Ελιά Literati
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Re: Ελιά Literati
Ωραιότατη αγριελια με ωραιότατα "σπασιματα" όπως είπε ο φίλος alexcorfu που μου άρεσε αυτος ο χαρακτηρισμος. Όντως υπάρχουν αγριελιες με διάφορα σχήματα φυλλων, απο πολύ μικρά και σχεδόν στρογγυλά μέχρι πιο μυτερά και μεσαία. Νομίζω με τη μεταφυτευση θα τα πάει τέλεια
Στάλθηκε από το GT-P3110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το GT-P3110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Αυτό που σου είπε για τον τρόπο που τοποθετούνται στο κλαδί με προβλημάτισε και μένα γιατί θυμίζει αγριελιά και ο κορμός, η υφή του δηλαδή πάλι αγριελιά θυμίζει, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Με βλέπω να την παίρνω παραμάσχαλα και να τρέχω να ρωτάω και γώ τους παππούδες !!!alexcorfu έγραψε:
Θα είχε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον σαν αγριελιά, διότι με τα συνεχή κλαδέματα και γενικότερα με τη φροντίδα που απαιτείται για να δημιουργηθούν τα κλαδιά και η κόμη, τα φύλλα θα μικρύνουν πολύ! Βέβαια, έτυχε να ρωτήσω την Κυριακή έναν ηλικιωμένο αγρότη για τις αγριελιές και μου ανέφερε πως υπάρχουν διάφορα είδη(!!!) και διακρίνονται από το σχήμα των φύλλων και τον τρόπο που τοποθετούνται στο κλαδί! [ Εικόνα ]
-
alexcorfu
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Θα είχε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον σαν αγριελιά, διότι με τα συνεχή κλαδέματα και γενικότερα με τη φροντίδα που απαιτείται για να δημιουργηθούν τα κλαδιά και η κόμη, τα φύλλα θα μικρύνουν πολύ! Βέβαια, έτυχε να ρωτήσω την Κυριακή έναν ηλικιωμένο αγρότη για τις αγριελιές και μου ανέφερε πως υπάρχουν διάφορα είδη(!!!) και διακρίνονται από το σχήμα των φύλλων και τον τρόπο που τοποθετούνται στο κλαδί! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... shifty.gif[/img]Sim62 έγραψε:alexcorfu έγραψε: Θα σκεπτόμουν μάλλον την κακή ποιότητα χώματος. Από δική μου εμπειρία, μόνο μία από τις οκτώ που φροντίζω, παρουσίασε αυτό το θέμα... Είναι όλες στο ίδιο σημείο και δέχονταν το ίδιο νερό στον ίδιο χρόνο. Το χώμα όμως, δεν είναι το ίδιο! Μια ερώτηση: Είναι αγριελιά;
Μάλλον έχει μεγάλα φύλλα για αγριελιά, δέν νομίζω αλλά δεν είμαι και εδικός στις ελιές.
-
Sim62

alexcorfu έγραψε: Θα σκεπτόμουν μάλλον την κακή ποιότητα χώματος. Από δική μου εμπειρία, μόνο μία από τις οκτώ που φροντίζω, παρουσίασε αυτό το θέμα... Είναι όλες στο ίδιο σημείο και δέχονταν το ίδιο νερό στον ίδιο χρόνο. Το χώμα όμως, δεν είναι το ίδιο! Μια ερώτηση: Είναι αγριελιά;
Μάλλον έχει μεγάλα φύλλα για αγριελιά, δέν νομίζω αλλά δεν είμαι και εδικός στις ελιές.
-
alexcorfu
- Imperial

- Επικοινωνία:
Θα σκεπτόμουν μάλλον την κακή ποιότητα χώματος. Από δική μου εμπειρία, μόνο μία από τις οκτώ που φροντίζω, παρουσίασε αυτό το θέμα... Είναι όλες στο ίδιο σημείο και δέχονταν το ίδιο νερό στον ίδιο χρόνο. Το χώμα όμως, δεν είναι το ίδιο! Μια ερώτηση: Είναι αγριελιά;Sim62 έγραψε:alexcorfu έγραψε:Καλορίζικη! Από τους πιο ωραίους κορμούς που έχω δεί!! Από τις φωτό δε μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχει, αλλά όταν το ξεπεράσει ετοιμάσου να απολάυσεις τη δημιουργία της καταλληλης κόμης... Αυτά τα "σπασίματα" και οι στρέψεις του κορμού δεν "παίζονται" κατά τη γνώμη μου! Έχει έντονο κερκυραικό άρωμα....
[ Εικόνα ]
Ευχαριστώ Alex. Τα φύλλα της δεν έχουν αυτό το υγιές πράσινο χρώμα αλλά είναι ελαφρά κιτρινισμένα. Υποθέτω από το παλιό της υπόστρωμα που δεν είχε καλό αερισμό στις ρίζες ή και από λίγο ή πολύ πότισμα. Πού να ξέρεις... σε καμμιά εβδομάδα θα της ρίξω λίγο σίδηρο καλού κακού να τη βοηθήσω λιγάκι με αυτό το θέμα της.
-
Sim62

iohokahey έγραψε:μπαμπη η δικη σου φωναζει για literati..
Και η δική σου αδελφάκι της είναι. Θέλει λίγο κίνηση στον κορμό που πιστεύω μπορείς να της τον δώσεις με το συρμάτωμα και με λίγο τράβηγμα και θα πάρει τα πάνω της.
-
Λουκάς Καρούσος
- Omono

Ομορφη ελιά.ελπιζω και πιστεύω οτι θα τα παει περίφημα στα χερια σου.
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Sim62

alexcorfu έγραψε:Καλορίζικη! Από τους πιο ωραίους κορμούς που έχω δεί!! Από τις φωτό δε μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχει, αλλά όταν το ξεπεράσει ετοιμάσου να απολάυσεις τη δημιουργία της καταλληλης κόμης... Αυτά τα "σπασίματα" και οι στρέψεις του κορμού δεν "παίζονται" κατά τη γνώμη μου! Έχει έντονο κερκυραικό άρωμα....
[ Εικόνα ]
Ευχαριστώ Alex. Τα φύλλα της δεν έχουν αυτό το υγιές πράσινο χρώμα αλλά είναι ελαφρά κιτρινισμένα. Υποθέτω από το παλιό της υπόστρωμα που δεν είχε καλό αερισμό στις ρίζες ή και από λίγο ή πολύ πότισμα. Πού να ξέρεις... σε καμμιά εβδομάδα θα της ρίξω λίγο σίδηρο καλού κακού να τη βοηθήσω λιγάκι με αυτό το θέμα της.
-
alexcorfu
- Imperial

- Επικοινωνία:
Καλορίζικη! Από τους πιο ωραίους κορμούς που έχω δεί!! Από τις φωτό δε μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχει, αλλά όταν το ξεπεράσει ετοιμάσου να απολάυσεις τη δημιουργία της καταλληλης κόμης... Αυτά τα "σπασίματα" και οι στρέψεις του κορμού δεν "παίζονται" κατά τη γνώμη μου! Έχει έντονο κερκυραικό άρωμα....
[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/ob ... cheers.gif[/img]
[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/ob ... cheers.gif[/img]
-
Sim62

Ελιά Literati
Αυτή την ελιά την βρήκα προς μεγάλη μου έκπληξη σε ένα φυτώριο και φαίνεται ότι είχε γίνει μια προεργασία πάνω της. Ηταν τοποθετημένη σε ρηχό πλατύ δοχείο και είχαν γίνει κάποιες εργασίες σκαλίσματος χαμηλά στον κορμό της. Δεν ξέρω τι είχε στο νού του όποιος την δούλεψε αλλά η τιμή της ήταν πολύ καλή και όπως την είδα παρατημένη σε μια γωνιά δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ. Στη μεταφύτευση που έκανα λόγω της κακής ποιότητας χώματος δεν πείραξα ούτε αφαίρεσα καθόλου ρίζες (ευτυχώς το παλιό χώμα έφυγε πολύ εύκολα). Η υγεία της δεν φαίνεται και η καλύτερη αν κρίνω από το χρώμα που έχουν τα φύλλα της, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσω να την συνεφέρω και από του χρόνου αν τα καταφέρω να την δώ να δίνει νέα ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα της σκέφτομαι μια μορφή Literati αλλά και άλλες ιδέες είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Όταν βρώ λίγο χρόνο θα κάνω και 1-2 virtual να μου πείτε τη γνώμη σας.
[attachment=5]10-01-Απρίλιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=4]10-02-Απρίλιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=3]10-03-Απρίλιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=2]10-06-Απρίλιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=1]10-05-Απρίλιος.JPG[/attachment]
[attachment=0]10-07-Απρίλιος.JPG[/attachment]
Σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα της σκέφτομαι μια μορφή Literati αλλά και άλλες ιδέες είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Όταν βρώ λίγο χρόνο θα κάνω και 1-2 virtual να μου πείτε τη γνώμη σας.
[attachment=5]10-01-Απρίλιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=4]10-02-Απρίλιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=3]10-03-Απρίλιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=2]10-06-Απρίλιος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=1]10-05-Απρίλιος.JPG[/attachment]
[attachment=0]10-07-Απρίλιος.JPG[/attachment]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.