Λιγουστρο από την αρχή
-
Topic author - Συντονιστής
- Has thanked: 355 times
- Been thanked: 289 times
Re: Λιγουστρο από την αρχή
Χαιρετώ την παρέα!
Το συγκεκριμένο δέντρο φαίνεται να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά σε ότι του κάνω. Είναι ένα είδος που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, και απ ότι φαίνεται θα ασχοληθώ (αν βρω λίγο ακόμα χώρο στην αυλή μου)
Οι εργασίες συνεχίζονται, Αρχικά έγινε αλλαγή γωνίας του κεντρικού κορμού καί ξανά τοποθέτηση των πρώτον κλαδιών. Μετά από δύο εβδομάδες έγινε επανατοποθέτηση- διόρθωση των βασικών κλαδιών, κλάδεμα και αποφυλλωση.
Έχουν περάσει αρκετές ημέρες και ήδη έχει ξεκινήσει το δέντρο να ανταποκρίνεται. Καμία από τις φωτογραφίες δεν είναι σημερινή.
Πριν
https://youtube.com/shorts/dvho9hGt7cA? ... 6mFq_NpDoA
Μετά
Το συγκεκριμένο δέντρο φαίνεται να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά σε ότι του κάνω. Είναι ένα είδος που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, και απ ότι φαίνεται θα ασχοληθώ (αν βρω λίγο ακόμα χώρο στην αυλή μου)
Οι εργασίες συνεχίζονται, Αρχικά έγινε αλλαγή γωνίας του κεντρικού κορμού καί ξανά τοποθέτηση των πρώτον κλαδιών. Μετά από δύο εβδομάδες έγινε επανατοποθέτηση- διόρθωση των βασικών κλαδιών, κλάδεμα και αποφυλλωση.
Έχουν περάσει αρκετές ημέρες και ήδη έχει ξεκινήσει το δέντρο να ανταποκρίνεται. Καμία από τις φωτογραφίες δεν είναι σημερινή.
Πριν
https://youtube.com/shorts/dvho9hGt7cA? ... 6mFq_NpDoA
Μετά
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Για όποιον ενδιαφέρεται η σύντομη πορεία του δέντρου.
https://youtube.com/shorts/bSIiCTUagr8? ... sOp2XpvaFW
Η ανάπτυξη είναι τόσο θεαματική που με έχει βάλει σε σκέψεις.
Αν όλα πάνε καλά αύριο θα γίνει νέα διαμόρφωση στο δέντρο. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με το nebari όσο αναφορά το virtual τού κυρίου Γιάννη.
Αύριο πάνω στην πράξη
https://youtube.com/shorts/bSIiCTUagr8? ... sOp2XpvaFW
Η ανάπτυξη είναι τόσο θεαματική που με έχει βάλει σε σκέψεις.
Αν όλα πάνε καλά αύριο θα γίνει νέα διαμόρφωση στο δέντρο. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με το nebari όσο αναφορά το virtual τού κυρίου Γιάννη.
Αύριο πάνω στην πράξη
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 266 times
Κερνάει το κατάστημα !!!
Αλλά εάν επιμένεις στείλε 18 euro γιά τό ασβέστωμα του τοίχου.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Δεν βλέπω τον λογαριασμό για τα virtual σου και έχω αρχίσει να ανησυχώ......
-
Κύριε Γιάννη έπρεπε να σε είχα ακούσει και να είχα κόψει πιο χαμηλά τον κορμό. Τουλάχιστον 10 πόντους ακόμα. Τώρα είμαι υποχρεωμένος να λουζομαι τις επιλογές μου. Δεν πειράζει, άλλωστε αυτό το δέντρο είναι απο μόνο του ένα πείραμα.
Σαν επιλογή την ακούω. Το κεντρικό κλαδί είναι πάρα πολύ χοντρό και άκαμπτο στο ξεκίνημα του που ίσως αυτό να είναι μία λύση.
Χώμα, χαλίκι και ελαφρόπετρα έχω μπόλικη. Ίσως να μπω σε νέα περιπέτεια, ίσως να κάνω μια μικρή παράκαμψη στο ταξίδι μας.
'''Υπομονή μέχρι την Κυριακή,,,
Σαν επιλογή την ακούω. Το κεντρικό κλαδί είναι πάρα πολύ χοντρό και άκαμπτο στο ξεκίνημα του που ίσως αυτό να είναι μία λύση.
Χώμα, χαλίκι και ελαφρόπετρα έχω μπόλικη. Ίσως να μπω σε νέα περιπέτεια, ίσως να κάνω μια μικρή παράκαμψη στο ταξίδι μας.
'''Υπομονή μέχρι την Κυριακή,,,
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 266 times
Μία άλλη εκδοχή διαμόρφωσης μέ αποτέλεσμα τήν μείωση ύψους και τήν ανάλογη τοποθέτηση τών κλαδιών.
Τό πρόβλημα πού θά υπάρξει είναι η βάση του κορμού δηλαδή τό νέμπαρι αλλά αυτό μέ τό πέρασμα τών χρόνων
θά εξομαλυνθεί. Θά χρειαστεί ένα '' καπέλο '' δλδ ένα στεφάνι από παλιά γλάστρα πού θά τοποθετηθεί στήν βάση
του κορμού γιά να προστατέψει κάποιες εκτεθειμένες ρίζες-ριζιδία αλλά και θα ευνοήσει τήν δημιουργία νέων ριζών
από τόν κορμό ώστε μελλοντικά νά έχει μία καλή εικόνα.
Δέν είναι εύκολο, αλλά τό εγχείρημα βασίζεται στό πέρασμα τών χρόνων.
Τό πρόβλημα πού θά υπάρξει είναι η βάση του κορμού δηλαδή τό νέμπαρι αλλά αυτό μέ τό πέρασμα τών χρόνων
θά εξομαλυνθεί. Θά χρειαστεί ένα '' καπέλο '' δλδ ένα στεφάνι από παλιά γλάστρα πού θά τοποθετηθεί στήν βάση
του κορμού γιά να προστατέψει κάποιες εκτεθειμένες ρίζες-ριζιδία αλλά και θα ευνοήσει τήν δημιουργία νέων ριζών
από τόν κορμό ώστε μελλοντικά νά έχει μία καλή εικόνα.
Δέν είναι εύκολο, αλλά τό εγχείρημα βασίζεται στό πέρασμα τών χρόνων.
-
- Imperial
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 95 times
Πολύ ωραίο!! Πολύ γρηγορη ανάπτυξη και αποτέλεσμα κυριολεκτικα απο το μηδέν!!
Γιατί δεν αυξάνεις το ύψος; Πιο εύκολο μου φαίνεται. Δεν έχει και τόση μεγάλη ανάποδη κωνικότητα...
Γιατί δεν αυξάνεις το ύψος; Πιο εύκολο μου φαίνεται. Δεν έχει και τόση μεγάλη ανάποδη κωνικότητα...
-
Χαιρετώ την ομάδα, κάνω ένα update στο δέντρο μου. Όλο το καλοκαίρι αναπτύχθηκε απροβληματιστα. Έγιναν συνεχόμενες αποφυλλωσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτιαχτούν πολλά νέα κλαδιά.
Σαν δέντρο φαίνεται υγιέστατο, όμως οπτικά έχει δημιουργηθεί ανάποδη κωνικοτητα. Είμαι αναγκασμένος να συρματωσω και να ξανάπροσδιορίσω τα κεντρικά κλαδιά διαφορετικά θα πρέπει να ανέβω σε ύψος κάτι που δεν έχω την πολυτέλεια.
Αυτό που θα δουλέψω μάλλον το επόμενο σαββατοκύριακο ή στο workshop (θα εξαρτηθεί από τα κέφια μου)
Σαν δέντρο φαίνεται υγιέστατο, όμως οπτικά έχει δημιουργηθεί ανάποδη κωνικοτητα. Είμαι αναγκασμένος να συρματωσω και να ξανάπροσδιορίσω τα κεντρικά κλαδιά διαφορετικά θα πρέπει να ανέβω σε ύψος κάτι που δεν έχω την πολυτέλεια.
Αυτό που θα δουλέψω μάλλον το επόμενο σαββατοκύριακο ή στο workshop (θα εξαρτηθεί από τα κέφια μου)
-
- Imperial
Ωωωω ρε φίλε, πολύ καλό, δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια ότι θα έχει τέτοιες δυνατότητες όταν μας το πρωτοπαρουσίασες...
Είχες δίκιο που έλεγες ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι για να μαθαίνουν και να εμπνέονται οι νεότεροι...
Είχες δίκιο που έλεγες ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι για να μαθαίνουν και να εμπνέονται οι νεότεροι...
-
Για όποιον ενδιαφέρεται για την πορεία του δέντρου.
Είμαστε στους 14μηνες καλλιέργειας. Το δέντρο έχει πάρα πολύ δύναμη γιατί δεν έχει ισορροπήσει η αναλογία ρίζας με φύλλα. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εκμεταλλευτω με συνεχείς κλαδέματα και αποφυλλωσεις.
Αν μου πετάξει ένα κλαδί λίγο πιο χαμηλά θα κάνω πάρτι
https://youtube.com/shorts/PqS5zJNMpWI? ... vvqrtUlzqb
Είμαστε στους 14μηνες καλλιέργειας. Το δέντρο έχει πάρα πολύ δύναμη γιατί δεν έχει ισορροπήσει η αναλογία ρίζας με φύλλα. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εκμεταλλευτω με συνεχείς κλαδέματα και αποφυλλωσεις.
Αν μου πετάξει ένα κλαδί λίγο πιο χαμηλά θα κάνω πάρτι
https://youtube.com/shorts/PqS5zJNMpWI? ... vvqrtUlzqb
-
- Imperial
Προχωράει, μπράβο! Ευχαριστούμε που μας δείχνεις βήμα - βήμα τη διαδικασία.
- Rating: 7.14%
-
Χαιρετώ την παρέα,
σήμερα κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα που αγόρασα αυτό το λιγουστρο. Θα σας δείξω ακριβώς ένα χρόνο μετά την κατάσταση του δέντρου.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το δέντρο έχει δημιουργήσει νέα κλαδιά και αναπτύσσετε κανονικά και με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Το πάνω μέρος του κορμού που αφαιρέθηκε το έβαλα στην λίμνη μου για έναν χρόνο και βγάλε ρίζες. Πριν από μια εβδομάδα φυτεύτηκε στην Γη.
Όλο αυτό το διάστημα έκανα συνεχόμενα κλαδέματα και αποφυλλωσεις. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να επιλέξω το κατάλληλο πρωτογενή κλαδί ή κλαδιά.
Θα ακολουθήσει κλάδεμα και διαμόρφωση με ότι μείνει. Ακολουθούν λίγες φωτογραφίες από την εικόνα του δέντρου και 2 βίντεο με το πάνω μέρος του δέντρου
https://youtube.com/shorts/_dUeWP_go3Q? ... kFdOnnyILo
https://youtube.com/shorts/41uqvzp4Mg0? ... AymTSL1vEW
σχολιάζουμε και λέμε την γνώμη μας ελεύθερα. Το συγκεκριμένο δέντρο πρόκειται για πείραμα, θέλω να δω πως θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια και αν τελικά άξιζε σαν επιλογή
σήμερα κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα που αγόρασα αυτό το λιγουστρο. Θα σας δείξω ακριβώς ένα χρόνο μετά την κατάσταση του δέντρου.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το δέντρο έχει δημιουργήσει νέα κλαδιά και αναπτύσσετε κανονικά και με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Το πάνω μέρος του κορμού που αφαιρέθηκε το έβαλα στην λίμνη μου για έναν χρόνο και βγάλε ρίζες. Πριν από μια εβδομάδα φυτεύτηκε στην Γη.
Όλο αυτό το διάστημα έκανα συνεχόμενα κλαδέματα και αποφυλλωσεις. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να επιλέξω το κατάλληλο πρωτογενή κλαδί ή κλαδιά.
Θα ακολουθήσει κλάδεμα και διαμόρφωση με ότι μείνει. Ακολουθούν λίγες φωτογραφίες από την εικόνα του δέντρου και 2 βίντεο με το πάνω μέρος του δέντρου
https://youtube.com/shorts/_dUeWP_go3Q? ... kFdOnnyILo
https://youtube.com/shorts/41uqvzp4Mg0? ... AymTSL1vEW
σχολιάζουμε και λέμε την γνώμη μας ελεύθερα. Το συγκεκριμένο δέντρο πρόκειται για πείραμα, θέλω να δω πως θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια και αν τελικά άξιζε σαν επιλογή
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά, αν δεις τις πρώτες δημοσιεύσεις εχω αναλυτικά όλη την διαδικασία της μεταφύτευσης σε βίντεο. Το δέντρο είχε πάρα πολλές ρίζες, αναγκαστικά να χρησιμοποιήσω ηλεκτρικό πριόνι.JoopVanDenBerge έγραψε: ↑08 Οκτ 2023, 17:32Hallo Hfestion,
dat zal met de geplande 80 cm een flinke bonsai worden.
Wel weer een leuk project erbij.
Ik heb op vorige foto's niet gezien of je boom veel fijne wortels heeft.
Als hij dat wel heeft en zeker bij een volgende verpotting misschien wel, zou ikzelf, omdat de boom nog in een beginnend proces zit wat betreft groei en vormgeving, bij die verpotting een flink aantal dikke wortels wegknippen om een nebari te krijgen met mooie dunne wortels.
Heb je al een stijl in gedachten, of wacht je tot er meer takken aan komen?
Ik weet niet of in Griekenland het gezegde bestaat: "Van een lelijk eendje een mooie zwaan maken".
Ik ben benieuwd naar zijn toekomst.
Bonsaigroet, Joop
αν βρεις χρόνο και τα δεις, περιμένω την γνώμη σου.
έγινες και νονός στο τελευταίο μου βίντεο
Προστέθηκε μετά από 2 λεπτά 59 δευτερόλεπτα:
Για δύο λόγους. Δεν είχα μέρος για να πιάσω το σύρμα και δεν ήθελα να βάλω βίδα για να κάνω κόντρα. Τα κλαδιά σπάνε πολύ εύκολα. Περίμενα να μπεις το φθινόπωρο για να ξυλοποιηθουν τα πρώτα κλαδιά ώστε να αντέξουν στο τράβηγμα που τους έκανα
https://youtube.com/shorts/wIePoytwe38? ... oTX9f0G3U5
- Rating: 7.14%
-
- Shohin
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 48 times
Hallo Hfestion,
Als hij dat wel heeft en zeker bij een volgende verpotting misschien wel, zou ikzelf, omdat de boom nog in een beginnend proces zit wat betreft groei en vormgeving, bij die verpotting een flink aantal dikke wortels wegknippen om een nebari te krijgen met mooie dunne wortels.
Ik weet niet of in Griekenland het gezegde bestaat: "Van een lelijk eendje een mooie zwaan maken".
Bonsaigroet, Joop
Bonsaigroet, Joop
-
Τώρα άσχημο, στο μέλλον πολύ όμορφο
-
Μετά από 5μήνες.....
Τους καλοκαιρινούς μήνες ακολούθησε πότισμα, συνεχόμενη αποφυλλωση και κόψιμο κορυφών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο
κεντρικό κλαδί με πολύ μεγάλη δύναμη και ανάποδη κωνικοτητα.
Το δέντρο δεν έχει ησορροπισει ακόμα, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πετάει νέα παρακλάδια στον κεντρικό κορμό και παραφυάδες. Όι παραφυάδες αφαιρούνται συνεχώς.
Στο κεντρικό κλαδί προσπαθώ να ανοίξω τα παρακλάδια ώστε να δημιουργηθεί μια βεντάλια. Σε ύψος ξεφύγαμε λίγο, ο λόγος είναι πώς το δέντρο έχει μνήμη και πολύ δύναμη και στην προσπάθεια του να ανακτήσει το παλιό του ύψος πετάει λεμαργα με πολύ δύναμη με αποτέλεσμα τα φύλλα να έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εκμεταλλευτώ φτιάχνοντας διακλαδώσεις. Όταν θα ησορροπισει, τότε θα ασχοληθώ με το φύλλωμα.
Συνολικά το δέντρο θα φτάσει 0,80 σε ύφος.
Τους καλοκαιρινούς μήνες ακολούθησε πότισμα, συνεχόμενη αποφυλλωση και κόψιμο κορυφών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο
κεντρικό κλαδί με πολύ μεγάλη δύναμη και ανάποδη κωνικοτητα.
Το δέντρο δεν έχει ησορροπισει ακόμα, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πετάει νέα παρακλάδια στον κεντρικό κορμό και παραφυάδες. Όι παραφυάδες αφαιρούνται συνεχώς.
Στο κεντρικό κλαδί προσπαθώ να ανοίξω τα παρακλάδια ώστε να δημιουργηθεί μια βεντάλια. Σε ύψος ξεφύγαμε λίγο, ο λόγος είναι πώς το δέντρο έχει μνήμη και πολύ δύναμη και στην προσπάθεια του να ανακτήσει το παλιό του ύψος πετάει λεμαργα με πολύ δύναμη με αποτέλεσμα τα φύλλα να έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εκμεταλλευτώ φτιάχνοντας διακλαδώσεις. Όταν θα ησορροπισει, τότε θα ασχοληθώ με το φύλλωμα.
Συνολικά το δέντρο θα φτάσει 0,80 σε ύφος.
-
Πέρασαν 2μήνες πάρα 4ημερες. Λίγες φωτογραφίες καί ένα βίντεο από την εξέλιξη του καθώς και ένα γρήγορο κλάδεμα που έκανα. Τα κάτω φύλλα θα μείνουν, ο σκοπός τους είναι χρήσιμος για τις βασικές λειτουργίες του δέντρου καί την επιβίωση του. Το πάνω κλαδί θα κλαδεύεται συχνά με σκοπό να γίνουν διακλαδώσεις. Μόλις ξυλοποιηθει , ίσως να βάλω μερικά σύρματα.
https://youtube.com/shorts/Po5Gy5iw094?feature=share3
https://youtube.com/shorts/Po5Gy5iw094?feature=share3
-