Κέδρος Νο 2

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Re: Κέδρος Νο 2

Δημοσίευση από Sim62 »

Harris έγραψε:Να μας ενημερώσεις να ξέρουμε οτι θα έρθεις!

Οπωσδήποτε !!!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 194 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Να μας ενημερώσεις να ξέρουμε οτι θα έρθεις!
Μου αρεσουν τα κεραυνοβολημένα σε τέτοιο ειδος δέντρο. Μου αρεσει ομως και η κινηση που εχεις κάνει τωρα.

:)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Sim62 έγραψε:
Όταν καταφέρω να έλθω σε κάποια από τις συναντήσεις, ελπίζω σύντομα, θα φέρω και τους δύο να τους εξετάσουμε μαζί

Αυτό κι αν θα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... ouphug.gif[/img]
[quote="sim62"] Υποπτεύομαι ότι έχεις πείρα στους κέδρους.[ Εικόνα ][/color][/quote]
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... histle.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

karesansui έγραψε:
Μήπως επανεξέταζες σχεδιαστικά την κλίση στον κορμό, που έδωσες στο δέντρο σου και να επικεντρωθείς σε κορμό και κλαδιά- φύλλωμα ;
Γιατί όχι, " τα πάντα ρεί και ουδέν μένει " όπως έλεγε και ο πρόγονος Ηράκλειτος.
Όταν καταφέρω να έλθω σε κάποια από τις συναντήσεις, ελπίζω σύντομα, θα φέρω και τους δύο να τους εξετάσουμε μαζί. Υποπτεύομαι ότι έχεις πείρα στους κέδρους.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Πολύ ωραίο και το δεύτερο δείγμα κέδρου (ιμαλαϊων αν δεν λαθεύω), που μας παρουσιάζεις αγαπητέ Μπάμπη-sim62.
Η ομορφιά των κέδρων έγκειται στον ευθυτενή, σχεδόν κάθετο, κορμό και το πλούσιο βελονοειδές φύλλωμα που κοσμεί τα κλαδιά, τα οποία συν τω χρόνω γέρνουν σε οξεία γωνία εκατέρωθεν του κορμού και δίνουν απο μακρυά κοιτώντας τον κέδρο, μια κωνικ. σσυνολικά όψη! Αυτά πιθανόν ισχύουν για τα μονήρη δέντρα ενώ, σε πυκνή συστάδα φυόμενοι οι κέδροι αποκτούν κλίση και κίνηση στον κορμό ανάλογα με την θέση που καταλαμβάνουν μέσα σε αυτήν και την αναζήτηση του ηλιακού φωτός.
Μήπως επανεξέταζες σχεδιαστικά την κλίση στον κορμό, που έδωσες στο δέντρο σου και να επικεντρωθείς σε κορμό και κλαδιά- φύλλωμα ;
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Κέδρος Νο 2

Δημοσίευση από Sim62 »

Αυτός είναι ο δεύτερος κέδρος μου, αγορασμένος και αυτός από φυτώριο.
2-01-Ιούλιος.JPG
Του έκανα μια πρώτη προσπάθεια διαμόρφωσης, έχοντας στο μυαλό κυρίως να δοθεί μια κίνηση στον κορμό.
2-02-Σεπτέμβριος.JPG
Στη συνέχεια τον παίδεψα λίγο. Μερικές φορές όταν προσπαθείς να βρείς θέση για τα κλαδιά βγαίνει αποτέλεσμα που μάλλον παραβαίνει όλους τους κανόνες, μάλλον τους εφαρμόζεις ανάποδα.
2-01-Ιανουάριος.JPG
Τότε είναι που αφαιρείς τα σύρματα και έρχεται το δεύτερο χτύπημα.
Οι κέδροι δεν καταλαβαίνουν από συρμάτωμα. Έχουν ένα θέμα με αυτή την ενέργεια και δεν κάθονται εκεί που τους έβαλες.
2-02-Οκτώβριος.JPG
Αφού τα κατανοήσεις όλα αυτά σαν καλός και ταπεινός εργάτης των bonsai δεν το βάζεις κάτω και συνεχίζεις κόντρα στο πείσμα του αχάριστου δέντρου, που προσπαθείς να το κάνεις όμορφο και αυτό δεν θέλει.
2-03α-Νοέμβριος.JPG
Στη συνέχεια μάλλον του χρόνου θα φύγει και το δεύτερο κλαδί από κάτω στη δεξιά πλευρά. Τώρα θα το βαλω να ανεβάσει λίγο τα επίπεδα φωτοσύνθεσης στην αυλή μου.
[attachment=0]2-03-Νοέμβριος.jpg[/attachment][/color]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση