονται με... νερό, που όλη μέρα τον ψεκάζω και τον ποτίζω, έτσι δεν τις χάνω. Όσο για τα πανιά, το βρίσκω καλή ιδέα, μια και, όπως και να'χει, άλλο είναι να είναι γυμνή η μπάλα όπως πέρυσι -εκεί να δεις πώς στεγνώνει το χώμα- και άλλο να υπάρχουν τα πανιά που θα παίζουν το ρόλο του σφουγγαριού με το νερό. Οπωσδήποτε θα στεγνώνουν κι αυτά, αλλά κάτι παραπάνω θα κάνουν, θα τροφοδοτούν την μπάλα με νερό για κάμποσο χρόνο μέχρι να στεγνώσουν και θα βαστούν υγρασία, θα τα ελέγχω άλλωστε, δεν ξεχνιέμαι ποτέ, γνωρίζω από παλαιότερη πείρα ότι το να ξεραθεί ο πλάτανος είναι θέμα λίγων μόλις ωρών το καλοκαίρι... Jean-Zac, ειλικρινά δεν κατάλαβα από τα βίντεο τι θες να πεις, αυτό όμως με τα κλαδιά και τη δευτερεύουσα διακλάδωση θα ήθελα πολύ να μου το εξηγήσεις καλύτερα.
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Εδώ ένα βίντεο με διαμόρφωση σε ένα πλάτανο. Πρόσεξε το σκάψιμο του κορμού στο σημείο που κόπηκε και την συνέχεια του κορμού-κορυφή με ένα άλλο κλαδί.
https://www.youtube.com/watch?v=sX3c2ToxbyA
Εδώ (βάλε στό φούλ τόν ήχο !!) βλέπεις (το δένδρο δεν είναι πλάτανος) τον σχηματισμό-δημιουργία των δευτερευόντων κλαδιών. Εάν προσέξεις στο μέσον του κορμού υπάρχουν ίχνη από την προηγούμενη τομή του και η συνέχεια του κορμού-κορυφής από κάποιο άλλο κλαδί. Μία τέτοια πρόταση έγινε και σε εσένα από κάποια μέλη.
https://www.youtube.com/watch?v=MOsEaTekvYk
Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι έχεις 2-3 κλαδιά που ξεκινούν μαζί από το ίδιο σημείο. Μάλλον θα πρέπει να μείνει μόνο ένα και από αυτό να σχηματίσεις σιγά-σιγά την δευτερεύουσα διακλάδωση όπως στο προηγούμενο βίντεο.
.
https://www.youtube.com/watch?v=sX3c2ToxbyA
Εδώ (βάλε στό φούλ τόν ήχο !!) βλέπεις (το δένδρο δεν είναι πλάτανος) τον σχηματισμό-δημιουργία των δευτερευόντων κλαδιών. Εάν προσέξεις στο μέσον του κορμού υπάρχουν ίχνη από την προηγούμενη τομή του και η συνέχεια του κορμού-κορυφής από κάποιο άλλο κλαδί. Μία τέτοια πρόταση έγινε και σε εσένα από κάποια μέλη.
https://www.youtube.com/watch?v=MOsEaTekvYk
Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι έχεις 2-3 κλαδιά που ξεκινούν μαζί από το ίδιο σημείο. Μάλλον θα πρέπει να μείνει μόνο ένα και από αυτό να σχηματίσεις σιγά-σιγά την δευτερεύουσα διακλάδωση όπως στο προηγούμενο βίντεο.
.