Pot από μαύρο Πύλο
-
myrtilos
- Omono

- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 24 times
Re: Pot από μαύρο Πύλο
Έχω υπόψιν μου διάφορες τεχνικές με τσιμέντο και πηλό αλλά ο μαύρος πηλός που έχεις δείχνει πολύ όμορφος, προς το παρόν βρίσκω αντικείμενα που με κάποιο τρόπο μπορώ να χρησιμοποιήσω (μπολάκια,ταψάκια,πήλινα) επίσης πλαστικά ποτ μέσω internet.ioannis.makris έγραψε: ↑15 Ιαν 2019, 14:41Θα πρεπει να βρεις εναν κεραμιστα τοτε που να ειναι διευθετημένος να σου ψήνει τις δημιουργίες σου και να σου προμηθεύει πηλό και εκει θα βρεις διάφορους πηλους με χρωμα η χωρις και τεχνικες ώστε να φτιαξεις αυτο που θελεις.
Ακομα πιο ευκολο ειναι το τσιμεντο. Παίρνεις συρματινο πλεγμα λιγο χοντρο σε παχος ώστε να στέκεται οταν του δινεις σχημα και πολυ πυκνο ώστε να κάθεται το τσιμέντο και αφού δόσεις σχήμα παίζεις μετά με την υφη και στο τέλος κάνεις μια πατίνα και έτοιμο
43074510_10214928902069065_1040072347006009344_n.jpg
η ακομα και ετσι οπως το βιντεακι
https://www.youtube.com/watch?v=zWJXKrbNoDM&t=601s
Γενικα φαντασια να εχεις και χρονο και μπορεις να κανεις τρελα πραγματα
Αν φτιάξω κάτι θα το "ανεβάσω".
Ευχαριστώ.
-
ioannis.makris
Topic author - Omono

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 31 times
Θα πρεπει να βρεις εναν κεραμιστα τοτε που να ειναι διευθετημένος να σου ψήνει τις δημιουργίες σου και να σου προμηθεύει πηλό και εκει θα βρεις διάφορους πηλους με χρωμα η χωρις και τεχνικες ώστε να φτιαξεις αυτο που θελεις.myrtilos έγραψε: ↑15 Ιαν 2019, 13:00Ευχαριστώ για την ανάλυση,καταλαβαίνω απόλυτα τα περί δημιουργίας που αναφέρεις ακριβώς αυτός είναι κι ο λόγος που ρώτησα για λεπτομέρειες.
Το να σου παραγγείλω κάτι θα μου στερήσει όλη τη χαρά της δημιουργίας οπότε το ενδιαφέρον μου έχει να κάνει με το να μπορούσα να αγοράσω το υλικό και να το χειριστώ εγώ.
Η Άνοιξη έρχεται και οι μεταφυτεύσεις είναι πολλές,τα όμορφα ποτ δυστυχώς πανάκριβα και ψάχνω για ιδιόχειρες δημιουργίες.
Το συγκεκριμένο υλικό δίνει λύσεις με ωραίο αποτέλεσμα ειδικά για εφαρμογή σε νεκρά ξύλα η παλιούς κορμούς.
Ακομα πιο ευκολο ειναι το τσιμεντο. Παίρνεις συρματινο πλεγμα λιγο χοντρο σε παχος ώστε να στέκεται οταν του δινεις σχημα και πολυ πυκνο ώστε να κάθεται το τσιμέντο και αφού δόσεις σχήμα παίζεις μετά με την υφη και στο τέλος κάνεις μια πατίνα και έτοιμο η ακομα και ετσι οπως το βιντεακι
https://www.youtube.com/watch?v=zWJXKrbNoDM&t=601s
Γενικα φαντασια να εχεις και χρονο και μπορεις να κανεις τρελα πραγματα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
myrtilos
- Omono

- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 24 times
Ευχαριστώ για την ανάλυση,καταλαβαίνω απόλυτα τα περί δημιουργίας που αναφέρεις ακριβώς αυτός είναι κι ο λόγος που ρώτησα για λεπτομέρειες.
Το να σου παραγγείλω κάτι θα μου στερήσει όλη τη χαρά της δημιουργίας οπότε το ενδιαφέρον μου έχει να κάνει με το να μπορούσα να αγοράσω το υλικό και να το χειριστώ εγώ.
Η Άνοιξη έρχεται και οι μεταφυτεύσεις είναι πολλές,τα όμορφα ποτ δυστυχώς πανάκριβα και ψάχνω για ιδιόχειρες δημιουργίες.
Το συγκεκριμένο υλικό δίνει λύσεις με ωραίο αποτέλεσμα ειδικά για εφαρμογή σε νεκρά ξύλα η παλιούς κορμούς.
-
ioannis.makris
Topic author - Omono

Ειναι πηλος stoneware υψηλης θερμοκρασιας ιδιαιτερα σκληρος και ανθεκτικος. Ψηνεται 2 φορες μια σε χαμηλη θερμοκρασια και μια στους 1200 c και λεγεται stoneware γιατι ειναι σκληρος σαν πετρα.
Το υλικο απο που αγοραζεις η ετοιμη γλαστρα??? Το υλικο απο κεραμιστες της περιοχης σου, γλαστρες ετοιμες μπορω να σου φτιαξω σε οτι μεγεθος και βαθος θελεις και για οποια χρηση θελεις πχ γλαστρα για cascade η για δασος, βραχακι γλαστρα για τοπιο κτλ κτλ το μεγιστο φαρδος ειναι τα 70cm. Τιμες... μια γλαστρα 30x20cm εχει περιπου 20ε.
Προστέθηκε μετά από 23 λεπτά 18 δευτερόλεπτα:
Να συμπληρωσω κατι σ αυτα που εγραψα στον myrtilo. Δεν ειμαι εμπορος ουτε ειναι η δουλεια μου να φτιαχνω γλαστρες, απλα μ αρεσει πολυ και θα ηθελα να φτιαξω και για οσους ενδιαφερονται.
Κυριακατικος πρωινος καφες, μουσικη και να εχω μπροστα μου ενα δεντρακι και να δημιουργω μια γλαστρα φτιαγμενη για τον χαρακτηρα του δεντρου. Επισης γεμιζω μ αυτον τον τροπο και το καμινι του ψησιματος
-
deus x machina
- Omono

- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 64 times
παρα πολυ ωραιο .
Μπραβο σου
Μπραβο σου
- These users thanked the author deus x machina for the post:
- ioannis.makris (14 Ιαν 2019, 21:24)
- Rating: 7.14%
Nihil humanum mihi alienum est
-
ioannis.makris
Topic author - Omono

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Dim Papadopoulos
- Shohin

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 23 times
-
Dim Papadopoulos
- Shohin

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 23 times
-
ioannis.makris
Topic author - Omono

Ειναι πηλος stoneware υψηλης θερμοκρασιας ιδιαιτερα σκληρος και ανθεκτικος. Λογω δουλειας (art designer) συνεργαζομαι με εναν κεραμιστα στην καλαμαρια θεσσαλονικης και βγαζω διαφορα προιοντα, λεπτομερειες σε π,μ,
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 358 times
Υπέροχο είναι
Μπράβο, μπράβο. Τώρα τα Χριστούγεννα λογικά θα κάνω και εγώ τη δεύτερη γλάστρα μου.Που τα ψήνεις;Έχει κάποια ιδιαιτερότητα, εκτός του χρώματος, από τον κλασικό πηλό;
Μπράβο, μπράβο. Τώρα τα Χριστούγεννα λογικά θα κάνω και εγώ τη δεύτερη γλάστρα μου.Που τα ψήνεις;Έχει κάποια ιδιαιτερότητα, εκτός του χρώματος, από τον κλασικό πηλό;
-
ioannis.makris
Topic author - Omono

Pot από μαύρο Πύλο
Έτοιμα τα πρώτα pot από μαύρο Πύλο υψηλής θερμοκρασιας. Οποιος ενδιαφερεται να του φτιαξω ας μου στειλει ενα π.μ.
- These users thanked the author ioannis.makris for the post:
- Phoenix (21 Σεπ 2023, 04:56)
- Rating: 7.14%