Σελίδα 2 από 2

Re: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2017 bonsaiforum

Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2017, 13:57
από iohokahey
σε δραχμες?
μια χαρα! κερναω την παρεα!
DSCN2958.JPG
DSCN2958.JPG

υγ.για μενα μια γαριδες με εκεινο το περιεργο αρωμα και εκεινη την απαλη σαλτσα!! χεχε!

Re: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2017 bonsaiforum

Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2017, 12:49
από Kostas
Θα έρθω με παρέα. Θα χαρώ επιτέλους να σας δω απο κοντά.

Re: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2017 bonsaiforum

Δημοσιεύτηκε: 06 Φεβ 2017, 21:35
από karesansui
luna-rossa-ιταλικο-εστιατοριο-μενου-τιμες.jpg
Πάντα πίστευα και πιστεύω πως το φαγητό, κατεξοχήν συνυφασμένο με την ύλη, ενέχει πνεύμα καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό! Πέρα από νοστιμιά, συντροφιά και ευζωία, προσφέρει επίσης πεδίο λαμπρό για ασκήσεις στοχασμού, αισθητικής διανόησης και ενίοτε ιλαρού πνεύματος!
Το μενού  table d'hôte που προτείνει ο J-Z εμπίπτει σε αυτήν την θεωρία!
Είναι προσεκτικά σχεδιασμένο, αποτελούμενο γαστριμαργικές δημιουργίες, με δυνατό σώμα, έντονα διεθνή χρώματα και αρώματα και έντονη επίγευση μεσογειακής Haute cuisine!
Πού ...δένουν τα μπονσάι σε όλη αυτήν την πανδαισία; 
Ελάτε να το ανακαλύψετε!!!
PS Μία μικρή ένσταση για ένα, προφανώς εκ παραδρομής, μικρού λάθους αν μπορεί να ειπωθεί ούτω: Η κλασσική sacher torte περιέχει μαρμελάδα βερύκοκου και όχι άλλη τι. Αλλά, πάλι, δεν θα είχα καμία αντίρρηση σε μια τολμηρή παρουσίαση με μαρμελάδα βατόμουρου!!!

Re: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2017 bonsaiforum

Δημοσιεύτηκε: 06 Φεβ 2017, 17:08
από Jean-Zac
ΜΕΝΟΥ
 
Ποτό καλωσορίσματος
 
-Kir Royal
 
Ποικιλία ορεκτικών για το καλωσόρισμα
 
-Μπλίνις με μους πράσινης ελιάς, γαρίδες ποσέ και ξύσμα μοσχολέμονου
 
-Κροστίνι με σιρόπι σφενδάμου, brie και αχλάδι
 
-Φρέσκια μοτσαρέλα με ντοματίνια και πέστο βασιλικού
 
-Δαμάσκηνα ψητά τυλιγμένα με καπνιστή πανσέτα
 
ΣΟΥΠΑ
-Βελουτέ κολοκύθας με κάστανα και τραγανή πανσέτα με κενέλ γιαουρτιού και σχοινόπρασο.
 
ΣΑΛΑΤΕΣ
-Παντζάρια με λεπτοκομμένο πράσινο μήλο, καρύδια, μανούρι, και σάλτσα μύρτιλου.
 
-Ρόκα με baby σπανάκι, μανιτάρια, κουκουνάρι και κάστανα πασπαλισμένη με νιφάδες χαλουμιού και βινεγκρέτ φουντουκιού.
 
-Κινόα (quinoa) με φιλέτο πορτοκαλιού, σταφίδες, cranberries, φυστίκια Αιγίνης και dressing με λεμόνι και μέλι.
 
-Waldorf σαλάτα με λεπτοκομμένη σελινόριζα, καρότο και μαγιονέζα αρωματισμένη με μηλόξυδο.
 
-Γαλλική σαλάτα με πέρλες ροδιού, καρέ ανανά σερβιρισμένη με dressing καραμελωμένου βαλσάμικου.
 
-Παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με κρίταμο και άγρια κάπαρη με extra παρθένο ελαιόλαδο.
 
ΚΡΥΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
-Ποικιλία από Ελληνικά και Διεθνή τυριά με αποξηραμένα φρούτα και πολύσπορα κριτσίνια.
 
-Γαρίδες αρωματισμένες με εστραγκόν και βελούδινη σάλτσα Bloody Μary.
 
ΖΕΣΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
-Ποπιέτα γλώσσας γεμιστή με σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και μάραθο σερβιρισμένη με σάλτσα σαμπάνιας.
 
-Ρολό γαλοπούλας γεμιστό με καπνιστό τυρί Μετσόβου, κάστανα, δαμάσκηνα σερβιρισμένο με σάλτσα πολύχρωμων πιπεριών αρωματισμένη με Grand Marnier.
 
-Χοιρινά φιλετάκια μαγειρεμένα σε μπύρα με μέλι θυμαρίσιο και μουστάρδα Dijon καλυμμένα από κρούστα φυστικιών Αιγίνης.
 
-Φιλετάκια μόσχου σε σάλτσα από κρασί Vinsanto συνοδευμένα με μανιτάρια porcini μαριναρισμένα σε brandy.
 
-Κότσι αρνιού σιγοψημένο στο φούρνο συνοδευμένο με λαχανικά και σάλτσα δυόσμου αρωματισμένη με λεμονόχορτο.
 
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ
-Ριζότο με κρόκο Κοζάνης, κρέμα παρμεζάνας-Regianno και τραγανές φέτες προσούτο.
 
-Μανιτάρια γεμιστά με ψητά λαχανικά μαριναρισμένα σε οξύμελο και κατσικίσιο τυρί.
 
-Τορτελίνια με ντοματίνια κονφί, κρέμα γκοργκοντζόλας, καρύδια και λάδι τρούφας.
 
-Ψητές πατάτες noisette με μέλι, πορτοκάλι και φρέσκο θυμάρι.
 
-Τάρτα καραμελωμένου πράσου με εσαλότ, γραβιέρα και καπνιστή πανσέτα.
 
CARVING
-Γουρουνόπουλο ολόκληρο με γλάσο από σιρόπι σφενδάμου με σάλτσα κόκκινου μήλου και μουστάρδας Dijon.
 
ΓΛΥΚΑ
-Κορμός Serrano με φύλλα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με ρούμι.
 
-Τάρτα πραλίνας με κρέμα από φρούτα του πάθους.
 
-Κλασική τούρτα sacher με μαρμελάδα βατόμουρο και σοκολάτα Valrhona.
 
-Ντακουάζ φυστικιού με βανίλια Μαδαγασκάρης και καραμέλα γάλακτος αρωματισμένη με πορτοκάλι και κάρδαμο.
 
-Βασιλόπιτα. Νόστιμη, αφράτη και αρωματική. Όπως ακριβώς την φτιάχνει η πεθερά σας.
 
Τα κρασιά θα είναι   Grand cru classé και δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του μενού.
 
 
Η τιμή του μενού (τώρα κάνουμε την διαπραγμάτευση) θα είναι σε δραχμές. Ψάξτε κάτω από τα στρώματα, στα συρτάρια, στην ντουλάπα  και ρωτήστε την γιαγιά μήπως έχει κανέναν Κολοκοτρώνη πρόχειρο στο σεντούκι. Ακόμη καλύτερα αν βρεί κανέναν  Παπανικολάου.
 
 
Απαγορεύονται τα τάπερ. !!!!!!
 

Re: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2017 bonsaiforum

Δημοσιεύτηκε: 06 Φεβ 2017, 16:22
από panixoras
<<το κοπι το πιτα >>λοιπον....ωραια θα μαζευτουμε για καφε και κουβεντουλα... :text-thankyoublue: :text-goodpost:

Re: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2017 bonsaiforum

Δημοσιεύτηκε: 05 Φεβ 2017, 23:47
από Harris
Ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτη! Ο τυχερός για το φλουρί θα κερδίσει ένα ψαλίδι bonsai Tian.
[img]http://image.prntscr.com/image/39852944 ... 74f5f3.png[/img]
Σίγουρα θα είναι μία όμορφη στιγμή για όλους μας.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2017 bonsaiforum

Δημοσιεύτηκε: 05 Φεβ 2017, 23:31
από karesansui
Για τέταρτη χρονιά το bonsaiforum διοργανώνει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2017, που την συνοδεύουν οι ευχές μας για νέες ελπίδες, νέες προσδοκίες, υγεία, αγάπη, ευτυχία και κάθε καλό για όλα τα μέλη του.
Σας προσκαλούμε λοιπόν, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 στο Piu Verde, στο Άλσος Παπάγου, να πιούμε το ρόφημά μας, να γνωρίσουμε νέα μέλη και να συζητήσουμε για το δημιουργικό χόμπυ μας και εκ των ών ουκ άνευ, να κόψουμε την πίτα μας με το τυχερό φλουρί! !
Θα είμαστε όλοι εκεί! 
http://www.piu-verde.gr