Σελίδα 1 από 1

Re: αγριελιά από κουκούτσι

Δημοσιεύτηκε: 15 Ιαν 2017, 22:04
από asterianos
iohokahey έγραψε:πολύ ομορφη!!
εγω στην θεση σου θα χαμηλωνα κι άλλο τα αρχικα κλαδια και και θα ''παλευα'' για την μετέπειτα διακλαδωση..επισης ένα πιο συμμαζεμενο κλαδεματακι  προς την πλευρα του θεατη και το αποτέλεσμα η ελιτσα σου θα είναι αγνωριστη!!

υγ.προς το παρον φυσικα δεν κανεις τιποτα,ή πιο σωστα το μονο που κανεις είναι να μελετήσεις το δεντρο σου..
Ευχαριστώ πολυ! Σκέφτομαι να κόψω δραστικά τα ίσια κλαδιά που χαλάνε την εικόνα και να περιμένω την άνοιξη να δω πως θα εξελιχθεί η οριζόντια ανάπτυξη των νέων κλαδιών που θα δώσει στις άκρες των κομμένων. 

Re: αγριελιά από κουκούτσι

Δημοσιεύτηκε: 15 Ιαν 2017, 21:12
από iohokahey
πολύ ομορφη!!
εγω στην θεση σου θα χαμηλωνα κι άλλο τα αρχικα κλαδια και και θα ''παλευα'' για την μετέπειτα διακλαδωση..επισης ένα πιο συμμαζεμενο κλαδεματακι προς την πλευρα του θεατη και το αποτέλεσμα η ελιτσα σου θα είναι αγνωριστη!!

υγ.προς το παρον φυσικα δεν κανεις τιποτα,ή πιο σωστα το μονο που κανεις είναι να μελετήσεις το δεντρο σου..

Re: αγριελιά από κουκούτσι

Δημοσιεύτηκε: 15 Ιαν 2017, 15:26
από asterianos
Paulos έγραψε:Το σχήμα το έχει πάρει απο μόνη της; (πολύ όμορφο δέντράκι)
Ευχαριστώ!  Το σχήμα των τεσσάρων κύριων κλαδιών, που ξεκινούν άπ´τον κορμό, το έδωσα τον πρώτο χρόνο. Επειδή όλα τα κλαδιά βγαίνουν λαίμαργα προς τα πάνω, επέλεξα τα τέσσερα πρώτα κλαδιά και τους έδωσα την αρχική τους κατεύθυνση σχηματίζοντας στο οριζόντιο επίπεδο ένα νοητό σταυρό μεταξύ τους και στον χώρο περίπου μια κούπα. Ήθελα να μιμηθώ μια πραγματική νεαρή ελιά όπως θα την έφτιαχνα για να καρποφορήσει στον κήπο μου. Σε κάθε καλλιεργητική περίοδο κλάδευα χαμηλά τα κλαδιά η τα τραβούσα με σπάγγο προς την κατεύθυνση που ήθελα. Έτσι σταδιακά δημιουργήθηκαν οι γωνιές που ήθελα με τα οποία λάθη μου.  Τον τελευταίο χρόνο δεν την κλάδεψα σχεδόν καθόλου, φαίνεται αυτό βέβαια απ´ τα κάθετα κλαδιά που βγήκαν. 
Δυστυχώς τις φωτογραφίες από εκείνη την πρώτη διαμόρφωση όπως και από επόμενες, ακόμα τις ψάχνω που τις αποθήκευσα...

Re: αγριελιά από κουκούτσι

Δημοσιεύτηκε: 15 Ιαν 2017, 01:42
από Paulos
Το σχήμα το έχει πάρει απο μόνη της; (πολύ όμορφο δέντράκι)

αγριελιά από κουκούτσι

Δημοσιεύτηκε: 13 Ιαν 2017, 18:01
από asterianos
Καλησπέρα σε όλους!
Η αγριελιά που σας παρουσιάζω είναι περίπου τεσσάρων ετών. Φύτρωσε λίγα μέτρα από ένα δέντρο ελιάς που έχουμε στην αυλή μας, προφανώς από κουκούτσι που έπεσε εκείνη τη χρονιά και έπιασε στο χώμα. Την άνοιξη του 2013 πήρα λοιπόν με προσοχή το κλαδάκι 10 cm και το μετέφερα σε μια γλάστρα. Δυο χρόνια μετά τη μεταφύτεψα σε μεγαλύτερη γλάστρα όπως τη βλέπετε σήμερα χωρίς να πειράξω τις ρίζες. Υπόστρωμα χρησιμοποίησα φυτόχωμα και ελαφρόπετρα 2:1 κ.ο. Η διαμόρφωση της έγινε κυρίως με κλάδεμα και τράβηγμα κλαδιών με σπάγκο. Το ύψος της είναι σήμερα περίπου 50 cm. 
Θα ήθελα πολύ τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις για τα επόμενα βήματα που θα χρειαστεί να κάνω τα επόμενα χρόνια...
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν διαφορά είδη αγριελιάς, όπως στις ήμερες.
αγριελια1.jpg
αγριελια3.jpg
αγριελια4.jpg
αγριελια5.jpg