Πορτοκαλιά νάνα
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 109 times
- Been thanked: 209 times
Re: Πορτοκαλιά νάνα
Από τα πρώτα δεντράκια που ασχολήθηκα. Με αργούς ρυθμούς για να μην το καταστρέψω. Έχει γίνει πολύ δουλειά στη ρίζα σε δύο μεταφυτεύσεις και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Είναι σε θέση να φυτευτεί και σε χαμηλό ποτ. Δεν βιάζομαι. Θέλω πρώτα να δω ικανοποιητικά αποτελέσματα και στην εικόνα του φυτού. update δύο χρόνια μετά.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Imperial
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Πολύ ωραία!! Πιστεύω πως θα γίνει εύκολα έτσι όπως τη φαντάζεσαι! Για το κλάδεμα ίσως θα πρέπει να βιαστείς, γιατί αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/think.gif[/img]
-
Topic author - Imperial
Δυστυχώς δεν κατάφερα να έχω μαζί μου την πορτοκαλίτσα στο workshop ..... οπότε συνεχίζω να την κοιτάω μόνος μου... Θα προχωρήσω στην μεταφύτευση με καλύτερο χώμα και με μια λίγο μικρότερη γλάστρα. Νομίζω ότι ως εκεί το έχω.
Στο κλαδεμα όμως χρειάζομαι βοήθεια!!! περιμένω προτάσεις. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... nfused.gif[/img]
Στο κλαδεμα όμως χρειάζομαι βοήθεια!!! περιμένω προτάσεις. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... nfused.gif[/img]
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 151 times
- Επικοινωνία:
Άνετα γινεται ωραιο το δεντράκι σου απο την πρωτη ματια... ανέβασε 2-3 φωτογραφιες στο Virtual HELP
-
Topic author - Imperial
Πορτοκαλιά νάνα
Είδα προθυμία στην κοπή της πίτας για βοήθεια, οπότε την εκμεταλλεύομαι. Νομίζω ότι για κλάδεμα πρέπει από Μάρτιο και μετά. Ισως είναι καλύτερα να την φέρω σε κάποιο workshop να κάνουμε τα πρώτα βήματα παρέα, αλλά σας την δείχνω για τις πρώτες ιδέες. Έχει διάμετρο κορμού 3.5 εκ.
Όπως καταλαβαίνεται είχε αφαιθεί στην τύχη της τόσα χρόνια. Τα βασικά κλαδάκια έχουν σκληρύνει αρκετά στην βάση και δεν είναι ευλύγιστα. Ίσως πρέπει να αφαιρεθούν και κάποια... Νομίζω ότι προς το παρόν πρέπει να κόψω όλους τους καρπούς. Ήδη έχω κόψει 10-15. Πως φαντάζεστε το μέλλον της;
Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά, αλλά βρήκα την παρακάτω στο internet, και ελπίζω κάποια στιγμή να πλησιάσουμε ... (!!?!??!!)
Όπως καταλαβαίνεται είχε αφαιθεί στην τύχη της τόσα χρόνια. Τα βασικά κλαδάκια έχουν σκληρύνει αρκετά στην βάση και δεν είναι ευλύγιστα. Ίσως πρέπει να αφαιρεθούν και κάποια... Νομίζω ότι προς το παρόν πρέπει να κόψω όλους τους καρπούς. Ήδη έχω κόψει 10-15. Πως φαντάζεστε το μέλλον της;
Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά, αλλά βρήκα την παρακάτω στο internet, και ελπίζω κάποια στιγμή να πλησιάσουμε ... (!!?!??!!)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.