Υπομονή (Protulacaria afra)
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 186 times
Re: Υπομονή (Protulacaria afra)
Μόνο κορφολόγηση κάνω πλέον. Έχω να την μεταφυτεύσω αρκετό καιρό.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 49 times
Καλησπέρα Θάνο! Έχει δίκιο ο Βαγγέλης. Θα εκπλαγείς το πόσο μικρό ριζικό σύστημα θα έχει η πορτουλακάριά σου αν δεν την ...χέριασες ακόμα Βεβαίως και θα περιορίσεις το ριζικό σύστημα για να χωρέσει στο νέο μικρότερο δοχείο!
Προσοχή στην μεταφύτευση στο εξής: ποτίζεις μόνο στην αρχή καλά και μετά αραιά γιατί οι πορτουλακαριες έχουν την τάση σαν παχυφυτα να αναπτύσσουν το ριζικό τους σύστημα σε απουσία υγρασίας- ψάχνουν να την βρούνε στα βαθειά στρώματα των ξηρών περιοχών που κατάγονται-
Χρησιμοποίησε ένα πλήρες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης σε κοκκωδη μορφή και θα χαίρεσαι να την βλέπεις να πετάει από παντού βλαστούς!
Προσοχή στην μεταφύτευση στο εξής: ποτίζεις μόνο στην αρχή καλά και μετά αραιά γιατί οι πορτουλακαριες έχουν την τάση σαν παχυφυτα να αναπτύσσουν το ριζικό τους σύστημα σε απουσία υγρασίας- ψάχνουν να την βρούνε στα βαθειά στρώματα των ξηρών περιοχών που κατάγονται-
Χρησιμοποίησε ένα πλήρες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης σε κοκκωδη μορφή και θα χαίρεσαι να την βλέπεις να πετάει από παντού βλαστούς!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Θανο παει πολυ καλα το φυτο σου μην το φοβασαι.
Μη νομιζεις οτι θα βρεις και το μεγαλο ριζικο συστημα.
Εγω εχω δεκα φυτα απο αυτα και ειναι πολυ ανθεκτικα σε οτιδηποτε αλλαγες
που εχω κανει.Αλλα απο εδω και περα συχνο κορφολογημα για να φουντωσει
και θα παει τελεια.
Μη νομιζεις οτι θα βρεις και το μεγαλο ριζικο συστημα.
Εγω εχω δεκα φυτα απο αυτα και ειναι πολυ ανθεκτικα σε οτιδηποτε αλλαγες
που εχω κανει.Αλλα απο εδω και περα συχνο κορφολογημα για να φουντωσει
και θα παει τελεια.
-
Topic author - Imperial
ταλαιπωρήθηκε λίγο το χειμώνα με τα κρύα, αλλά πέταξε και του έκανα το πρώτο κορφολόγημα για φέτος. Έχει αρχίσει να διακλαδίζει πιο έντονα και σίγουρα θα χρειαστεί να γίνει κάποιο ξεκαθάρισμα, επιλογή κάποιων κλαδιών και απομάκρυνση άλλων.
Έλεγα να το μεταφυτεύσω σε ένα μικρότερο γλαστράκι. Νομίζω έτσι κι αλλιώς δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις και μπορώ να του κόψω ρίζα. Τι λέτε;
Έλεγα να το μεταφυτεύσω σε ένα μικρότερο γλαστράκι. Νομίζω έτσι κι αλλιώς δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις και μπορώ να του κόψω ρίζα. Τι λέτε;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Omono
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 45 times
Μπράβο Θάνο, που άκουσες το ένστικτό σου και ασχολήθηκες με αυτό το ασυνήθιστο είδος για μπονσάι. Ωραίο αποτέλεσμα!
Άλλη μία εικόνα ορμώμενος από την ιδέα διαμόρφωσης του karesansui.
Άλλη μία εικόνα ορμώμενος από την ιδέα διαμόρφωσης του karesansui.
-
- Omono
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: RE: Re: Υπομονή (Protulacaria afra)
Κωστα παντου υπάρχει αυτο το φυτό.εκτος αυτου πολλαπλασιάζεται για τη πλακα.εγωωδεν εχω αγορασει ουτε ενα κι εχω καμια 10 αρια απ αυτα σε διαφορα μεγέθη απο μοσχεύματα.Kostas έγραψε:Φανταστικό. Αν και δεν μου αρέσουν τα παχύ-φυτα αυτό είναι το κάτι άλλο. Δεν το βρίσκεις σε φυτώρια όμως.
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Topic author - Imperial
[justify]Σας ευχαριστώ όλους πολύ![/justify]
[justify]
Παναγιώτη ανεβάζεις πολύ το πήχυ, αλλά είναι πρόκληση!
πάντως πολλαπλασιάζεται πάρα πολύ εύκολακαι δεν αργεί η ανάπτυξή του. Το όνομα υπομονή το έχει από το ότι αργεί εξαιρετικά να δώσει άνθος.
[justify]
[/justify]
Παναγιώτη ανεβάζεις πολύ το πήχυ, αλλά είναι πρόκληση!
πάντως πολλαπλασιάζεται πάρα πολύ εύκολακαι δεν αργεί η ανάπτυξή του. Το όνομα υπομονή το έχει από το ότι αργεί εξαιρετικά να δώσει άνθος.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 141 times
- Επικοινωνία:
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 49 times
Πολύ ωραίο Θάνο! Συνέχισε!
Μια ιδέα για την διαμόρφωση αυτού του είδους της πορτουλακάριας στην φωτογραφία που επισυνάπτω.
Μια ιδέα για την διαμόρφωση αυτού του είδους της πορτουλακάριας στην φωτογραφία που επισυνάπτω.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 81 times
Εξαιρετική η μεταμόρφωση του !!!
Αυτό που βλέπω εκτός των άλλων δείχνει και πολύ καλές καλλιεργητικές ικανότητες.
Καλή συνέχεια, του χρόνου θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.
Αυτό που βλέπω εκτός των άλλων δείχνει και πολύ καλές καλλιεργητικές ικανότητες.
Καλή συνέχεια, του χρόνου θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.
-
Topic author - Imperial
update μετά από κορφολογήματα ενός καλοκαιριού..
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 338 times
- Been thanked: 265 times
- Επικοινωνία:
Ωραία διαμόρφωση, όμορφο. Εύχομαι να σου δώσει πολλά τα επόμενα χρόνια
Στάλθηκε από το GT-P3110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το GT-P3110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
- Masterpiece
- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
πολύ ομορφο αποτέλεσμα ειλικρινα,σε ένα φυτο που δεν προσφερεται για μπονσαι -κατι που δεν εχει καμια απολυτως σημασια- !![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Θάνο από αυτό που είδα νομίζω ότι η αλλαγή ήταν ριζική με ευχάριστα αποτελέσματα. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]
-
Topic author - Imperial
Υπομονή (Protulacaria afra)
Αγαπημένο φυτάκι που πάντα υπήρχε στο μπαλκόνι. Το συγκεκριμένο όχι πολύ μεγάλο σε ηλικία.
Έως την 15/02/2016:
ακολούθησε μεταφύτευση (προσεκτική) κλάδεμα και συρμάτωμα. Σήμερα δείχνει σημάδια προσαρμογής. Άρχισε να πετάει από παντού. Ακόμα και στον κορμό:
Αυτό που με ανησυχεί είναι το συρμάτωμα στο λεπτό κορμό. Πρέπει να το αφαιρέσω ώστε να μην αφήσει σημάδια, άλλα μάλλον πρέπει να βρω άλλο τρόπο στήριξης γιατί δεν νομίζω να έχει σταθεροποιηθεί. Το συγκεκριμένο κλαδί ήταν τελείως κρεμαστό και σηκώθηκε με το συρμάτωμα. Πιστεύω ότι σε κανα μήνα θα έχει πυκνώσει αρκετά ώστε να ομορφύνει.
Πως σας φαίνεται; νομίζω έχει προοπτικές, έτσι δεν είναι;
Έως την 15/02/2016:
ακολούθησε μεταφύτευση (προσεκτική) κλάδεμα και συρμάτωμα. Σήμερα δείχνει σημάδια προσαρμογής. Άρχισε να πετάει από παντού. Ακόμα και στον κορμό:
Αυτό που με ανησυχεί είναι το συρμάτωμα στο λεπτό κορμό. Πρέπει να το αφαιρέσω ώστε να μην αφήσει σημάδια, άλλα μάλλον πρέπει να βρω άλλο τρόπο στήριξης γιατί δεν νομίζω να έχει σταθεροποιηθεί. Το συγκεκριμένο κλαδί ήταν τελείως κρεμαστό και σηκώθηκε με το συρμάτωμα. Πιστεύω ότι σε κανα μήνα θα έχει πυκνώσει αρκετά ώστε να ομορφύνει.
Πως σας φαίνεται; νομίζω έχει προοπτικές, έτσι δεν είναι;