Πικέα

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση

BILLPAN
Omono
Omono
Has thanked: 143 times
Been thanked: 82 times

Re: Πικέα

Δημοσίευση από BILLPAN »

Το δέντρο έχει στρεσαριστεί. Προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες του, γι' αυτό ρίχνει φύλλα. Είναι αποτέλεσμα του κοψίματος της ρίζας. Έχει πολύ ζέστη ακόμα για μεταφύτευση. Ο Σεπτέμβριος θεωρείται πλέον καλοκαίρι. Στα κωνοφόρα ειδικά είμαστε πολύ φειδωλοί με το κλάδεμα της ρίζας.

Το αφήνεις εκεί που είναι και δεν το πειράζεις. Προσέχεις το πότισμά σου, να μη μένει για πολύ υγρό το χώμα, έχει μειωθεί δραστικά η διαπνοή του. Όχι λίπασμα μέχρι την άνοιξη, και τότε περιορισμένο μέχρι να δεις σημάδια ανάκαμψης. Άστο να ξεκουραστεί λίγο.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τώρα, παρά να το φροντίζεις μόνο με νεράκι και να ελπίζεις.

Μπορεί να επανέλθει την άνοιξη μπορεί και όχι.

Εύχομαι τα καλύτερα γιατί είναι όμορφο δέντρο.

Rango
Shohin
Shohin
Has thanked: 70 times
Been thanked: 31 times

Δημοσίευση από Rango »

Καλησπέρα! Η Πικεα είναι κωνοφόρο δεντρο. Κοίτα λίγο στις εργασίες του Σεπτεμβρίου τι γράφει για τα κωνοφόρα σχετικά με τις εργασίες που εκανες. Εγώ συμβουλεύομαι πάντα τη συγκεκριμένη ενότητα του φόρουμ. Νομίζω λοιπόν ότι δεν ήταν σωστη στιγμή να κάνεις τις εργασίες αυτές και μάλιστα όλες μαζί... Στα κωνοφόρα είναι άτυπος νόμος ότι κάνουμε μόνο μια εργασία κάθε χρόνο... Ελπίζω να τα καταφέρει το δέντρο σου αλλά δείχνει να έχει ζοριστει πολυ...
Άβαταρ μέλους

thanos75
Imperial
Imperial
Has thanked: 98 times
Been thanked: 189 times

Δημοσίευση από thanos75 »

Τώρα που έχει χωριστεί μην κάνεις καμιά αλλαγή. Άστο όπως είναι προστατευμένο.
Θα έλεγα να μην κάνεις καμιά σκέψη για αυτήν -τουλαχιστον - την άνοιξη. Ακόμα κι αν επιβιώσει θέλει χρόνο.

Topic author
Thodorisrek
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Πικέα

Δημοσίευση από Thodorisrek »

Καλημέρα σε όλη την ομάδα !!! Απέκτησα την Πικέα μου το καλοκαίρι! Την άφησα για 2-3 μήνες να εγκλιματιστεί και να περάσουν οι καύσωνες και πριν 2 εβδομάδες της έκανα την πρώτη μεταφύτευση μαζί με ένα μικρό καθαρισμό στα κλαδιά του.  . Το υπόστρωμα που χρησιμοποίησα είναι φυλόχωμα /Acadama/ Ελαφροπετρα .
Παράλληλα έκοψα ελάχιστες ρίζες , κυρίως τις πολυ χοντρές που είχε σχηματίσει. Καθάρισα καλά το χώμα από τις ρίζες και ολοκλήρωσα τη μεταφύτευση !!!
Από τοτε ρίχνει παρα πολλές βελόνες , με αποτέλεσμα να έχει μείνει όπως το βλέπετε στις φώτο. Λέτε να ξεράθηκε ; Γενικά σαν φυτό θέλει απευθείας έκθεση στον ήλιο; Γιατί εκεί που το έχω δεν το χτυπάει ο ήλιος!!! 
Τέλος αν θέλατε να μου στείλετε και 1-2 virtual αν επιζήσει για την άνοιξη όπως το φαντάζεστε !!! Ευχαριστω πολύ
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση