Magnolia stellata (Star)
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Re: Magnolia stellata (Star)
RiaDr έγραψε:Ωραίο δέντρο, με πολύ γοητευτική κίνηση! Αν φύγουν, πιστεύω, κάποια απ' τα χαμηλά κλαδιά, θα αναδειχθεί περισσότερο. [ Εικόνα ]
Αυτό Ρία είναι και το πιθανότερο για να μην πώ σίγουρο ότι θα γίνει αλλά αυτή τη σεζόν χρειάζομαι όλα τα φύλλα που έχει ή και θα δημιουργήσει σε όλα τα κλαδιά για να ανακάμψει και από το δραστικό κλάδεμα και απ΄την μεταφύτευση με ότι συνεπάγεται αυτή για τις ρίζες. Τον χειμώνα θα ξαναδούμε σίγουρα ποιά χαμηλα τμήματα πρέπει να φύγουν για να δείχνει πιό πολύ για δέντρο.
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]RiaDr έγραψε:Ωραίο δέντρο, με πολύ γοητευτική κίνηση! Αν φύγουν, πιστεύω, κάποια απ' τα χαμηλά κλαδιά, θα αναδειχθεί περισσότερο. [ Εικόνα ]
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img] sim62
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Ωραίο δέντρο, με πολύ γοητευτική κίνηση! Αν φύγουν, πιστεύω, κάποια απ' τα χαμηλά κλαδιά, θα αναδειχθεί περισσότερο. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Εγω έχω ένα παρτέρι μόνο για αυτή τη δουλειά χαχαχα.Sim62 έγραψε:Harris έγραψε:
Σου έχω εμπιστοσύνη θα πιάσει!!!
Και εγώ το ελπίζω !
Τι τρέλλα κι΄αυτή που μας έχει πιάσει.
Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω !!! [ Εικόνα ]
Ωραίο δέντρο μπράβο!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
Sim62 έγραψε:Harris έγραψε:
Και εγώ το ελπίζω !
Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω !!! [ Εικόνα ]
Κλάδεψα ενα ACER και μια κινεζικη πιπερια... Καποια απο τα κλαδάκια τα έβαλα στο χώμα!
-
Sim62

Harris έγραψε:
Και εγώ το ελπίζω !
Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω !!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... ngweed.gif[/img]
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Σου έχω εμπιστοσύνη θα πιάσει!!!Sim62 έγραψε:Harris έγραψε:Πολύ ωραία παρουσίαση! Εμένα μου αρέσει και το kusamono!Το δέντρο σου έχει ωραία κίνηση, καλή επιλογή. Να μας κρατας ενήμερους!
Το Kusamono έχει πλάκα. Ήταν ένα κλαδάκι που είχε ατύχημα στην περιποίηση και το έβαλα στο γλαστράκι με ορμόνη ριζοβολίας μήπως και πιάσει.
-
Sim62

Harris έγραψε:Πολύ ωραία παρουσίαση! Εμένα μου αρέσει και το kusamono!Το δέντρο σου έχει ωραία κίνηση, καλή επιλογή. Να μας κρατας ενήμερους!
Το Kusamono έχει πλάκα. Ήταν ένα κλαδάκι που είχε ατύχημα στην περιποίηση και το έβαλα στο γλαστράκι με ορμόνη ριζοβολίας μήπως και πιάσει.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Πολύ ωραία παρουσίαση! Εμένα μου αρέσει και το kusamono!
Το δέντρο σου έχει ωραία κίνηση, καλή επιλογή. Να μας κρατας ενήμερους! 
-
Sim62

Magnolia stellata (Star)
Αφού ο Χάρης μας παρουσίασε το άρθρο για την υπέροχη Magnolia stellata ή Star magnolia είπα να σας δείξω και την δική μου που πήρα από φυτώριο της περιοχής μου πρίν μερικούς μήνες. Ηταν ένα μεγάλο φυτό ύψους περίπου 1,4 μ από το χώμα, τον Ιανουάριο κλαδεύτηκε δραστικά και τον Μάρτιο μεταφυτεύθηκε. Αυτή τη στιγμή το ύψος της είναι στά 45 εκ. Ο κορμός στην βάση του είναι 7 εκ. και στο μέσον του κορμού 4 εκ.
Δυστυχώς σε κάποιο σημείο του υπήρχε μια μεγάλη και άσχημη ουλή από προγενέστερο κλάδεμα μάλλον στο φυτώριο, στην οποία έκανα κάποιες εργασίες με το dremel για να γίνει πιο κοίλη και ομοιόμορφη. Αλλά πιστεύω ότι με τα χρόνια όσο θα επουλώνεται και το δέντρο θα δημιουργεί τον κάλο γύρω της θα περνά πιο απαρατήρητη και θα έχει πιό φυσική εικόνα.
Μιά και ο κορμός της είναι σχεδόν ικανοποιητικός και σίγουρα θα βελτιώνεται με τον καιρό, από εδώ και στο εξής η προσοχή θα εστιαστεί στην δημιουργία διακλάδωσης, κάτι που από όσα γνωρίζω, στις μανώλιες είναι δύσκολο και απαιτεί αρκετά χρόνια.
Εκτός από τον κεντρικό κορμό υπάρχουν και διάφοροι μικρότεροι που βγαίνουν από χαμηλά ή από τις ρίζες και πρός το παρόν θα τους αφήσω για να βοηθήσουν στο δυνάμωμα του δέντρου. Το μέλλον θα δείξει αν κάποιοι από αυτούς θα κρατηθούν ή όχι.
[attachment=4]1-01-Ιανουάριος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=3]1-02-Μάρτιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=2]1-03-Μάρτιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=1]DSC02829.JPG[/attachment][/color]
[attachment=0]DSC02830.JPG[/attachment][/color]
Δυστυχώς σε κάποιο σημείο του υπήρχε μια μεγάλη και άσχημη ουλή από προγενέστερο κλάδεμα μάλλον στο φυτώριο, στην οποία έκανα κάποιες εργασίες με το dremel για να γίνει πιο κοίλη και ομοιόμορφη. Αλλά πιστεύω ότι με τα χρόνια όσο θα επουλώνεται και το δέντρο θα δημιουργεί τον κάλο γύρω της θα περνά πιο απαρατήρητη και θα έχει πιό φυσική εικόνα.
Μιά και ο κορμός της είναι σχεδόν ικανοποιητικός και σίγουρα θα βελτιώνεται με τον καιρό, από εδώ και στο εξής η προσοχή θα εστιαστεί στην δημιουργία διακλάδωσης, κάτι που από όσα γνωρίζω, στις μανώλιες είναι δύσκολο και απαιτεί αρκετά χρόνια.
Εκτός από τον κεντρικό κορμό υπάρχουν και διάφοροι μικρότεροι που βγαίνουν από χαμηλά ή από τις ρίζες και πρός το παρόν θα τους αφήσω για να βοηθήσουν στο δυνάμωμα του δέντρου. Το μέλλον θα δείξει αν κάποιοι από αυτούς θα κρατηθούν ή όχι.
[attachment=4]1-01-Ιανουάριος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=3]1-02-Μάρτιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=2]1-03-Μάρτιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=1]DSC02829.JPG[/attachment][/color]
[attachment=0]DSC02830.JPG[/attachment][/color]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.