ΣΟΣ Μαυρα , ψιλα μυγακια σε φυτα μου ΣΟΣ
-
deus x machina
Topic author - Omono

- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 66 times
Re: ΣΟΣ Μαυρα , ψιλα μυγακια σε φυτα μου ΣΟΣ
Σας ευχαριστω ολους για την αμεσοτητα και το ενδιαφερον σας . Εχω και εγω την υποψια οτι οφειλεται στο οτι η μιξη που εκανα [οργανικο -ανοργανο ] εδινε πιο πολυ βαρος στο οργανικο [ τυρφη ] , με αποτελεσμα να μην στεγνωνει το εδαφος οσο επρεπε γρηγορα.
Σε πρωτη φαση θα περιμενω, ακολουθοντας την υποδειξη του Παναγιωτη αλλα μετα αν δεν υπαρχει αλλη λυση θα παιξω δραστικα με την αποψη του Χαρη .
Με την βοηθεια του florian , εχω για πολυ καιρο υλικο για mix , οποτε θα κανω τους πειραματισμους μου με οσον το δυνατον λιγοτερα θυματα .
Σε πρωτη φαση θα περιμενω, ακολουθοντας την υποδειξη του Παναγιωτη αλλα μετα αν δεν υπαρχει αλλη λυση θα παιξω δραστικα με την αποψη του Χαρη .
Με την βοηθεια του florian , εχω για πολυ καιρο υλικο για mix , οποτε θα κανω τους πειραματισμους μου με οσον το δυνατον λιγοτερα θυματα .
Nihil humanum mihi alienum est
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Μην ανυσηχείς Νίκο!
Τα μυγάκια αυτά δεν κάνουν κακό στα δεντράκια σου. Αναπαράγονται με την βολική γι αυτά υγρασία του χώματος στα δοχεία. Συνήθως, μετά απο λίγο καιρό εξαφανίζονται (δεν ζούνε και πολύ εξάλλου!) ιδιαίτερα όταν αρχίσουν οι ζέστες και στεγνώνει η επιφάνεια του χώματος πιό γρήγορα.
Τα μυγάκια αυτά δεν κάνουν κακό στα δεντράκια σου. Αναπαράγονται με την βολική γι αυτά υγρασία του χώματος στα δοχεία. Συνήθως, μετά απο λίγο καιρό εξαφανίζονται (δεν ζούνε και πολύ εξάλλου!) ιδιαίτερα όταν αρχίσουν οι ζέστες και στεγνώνει η επιφάνεια του χώματος πιό γρήγορα.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
Νίκο έχεις βασιλικό; Εαν ναι βαλε τον δίπλα στα δέντρα σου (το γλαστρακι με τον βασιλικο) και τα εντομα θα φύγουν!
Αλλίως μπορείς να τα ψεκασεις με εντομοκτονο... Αυτα που πουλανε στο σουπερ μαρκετ.
Αλλίως μπορείς να τα ψεκασεις με εντομοκτονο... Αυτα που πουλανε στο σουπερ μαρκετ.
-
deus x machina
Topic author - Omono

- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 66 times
ΣΟΣ Μαυρα , ψιλα μυγακια σε φυτα μου ΣΟΣ
Καλησπερα σε ολους τους φιλους ,
παρατηρησα οτι σε μερικα pot υπαρχουν ψιλα , μαυρα εντομα .Το πεταγμα τους ειναι σπασμοδικο μπορω να πω και αυτο το αναφερω σαν βασικο χαρακτηριστικο τους για να δωσω καποιο εξτρα στοιχειο βοηθειας.
Επειδη τα ειδα να εμφανιζονται ξαφνικα και ταυτοχρονα παραξενευτηκα και ειπα να το αναφερω.
1. Μπορω να χρησιμοποιησω απλο εντομοκτονο?
2. Επηρεαζω το φυτο με αυτο ?
Περιμενω απαντησεις και προτασεις σας.
Ευχαριστω εκ των προτερων
παρατηρησα οτι σε μερικα pot υπαρχουν ψιλα , μαυρα εντομα .Το πεταγμα τους ειναι σπασμοδικο μπορω να πω και αυτο το αναφερω σαν βασικο χαρακτηριστικο τους για να δωσω καποιο εξτρα στοιχειο βοηθειας.
Επειδη τα ειδα να εμφανιζονται ξαφνικα και ταυτοχρονα παραξενευτηκα και ειπα να το αναφερω.
1. Μπορω να χρησιμοποιησω απλο εντομοκτονο?
2. Επηρεαζω το φυτο με αυτο ?
Περιμενω απαντησεις και προτασεις σας.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Nihil humanum mihi alienum est