Ελιά
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 276 times
- Been thanked: 215 times
- Επικοινωνία:
Re: Ελιά
Μόνο που ξεκίνησες αυτό είναι αρκετό. Σε βάθος χρόνου θα καταλάβεις από μόνος σου στο τι πρέπει να φύγει και τι να μείνει.
Μια καλή μεταφύτευση χρειάζεται καλή προετοιμασία. Δηλαδή, φτιάξε το καφεδάκι σου, ετοίμασε την γλάστρα σου καί το μείγμα χώματος σου. Εγώ το παλιό χώμα το βγάζω με νερό υπό πίεση. αλλά ο καθένας όπως βολεύεται.
Καλή επιτυχία!!!
Μια καλή μεταφύτευση χρειάζεται καλή προετοιμασία. Δηλαδή, φτιάξε το καφεδάκι σου, ετοίμασε την γλάστρα σου καί το μείγμα χώματος σου. Εγώ το παλιό χώμα το βγάζω με νερό υπό πίεση. αλλά ο καθένας όπως βολεύεται.
Καλή επιτυχία!!!
- These users thanked the author Hfestion for the post:
- Jack of all trades (25 Σεπ 2022, 21:16)
- Rating: 7.14%
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 4 times
Βρήκα λίγο χρόνο το πρωί και έκοψα τα πολλά, αν προλάβω θα συνεχίσω αύριο. Ο κύριος κορμός είναι ακόμα εκεί
, αλλά δε μου φαίνεται τόσο κακό αν τον κρατήσω. Η αλήθεια είναι ότι από κοντά φαίνεται πιο ωραία γιατί τα κλαδιά κάνουν πολλές γωνίες και γίνονται όλα 'ένα' στίς φωτογραφίες.
Η μεταφύτευση μάλλον θα γίνει το επόμενο ΣΚ, δεν είχα άδειο γλαστράκι. Στα θετικά είναι ότι το χώμα φαίνεται αρκετά καλό και ελαφρύ και δε θα με ταλαιπωρήσει όσο πίστευα. Όπως πάντα, κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο!

Η μεταφύτευση μάλλον θα γίνει το επόμενο ΣΚ, δεν είχα άδειο γλαστράκι. Στα θετικά είναι ότι το χώμα φαίνεται αρκετά καλό και ελαφρύ και δε θα με ταλαιπωρήσει όσο πίστευα. Όπως πάντα, κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο!

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Topic author - Σπορόφυτο
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το virtual! Λογικά μέσα στα επόμενα 2 ΣΚ που θα έχω χρόνο θα προχωρήσω με το κλάδεμα και θα ανεβάσω φώτο με ότι απομείνει 

-
- Omono
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 173 times
απ'οτι φαίνεται υπάρχει ομοφωνία ότι το ψηλότερο και χοντρότερο κλαδί πρέπει να φύγει.
- These users thanked the author Giorgos G. for the post:
- Jack of all trades (19 Σεπ 2022, 22:31)
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 217 times

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- These users thanked the author Jean-Zac for the post:
- Jack of all trades (19 Σεπ 2022, 22:31)
-
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Όσο ποιο βαθιά κόψεις, τόσο ποίο λαμπρό μέλλον θα έχει. Αυτό φυσικά εξαρτάται και απο πόσα χρόνια μπορείς να περιμένεις.Jack έγραψε:Ωχ αμαν! Τόσο πολύ ? Μάλλον σε δόσεις θα το κόψω, γιατί δεν πάει το χέρι μου να το κόψω μια και έξωGiorgos έγραψε:01 Ιαν 1970, 22:19καλησπερα. Ώραιο δεντράκι αλλά θέλει πετσόκομμα ώστε να γίνει μπονσάι μεγέθους shohin. Είχα αγοράσει μια ανάλογη και δεν το μετάνοιωσα που την μακέλεψα. Προτείνω αυστηρό κλάδεμα, σε γενικές γραμμές στο επίπεδο που έχω κόκκινες γραμμές απ'ότι μπορώ να δω από τις φωτό. Καλή επιτυχίαelia.jpg
Ξεκίνησε με μεταφύτευση και σταδιακα κοντινέ το , και μετά αποφασίζεις
- These users thanked the author Hfestion for the post:
- Jack of all trades (19 Σεπ 2022, 22:32)
-
Topic author - Σπορόφυτο
Ωχ αμαν! Τόσο πολύ ? Μάλλον σε δόσεις θα το κόψω, γιατί δεν πάει το χέρι μου να το κόψω μια και έξωGiorgos έγραψε:01 Ιαν 1970, 22:19καλησπερα. Ώραιο δεντράκι αλλά θέλει πετσόκομμα ώστε να γίνει μπονσάι μεγέθους shohin. Είχα αγοράσει μια ανάλογη και δεν το μετάνοιωσα που την μακέλεψα. Προτείνω αυστηρό κλάδεμα, σε γενικές γραμμές στο επίπεδο που έχω κόκκινες γραμμές απ'ότι μπορώ να δω από τις φωτό. Καλή επιτυχίαelia.jpg

-
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Πολύ ωραίο δέντρο!! Ασε τις καταβολάδες και προχωρά στο παρασύνθημα...
- These users thanked the author Hfestion for the post (total 2):
- Jack of all trades (18 Σεπ 2022, 19:58) • gmaravelisvet (18 Σεπ 2022, 20:56)
- Rating: 14.29%
-
- Omono
- Has thanked: 133 times
- Been thanked: 173 times
καλησπερα. Ώραιο δεντράκι αλλά θέλει πετσόκομμα ώστε να γίνει μπονσάι μεγέθους shohin. Είχα αγοράσει μια ανάλογη και δεν το μετάνοιωσα που την μακέλεψα. Προτείνω αυστηρό κλάδεμα, σε γενικές γραμμές στο επίπεδο που έχω κόκκινες γραμμές απ'ότι μπορώ να δω από τις φωτό. Καλή επιτυχία
- These users thanked the author Giorgos G. for the post:
- Jack of all trades (18 Σεπ 2022, 19:52)
-
Topic author - Σπορόφυτο
Ελιά
Καλησπέραα! Τελικά δεν κρατήθηκα και αγόρασα μια ελιά γιατί μου άρεσε αρκετά ο κορμός χαμηλά (και είχα καιρό να πάρω κάτι
), ωστόσο το δέντρο είναι αρκετά μεγάλο και θα εκτιμούσα τις συμβουλές σας ώστε να κάνω ένα πρώτο 'καθάρισμα'. Επισυνάπτω και μια εικόνα με τα σημεία στα οποία σκέφτομαι να κόψω τα κλαδιά. Επίσης:
1) Υπάρχει περίπτωση αν κάνω εναέρια καταβολάδα τέτοια εποχή στο σημείο που φαίνετα στον κύκλο να πιάσει? Ή αν το κόψω απλά και το βάλω στο χώμα?
2) Μπορώ να το μεταφυτεύσω κατά τις αρχές Οκτώβρη αφαιρώντας παράλληλα και από τη ρίζα?

1) Υπάρχει περίπτωση αν κάνω εναέρια καταβολάδα τέτοια εποχή στο σημείο που φαίνετα στον κύκλο να πιάσει? Ή αν το κόψω απλά και το βάλω στο χώμα?
2) Μπορώ να το μεταφυτεύσω κατά τις αρχές Οκτώβρη αφαιρώντας παράλληλα και από τη ρίζα?