Αγριελιά
-
- Omono
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 190 times
Re: Αγριελιά
Πρέπει οπωσδήποτε να την βάλεις στον ήλιο. Τα φύκια να τα ρίχνεις κάθε 15 μέρες περίπου, προτιμώντας διαφυλλική εφαρμογή δηλ ράντισμα στα φύλλα. Επίσης θα ήταν καλό να την ραντίσεις και με χαλκό 1-2 φορές (σε διάστημα 3-4 εβδομάδων η 1η από την 2η φορά), τον οποίο γενικά ξέρω ότι μπορείς να τον αναμίξεις με τα φύκια στο ίδιο ράντισμα (εκτός εάν στο συγκεκριμένο σκεύασμα που έχεις αναφέρει κάτι άλλο). Ο χαλκός προλαμβάνει και θεράπεύει πολλούς μύκητες της ελιάς
- These users thanked the author Giorgos G. for the post:
- priest91 (17 Απρ 2025, 22:46)
- Rating: 7.14%
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 0
Καλησπέρα κύριοι περίπου πριν ένα μήνα έκανα μεταφύτευση στην παραπάνω ελιά, την έχω στην σκιά και της έριξα και οργανική ουσια απο φύκια.
Προσπάθησα να μην αφαιρέσω πολλές ρίζες και την ριζόμπαλα την άφησα άθιχτη. Έχει αρχίσει να πετάει δειλά δειλά καινουριους βλαστούς χάνει όμως και πολλά φύλλα. Είναι οκ να την ξαναβάλω στον ήλιο? 

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 156 times
- Επικοινωνία:
Πολυ ωραιο βιρτουαλ. Ακολουθησε οποιο απο αυτα σου αρεσουν! Επισης να αλλαξεις χωμα να παρει ανασα το δεντρο σου! 

-
- Συντονιστής
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 334 times
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 277 times
Κάποιες άλλες επιλογές.
.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 277 times
Χωρίς λόγια . !!
.
.
- Rating: 14.29%
-
- Imperial
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 115 times
Καλημέρα, μεταφύτευση θέλει για να φύγει αυτό το χώμα. Το αφαιρείς όλο εκτός από την καρδιά της ριζομπαλας και χρησιμοποιείς ένα μείγμα σε γενικές γραμμές 60/40 ανόργανο - οργανικό. Το βάζεις σε ρηχό training pot. Αναγκαστικά θα κοπεί ρίζα, προσπάθησε να μην είναι περισσότερο από 50%. Για ένα μηνα μετά τη μεταφύτευση το έχεις στη σκιά και δε λιπαίνεις καθολου, ρίχνεις όμως εκχύλισμα φυκιών και ποτίζεις αυχνα. Αν θες παίρνεις και μυκόρριζα να χρησιμοποιήσεις κατά τη μεταφύτευση.
Το κλάδεμα εξαρτάται από την τελική μορφή που έχεις στο μυαλό σου. Αν το θες σε αυτό το ύψος είναι μια χαρά. Αν θες να το κατεβάσεις πιο χαμηλά κάνεις αυτό που προτείνει ο hfestion.
Μετά την αφήνεις στην ησυχία της, και αφού ανακάμψει με το καλό, το καλοκαίρι κάνεις και ένα πρώτο συρμάτωμα.
Καλή συνέχεια.
Το κλάδεμα εξαρτάται από την τελική μορφή που έχεις στο μυαλό σου. Αν το θες σε αυτό το ύψος είναι μια χαρά. Αν θες να το κατεβάσεις πιο χαμηλά κάνεις αυτό που προτείνει ο hfestion.
Μετά την αφήνεις στην ησυχία της, και αφού ανακάμψει με το καλό, το καλοκαίρι κάνεις και ένα πρώτο συρμάτωμα.
Καλή συνέχεια.
-
- Συντονιστής
Το super thrive είναι μια ορμόνη ας την πούμε κι έτσι και πολυ υπερτιμημένη κατά τν γνώμη μου και ξεπερασμένη, υπάρχουν και καλύτερες λύσεις. Οχι πως δεν κάνει δουλειά, κάνει και με το παραπάνω αλλά κοστίζει όσο μια ράβδος χρυσού.
Οι ελιές χρειάζονται οργανική ουσία, η καλύτερη λύση για εμάς είναι οποιαδήποτε βρεις σε υγρή μορφή.
Πας σε ενα φυτώριο, ζητάς να σου δείξουν τα βιολογικά σκευάσματα. Διαβάζεις τις ετικέτες και ψάχνεις κάτι που να έχει μεγάλο ποσοστό σε οργανική ουσία. Εγώ που χρησιμοποιω αρκετά τέτοια σκεύασμα, τα βάζω σε ένα μπετονι απο σαπούνι- σαμπουάν κτλ με αντλία για να είναι εύκολη και η χρήση τους.
-
- Συντονιστής
Σίγουρα θα πρέπει να γίνει μεταφύτευση για να δεις τι κρύβεται κάτω από το χώμα. Το σκληρό χώμα έχει ως αποτέλεσμα το δέντρο σου να μην μπορεί να αναπτυχθεί.
Εγώ θα έκανα θαρραλέες κινήσεις στο κλάδεμα. Αν και δεν έχω το δέντρο μπροστά μου σου παραθέτω την οπτική μου.
Τέλος θα βοηθούσε πάρα πολύ ενα εκχύλισμα φυκιών ή κάτι σε οργανική ουσία.
Εγώ θα έκανα θαρραλέες κινήσεις στο κλάδεμα. Αν και δεν έχω το δέντρο μπροστά μου σου παραθέτω την οπτική μου.
Τέλος θα βοηθούσε πάρα πολύ ενα εκχύλισμα φυκιών ή κάτι σε οργανική ουσία.
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 0
Αγριελιά
Καλησπέρα και πάλι αγόρασα μια αγριελιά απο φυτώριο οπως φαίνεται παρακάτω (15 europoula). Μου άρεσε το σχήμα της αν και δεν εχει πολύ παχυ κορμό. Της έκανα ένα κλάδεμα για να καθαρίσει πιο πολύ και σκέφτομαι να κρατήσω το σχημα αυτό και με τον καιρό να γεμίσει λίγο ο θόλος και το κάτω κλαδί. Επίσης το χωμα που βρίσκεται καρατάει πολυ νερό (επιπλέει για καποια sec πριν το τραβήξει) και έιναι σκληρό. Εσείς τι λέτε; Θέλει κιαλλο κλάδεμα;