Ελια No.5
-
Topic author - Συντονιστής
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 334 times
Re: Ελια No.5
Περασε ενας χρονος. Δεν εγινε καμια εργασια πανω στην ελια εκτος απο ενα, δυο, τρια,τεσσερα κλαδεματακια (δε θυμαμαι) για να μη ξεφυγει μεχρι και το Φθινοπωρο. Σημερα εγινε συντηριση. Βγηκαν ολα τα παλια συρματα και μπηκα νεα μονο σε μια πλευρα νεα οπου ηταν απαραιτητο. Ακολουθησε κλαδεμα και επιτελους εκοψα τη χοντρη εξωτερικη ριζα.
Τελος τοποθετηθηκε σε νεο σημειο οπου θα εχει περισσοτερη ωρα επαφη με τον ηλιο.
Τελος τοποθετηθηκε σε νεο σημειο οπου θα εχει περισσοτερη ωρα επαφη με τον ηλιο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Imperial
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Μπράβο Δώρη! Ωραία δουλειά! Να σου πώ την αλήθεια, με τέτοιες μεγάλες ξυλοποιημένες ρίζες, τη "βλέπω" να ταιριάζει πάνω σε κατάλληλα διαμορφωμένη πέτρα ή ένα σύμπλεγμα πετρών σαν μικρό τοπίο...
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 156 times
- Επικοινωνία:
-
Το καλοκαίρι πέρασε χωρίς προβλήματα με τα δέντρα μου. Νεράκι, λιπασματακι, ηλιο και όλα καλά

"Παρέα με ένα κακτο"
Να και αλλη μια καλοκαιρινή φωτογραφία με άλλα δύο φυλλαράκια

Κάποια στιγμή στα μέσα του φθινόπωρου έγινε και η δεύτερη της μεταφυτευση
Μια φωτογραφία πριν

Καταρχάς έγινε μια προετοιμασία. Μάζεψα εργαλεία και έφτιαξα το χωματακι μου

(Ο καθένας με ότι εργαλεία βολεύεται)

Κλασικά έπλυνα τις ρίζες

Εδώ είμαστε

Έκοψα τη κεντρική ρίζα που έβγαινε απο το χώμα και χτενισα ρίζες

Με μια πέτρα σταθεροποιηθηκε η ρίζα στο σημείο που ήθελα
Και τοποθετήθηκε στο ίδιο ποτ

Μπήκε χώμα και ποτιστικε πολύ καλά

Λίγες φωτογραφίες μετά τη μεταφυτευση

Η Πετρούλα --> μαγκούριτσα για λίγο καιρό. Έμεινε η ρίζα που πετάει λίγο, θα σκεφτώ τι θα τη κάνω. Κάποια στιγμή του χρόνου ίσως ζεστάνω λίγο τα χέρια με το dremel

Τέλος μπήκε στο σημείο που ήταν εκτεθειμένη σε κρύο, χιόνι, ηλιο, βροχη και έμεινε εκεί χωρίς να πεταχτεί.
Τα πρώτα σημάδια της άνοιξης

Είναι μεγάλη μου η ικανοποίηση που έφτασα αυτό το δέντρο μέχρι εδώ. Το βλέπω κάθε μέρα και σκέφτομαι το ταξίδι του.
Μόλις τελειώσει η έντονη ανάπτυξη της άνοιξης θα βγάλω κάι φωτογραφίες το πως είναι σήμερα

"Παρέα με ένα κακτο"
Να και αλλη μια καλοκαιρινή φωτογραφία με άλλα δύο φυλλαράκια

Κάποια στιγμή στα μέσα του φθινόπωρου έγινε και η δεύτερη της μεταφυτευση
Μια φωτογραφία πριν

Καταρχάς έγινε μια προετοιμασία. Μάζεψα εργαλεία και έφτιαξα το χωματακι μου

(Ο καθένας με ότι εργαλεία βολεύεται)

Κλασικά έπλυνα τις ρίζες

Εδώ είμαστε

Έκοψα τη κεντρική ρίζα που έβγαινε απο το χώμα και χτενισα ρίζες

Με μια πέτρα σταθεροποιηθηκε η ρίζα στο σημείο που ήθελα
Και τοποθετήθηκε στο ίδιο ποτ

Μπήκε χώμα και ποτιστικε πολύ καλά

Λίγες φωτογραφίες μετά τη μεταφυτευση

Η Πετρούλα --> μαγκούριτσα για λίγο καιρό. Έμεινε η ρίζα που πετάει λίγο, θα σκεφτώ τι θα τη κάνω. Κάποια στιγμή του χρόνου ίσως ζεστάνω λίγο τα χέρια με το dremel

Τέλος μπήκε στο σημείο που ήταν εκτεθειμένη σε κρύο, χιόνι, ηλιο, βροχη και έμεινε εκεί χωρίς να πεταχτεί.
Τα πρώτα σημάδια της άνοιξης

Είναι μεγάλη μου η ικανοποίηση που έφτασα αυτό το δέντρο μέχρι εδώ. Το βλέπω κάθε μέρα και σκέφτομαι το ταξίδι του.
Μόλις τελειώσει η έντονη ανάπτυξη της άνοιξης θα βγάλω κάι φωτογραφίες το πως είναι σήμερα
-
- Imperial
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
Αν ακόμα ψάχνεις να την χαρίσεις εδώ είμαι.
προστέθηκε πρίν 5 λεπτά 9 δευτερόλεπτα:
Αν την είχα αυτή την ελιά θα την έκανα κάπως έτσι σκέψου το... Δεν το έχεις σκεφτεί αλλά αξίζει.
προστέθηκε πρίν 5 λεπτά 9 δευτερόλεπτα:
Αν την είχα αυτή την ελιά θα την έκανα κάπως έτσι σκέψου το... Δεν το έχεις σκεφτεί αλλά αξίζει.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Imperial
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
Καλή ιδέα.vasilis sivvas έγραψε:Τι θα έλεγες αν έβαζες καμιά πέτρα κάτω απο την ρίζα και μέσα στην κουφάλα ??? θα του πήγαινε πολύ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stelios την 12 Αύγ 2016, 01:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Imperial
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 11 times
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]Sim62 έγραψε:Η εξέλιξη Hfestion είναι η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να έχει και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον μας επιφυλλάσεις πολύ πιο όμορφες εικόνες. Αν θα μπορούσα να εκφέρω μια γνώμη νομίζω ότι στην 14η απ΄τις σημερινές φωτογραφίες προσφέρεται μια πολύ καλή επιλογή για μπροστινή όψη αλλά μου την χαλάνε οι 2 ρίζες που σημειώνω με κόκκινο για αυτό και παίρνω το θάρρος να στην δείξω χωρίς αυτές και ελαφρά πιο μέσα στο χώμα τον κορμό. Εχω την εντύπωση ότι είναι δύο επεμβάσεις χωρίς κίνδυνο αλλά σίγουρα αυτό θα το δείξει στην μεταφύτευση που θα υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα του ττι γίνεται ακριβώς κάτω απ΄το χώμα.
-
Που λες να κάνω shari?marios έγραψε:Γιατί δεν σκαβεις τον κορμό να κάνεις αυλάκι; shari..
Σιγά σιγά, όλα θα γίνουν στην ώρα τουςLazorik έγραψε:Συμφωνώ κι εγώ να φύγουν ή να κρυφτούν οι χοντρές ρίζες που θυμίζουν και λίγο ginseng :/ Ο κορμός έχει τέλεια κωνικότητα και η ρίζα τον αδικεί.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγιαDimosA έγραψε:Υπέροχη δουλειά...
Νομίζω ότι ή ελιά όπως και να την κάνεις θα είναι υπέροχη.
Χόνδρος κορμός .
Καλό σχεδιασμένη...
Να την δεις όπως θες...
Μπράβο...
Στάλθηκε από το Tornado 348 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υπέροχη δουλειά...
Χόνδρος κορμός .
Καλό σχεδιασμένη...
Να την δεις όπως θες...
Μπράβο...
Χόνδρος κορμός .
Καλό σχεδιασμένη...
Να την δεις όπως θες...
Μπράβο...
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Δυστυχώς ή ευτυχώς η μεγάλη χοντρή ρίζα δεξιά όπως κοιτάς είναι ξερή. Οπότε είναι δυνατό να γίνει. Λογικά θα κοπεί και ίσως γίνει κουφαλα. Ακόμα δεν ξέρω ούτε εγώ,,,,, όλα θα κριθούν στη μεταφυτευση-διαμόρφωση που θα γίνει το φθινόπωρο
κάθε ιδέα δέκτη.
Υ.γ: όπως έχω ξανα γράψει κάθε ιδέα , σχολιο δέκτη.
Οποίος έχει κάποια ιδέα για νέα διαμόρφωση ή για σχήμα ποτ πάλι είναι δεκτό
Δυστυχώς ή ευτυχώς η μεγάλη χοντρή ρίζα δεξιά όπως κοιτάς είναι ξερή. Οπότε είναι δυνατό να γίνει. Λογικά θα κοπεί και ίσως γίνει κουφαλα. Ακόμα δεν ξέρω ούτε εγώ,,,,, όλα θα κριθούν στη μεταφυτευση-διαμόρφωση που θα γίνει το φθινόπωρο
κάθε ιδέα δέκτη.
Υ.γ: όπως έχω ξανα γράψει κάθε ιδέα , σχολιο δέκτη.
Οποίος έχει κάποια ιδέα για νέα διαμόρφωση ή για σχήμα ποτ πάλι είναι δεκτό
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Η εξέλιξη Hfestion είναι η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να έχει και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον μας επιφυλλάσεις πολύ πιο όμορφες εικόνες. Αν θα μπορούσα να εκφέρω μια γνώμη νομίζω ότι στην 14η απ΄τις σημερινές φωτογραφίες προσφέρεται μια πολύ καλή επιλογή για μπροστινή όψη αλλά μου την χαλάνε οι 2 ρίζες που σημειώνω με κόκκινο για αυτό και παίρνω το θάρρος να στην δείξω χωρίς αυτές και ελαφρά πιο μέσα στο χώμα τον κορμό. Εχω την εντύπωση ότι είναι δύο επεμβάσεις χωρίς κίνδυνο αλλά σίγουρα αυτό θα το δείξει στην μεταφύτευση που θα υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα του ττι γίνεται ακριβώς κάτω απ΄το χώμα.
-
Χαιρετώ τη παρέα μας! !!!
Ο καιρός περνάει,,,

Η ελιά έμεινε στο ίδιο ακριβώς σημείο,,, που και που τσίμπαγα κάποιο λεμαργο βλαστο βιαστικά το πρωί πριν πάω στη δουλειά. Μόλις μπήκε η άνοιξη ξεκίνησα και τα πιο συστηματικά ποτισματα, 1 φορά την βδομάδα- 2 φορές και τώρα μέρα παρά μέρα. (Αυτή είναι η συχνότητα που χρειάζονται τα δέντρα μου στην αυλή μου)
Χθες έγινε συνάντηση, παραδοσιακά σχεδόν την ίδια περίοδο με πέρσι.
Έβαλα 2, 3 σύρματακια ,, έκοψα 2, 3 κλαδάκια ,,ξανά τοποθετήσα 2, 3 κλαδάκια και τέλος σκαλισα προσεκτικά και απαλά λίγο το χώμα

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Λίγες ακόμα

Το χώμα έχει κάτσει αρκετά. Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει μεταφυτευση, ίσως αλλαγή γωνίας και διαμόρφωση ριζών (εξαρτάται με το τι θα υπάρχει κάτω από το χώμα.)
""Ελπίζω να μη σας κούρασα""
Ο καιρός περνάει,,,

Η ελιά έμεινε στο ίδιο ακριβώς σημείο,,, που και που τσίμπαγα κάποιο λεμαργο βλαστο βιαστικά το πρωί πριν πάω στη δουλειά. Μόλις μπήκε η άνοιξη ξεκίνησα και τα πιο συστηματικά ποτισματα, 1 φορά την βδομάδα- 2 φορές και τώρα μέρα παρά μέρα. (Αυτή είναι η συχνότητα που χρειάζονται τα δέντρα μου στην αυλή μου)
Χθες έγινε συνάντηση, παραδοσιακά σχεδόν την ίδια περίοδο με πέρσι.
Έβαλα 2, 3 σύρματακια ,, έκοψα 2, 3 κλαδάκια ,,ξανά τοποθετήσα 2, 3 κλαδάκια και τέλος σκαλισα προσεκτικά και απαλά λίγο το χώμα

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Λίγες ακόμα

Το χώμα έχει κάτσει αρκετά. Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει μεταφυτευση, ίσως αλλαγή γωνίας και διαμόρφωση ριζών (εξαρτάται με το τι θα υπάρχει κάτω από το χώμα.)
""Ελπίζω να μη σας κούρασα""