Τα χρόνια της αθωότητας

Φωτογραφίες από δέντρο από την πρώτη διαμόρφωση μέχρι σήμερα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Νικολας72
Shohin
Shohin
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 16 Σεπ 2015, 16:49
Has thanked: 16 times
Been thanked: 26 times

Re: Τα χρόνια της αθωότητας

Δημοσίευση από Νικολας72 » 04 Μάιος 2019, 20:47

sinaf έγραψε:
04 Μάιος 2019, 18:24
... με αφορμή ένα φίκο mallsai μπήκα στην παρέα του φόρουμ....

4 χρόνια για το χόμπι μας είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα ...

Για τον τελευταίο στίχο του ποιητή, είναι ευλογία εάν καταφέρεις να νιώσεις τη φλόγα της ζωής μέσα από τις μικρές στιγμές πριν το κερί σβήσει, και η τέχνη των μπονσάι προσφέρει πολλές τέτοιες στιγμές.

Αχ, αυτός ο φίκος... Πόσους έχει εμπλέξει, πόσους έχει μπερδέψει και πόσους ακόμα στο μέλλον πρόκειται να..! Η ενασχόληση με ένα είδος ζωντανής τέχνης είναι που μετράει και το μοίρασμα, γνώσεων, απόψεων, στιγμών από το όλο ταξίδι. Ο χρόνος είναι ένα μέγεθος απολύτως σχετικό. Το ίδιο διάστημα μπορεί για άλλους να κρίνεται ως λίγο για άλλους ως πολύ. Μα τί σημασία μπορεί να έχει? Δεν αριθμεί ούτε μετράει το μεράκι ή την αγάπη. Αυτά μετριούνται αλλιώς...

Το θέμα είναι να έχεις βρει την Ιθάκη σου... αυτό που ηρεμεί την ψυχή σου. Τότε είναι που ψάχνεις εναγωνίως τον δρόμο για να πας στην Ιθάκη σου. Κι όταν βρεις τον δρόμο, τότε καταλαβαίνεις τα λόγια και του άλλου ποιητή που έλεγε «...στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος...»

Καλή συνέχεια φίλε sinaf..!
These users thanked the author Νικολας72 for the post:
sinaf (10 Μάιος 2019, 15:01)
Rating: 50%
If you can DREAM it,
you can DO it..!

Άβαταρ μέλους

Topic author
sinaf
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: 02 Μάιος 2015, 00:53
Has thanked: 3 times
Been thanked: 15 times

Τα χρόνια της αθωότητας

Δημοσίευση από sinaf » 04 Μάιος 2019, 18:24

Ήταν Μάιος του 2015 που με αφορμή ένα φίκο mallsai μπήκα στην παρέα του φόρουμ. Μέσα σε 4 χρόνια μπορούν να συμβούν πολλά στη ζωή του ανθρώπου, γεγονότα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και αντίληψης για την πορεία του στο μέλλον.
4 χρόνια για το χόμπι μας είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να εξελιχθεί ένα φυτωριακό υλικό ώστε να φτάσει κοντά στο να αποκαλείται έστω προ-μπονσάι, αλλά είναι αρκετό διάστημα για να συσσωρεύσεις ως άνθρωπος εμπειρίες από την ενασχόληση με  το χόμπι και την επαφή με τους συνοδοιπόρους του φόρουμ.
Σας παρουσιάζω την εξέλιξη 4 ετών για 4 δεντράκια. Δεν είναι κάτι σπουδαίο αλλά ανακαλώ τα λόγια του ποιητή: "Του μέλλοντος η μέρες στέκοντ’ εμπροστά μας σα μια σειρά κεράκια αναμένα -χρυσά, ζεστά, και ζωηρά κεράκια. Οι περασμένες μέρες πίσω μένουν, μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων·" Για τον τελευταίο στίχο του ποιητή, είναι ευλογία εάν καταφέρεις να νιώσεις τη φλόγα της ζωής μέσα από τις μικρές στιγμές πριν το κερί σβήσει, και η τέχνη των μπονσάι προσφέρει πολλές τέτοιες στιγμές. Σας ευχαριστώ.

 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Απάντηση