Λεμονιά νάνα
-
- Shohin
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 51 times
Re: Λεμονιά νάνα
Hallo Sinaf,
een leuke citroenboom heb je, maar hij verdient als bonsai nu wel een echte bonsaipot.
Hij geeft al veel fruit, dat is heel leuk om te zien, maar het onttrekt ook heel veel energie
aan de boom om verder te groeien.
Bonsaigroet, Joop
een leuke citroenboom heb je, maar hij verdient als bonsai nu wel een echte bonsaipot.
Hij geeft al veel fruit, dat is heel leuk om te zien, maar het onttrekt ook heel veel energie
aan de boom om verder te groeien.
Bonsaigroet, Joop
-
- Omono
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 56 times
χαρμα οφθαλμων. Και μονο να καθεσαι κ να την χαζευεις , φτανει.
Nihil humanum mihi alienum est
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 374 times
- Been thanked: 303 times
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 266 times
Θα χαρακτήριζα αυτή την παρουσίαση και το αποτέλεσμά της ως μία αμοιβαία ανταλλαγή.Η αμοιβαία ανταλλαγή είναι ένα έργο αλληλοβοήθειας για αμοιβαίο όφελος. Η ευχαρίστηση που λαμβάνουμε επειδή πραγματοποιήθηκε κάτι που επιθυμούσαμε ή προσδοκούσαμε.Τα έργα αλληλοβοήθειας είναι μια μορφή συμμετοχής στην οποία οι άνθρωποι αναλαμβάνουν την ευθύνη να φροντίζουν ο ένας τον άλλον και να αλλάζουν τις συνθήκες.Η συνεργασία (όχι ο ανταγωνισμός) είναι ο κινητήριος μηχανισμός πίσω από την εξέλιξη.Η συνύπαρξή μας με τα μπονσάι είναι μία ρομαντική σχέση πού εκφράζει την διάθεση φροντίδας και ενδιαφέροντος οδηγώντας τελικά αυτή την σχέση σε αυξημένη αμοιβαία ικανοποίηση. Το δενδράκι δέχεται όλη την βοήθεια για να μεγαλώσει και να κρατηθεί στην ζωή και ανταποδίδει με καρπούς. Και ο καλλιεργητής-φροντιστής αυτό που νοιώθει για το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης δέν περιγράφεται με λόγια. Ένα χαμόγελο που δεν έχει προηγούμενο και η χαρά γεμίζει το πρόσωπό του και την ψυχή του και ξεχνάει όλους τους κόπους μέσα σε μια στιγμή.
Όμορφη η λεμονιά !!!!!
Όμορφη η λεμονιά !!!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Topic author - Omono
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 47 times
Λεμονιά νάνα
Τη λεμονιά αυτή την απέκτησα πριν 25 χρόνια με μηδενικό κόστος, καθώς ήταν πεταμένη σε μια γωνιά σε φυτώριο σχεδόν ξεραμένη.
Μετά από φροντίδα ανέκαμψε και ξεκίνησε μία νέα πορεία ως καλωπιστικό δέντρο σε γλάστρα.
Για χρόνια ήταν στο μπαλκόνι του πατρικού μου σπιτιού και ευδοκιμούσε.
Μετά από αρκετές προσπάθειες να πείσω τον πατέρα μου να μου τη δώσει ως υλικό για την ενασχόλησή μου με τα μπονσάι, τελικά το 2023 ξανασμίξαμε.
Αυτή τη φορά για ένα 2ο ξεκίνημα.
Το Μάιο του ίδιου έτους έγινε μεταφύτευση σε training pot. Το Σεπτέμβριο του 2023 άρχισε να βγάζει και καρπούς.
Το περασμένο έτος (2024) είχε πλούσια καρποφορία. Ευχαριστώ
Μετά από φροντίδα ανέκαμψε και ξεκίνησε μία νέα πορεία ως καλωπιστικό δέντρο σε γλάστρα.
Για χρόνια ήταν στο μπαλκόνι του πατρικού μου σπιτιού και ευδοκιμούσε.
Μετά από αρκετές προσπάθειες να πείσω τον πατέρα μου να μου τη δώσει ως υλικό για την ενασχόλησή μου με τα μπονσάι, τελικά το 2023 ξανασμίξαμε.
Αυτή τη φορά για ένα 2ο ξεκίνημα.
Το Μάιο του ίδιου έτους έγινε μεταφύτευση σε training pot. Το Σεπτέμβριο του 2023 άρχισε να βγάζει και καρπούς.
Το περασμένο έτος (2024) είχε πλούσια καρποφορία. Ευχαριστώ
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 7.14%