μικρη βουκαμβιλια σε τσιμεντενιο ποτ κ το ζητημα της
Re: μικρη βουκαμβιλια σε τσιμεντενιο ποτ κ το ζητημα της
Η ταχεία ανάπτυξη των κλαδιών της βουκαμβίλιας σας σε σχέση με τον κορμό μπορεί να εξηγηθεί από αρκετούς παράγοντες:
Αιτίες ταχείας ανάπτυξης κλαδιών
Φυτική Ανάπτυξη: Οι βουκαμβίλιες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να αναπτύσσουν γρήγορα νέα κλαδιά, ειδικά όταν κόβονται. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται "ανάκτηση" και συμβαίνει λόγω της ενεργοποίησης των βλαστικών κυττάρων που βρίσκονται στα άκρα των κλαδιών3.
Ενέργεια από την Ανθισμένη Φάση: Η ανθοφορία απαιτεί ενέργεια, και όταν το φυτό ανθίζει, μπορεί να έχει περισσότερους πόρους διαθέσιμους για την ανάπτυξη νέων κλαδιών, αντί να επικεντρώνεται στη διατήρηση του κορμού1.
Προσαρμογή στο Περιβάλλον: Η βουκαμβίλια είναι ένα φυτό που προσαρμόζεται καλά σε διάφορες συνθήκες. Εάν το φυτό σας έχει ευνοϊκές συνθήκες (φως, υγρασία), αυτό μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξή του2.
Τι μπορείτε να κάνετε
Λίπανση: Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη και των δύο τμημάτων του φυτού.
Πότισμα: Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει επαρκή υγρασία, αλλά αποφύγετε την υπερβολική υγρασία που μπορεί να προκαλέσει σήψη.
Κλάδεμα: Συνεχίστε να κόβετε τα κλαδιά για να προωθήσετε την ανάπτυξη και άλλων τμημάτων του φυτού.
Η παρακολούθηση της υγείας του φυτού και η προσαρμογή των συνθηκών καλλιέργειας μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπημένη ανάπτυξή του.
Φυτική Ανάπτυξη: Οι βουκαμβίλιες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να αναπτύσσουν γρήγορα νέα κλαδιά, ειδικά όταν κόβονται. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται "ανάκτηση" και συμβαίνει λόγω της ενεργοποίησης των βλαστικών κυττάρων που βρίσκονται στα άκρα των κλαδιών3.
Ενέργεια από την Ανθισμένη Φάση: Η ανθοφορία απαιτεί ενέργεια, και όταν το φυτό ανθίζει, μπορεί να έχει περισσότερους πόρους διαθέσιμους για την ανάπτυξη νέων κλαδιών, αντί να επικεντρώνεται στη διατήρηση του κορμού1.
Προσαρμογή στο Περιβάλλον: Η βουκαμβίλια είναι ένα φυτό που προσαρμόζεται καλά σε διάφορες συνθήκες. Εάν το φυτό σας έχει ευνοϊκές συνθήκες (φως, υγρασία), αυτό μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξή του2.
Τι μπορείτε να κάνετε
Λίπανση: Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη και των δύο τμημάτων του φυτού.
Πότισμα: Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει επαρκή υγρασία, αλλά αποφύγετε την υπερβολική υγρασία που μπορεί να προκαλέσει σήψη.
Κλάδεμα: Συνεχίστε να κόβετε τα κλαδιά για να προωθήσετε την ανάπτυξη και άλλων τμημάτων του φυτού.
Η παρακολούθηση της υγείας του φυτού και η προσαρμογή των συνθηκών καλλιέργειας μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπημένη ανάπτυξή του.
Topic author - Omono

- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 62 times
ευχαριστω για την σκεψη κ προσοχη σου . Το σκεφτηκα να αφησω κ αλλα κλαδια , εστω κ αν χαλαγαν την εικονα [ αυτην που εχει εστω τωρα ] η ενα πολυ μεγαλυτερο απο τα υπολοιπα. Θα δοκιμασω κ τις δυο κινησεις που μου προτινεις. Σκεφτομαι μηπως το φυτεψω ακομα κ στο εδαφος.Jean-Zac έγραψε: ↑17 Οκτ 2023, 05:14Περισσότερα κλαδιά, μεγαλύτερη γλάστρα και 15-20 χρόνια υπομονή.Το ξέρω ακούγεται παράξενο και υπερβολικό αλλά τά μπονσάι δεν γίνονται σε 3-5 χρόνια.deus έγραψε:
........Το ερωτημα μου προς την ομαδα μας ειναι το παρακατω.
Πως τα κλαδια του μεγαλωνουν τοσο γρηγορα αλλα ο κορμος παραμενει σχεδον ο ιδιος;;;
τι μπορω να κανω ;;; ......
Nihil humanum mihi alienum est
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 290 times
Περισσότερα κλαδιά, μεγαλύτερη γλάστρα και 15-20 χρόνια υπομονή.Το ξέρω ακούγεται παράξενο και υπερβολικό αλλά τά μπονσάι δεν γίνονται σε 3-5 χρόνια.deus έγραψε:
........Το ερωτημα μου προς την ομαδα μας ειναι το παρακατω.
Πως τα κλαδια του μεγαλωνουν τοσο γρηγορα αλλα ο κορμος παραμενει σχεδον ο ιδιος;;;
τι μπορω να κανω ;;; ......
- These users thanked the author Jean-Zac for the post (total 2):
- deus x machina (17 Οκτ 2023, 06:20) • BILLPAN (17 Οκτ 2023, 10:35)
- Rating: 14.29%
-
deus x machina
Topic author - Omono

- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 62 times
μικρη βουκαμβιλια σε τσιμεντενιο ποτ κ το ζητημα της
Καλησπερα σε ολους ,
πριν 6 χρονια περιπου απο ενα κομματι 20 ποντων περιπου [ χωρις ριζες ] μιας βουκαμβιλιας που μου αρεσε οταν ανθιζε , προσπαθησα να φτιαξω ενα νεο φυτο - μινιατουρα του αρχικου φυτου.
Χρονια τωρα , αφου σε πρωτη φαση μπορεσε κ ριζωσε, αντεξε κ ανθισε [ προς εκπληξη μου ] συνεχιζε κ ανθιζει πανω απο 2 φορες τον χρονο.
Πριν απο 1 περιπου μηνα εκοψα τα κλαδια γυρω στους 5 ποντους απο τον βασικο κορμο. Οχι μονο ανθισε κ παλι αλλα μεγαλωσαν κ τα κλαδια γυρω στους 12 ποντους.
Το ερωτημα μου προς την ομαδα μας ειναι το παρακατω.
τι μπορω να κανω ;;;
πριν 6 χρονια περιπου απο ενα κομματι 20 ποντων περιπου [ χωρις ριζες ] μιας βουκαμβιλιας που μου αρεσε οταν ανθιζε , προσπαθησα να φτιαξω ενα νεο φυτο - μινιατουρα του αρχικου φυτου.
Χρονια τωρα , αφου σε πρωτη φαση μπορεσε κ ριζωσε, αντεξε κ ανθισε [ προς εκπληξη μου ] συνεχιζε κ ανθιζει πανω απο 2 φορες τον χρονο.
Πριν απο 1 περιπου μηνα εκοψα τα κλαδια γυρω στους 5 ποντους απο τον βασικο κορμο. Οχι μονο ανθισε κ παλι αλλα μεγαλωσαν κ τα κλαδια γυρω στους 12 ποντους.
Το ερωτημα μου προς την ομαδα μας ειναι το παρακατω.
τι μπορω να κανω ;;;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Nihil humanum mihi alienum est