Πυράκανθος 2
-
JoopVanDenBerge
- Shohin

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 60 times
Re: Πυράκανθος 2
Hallo Thano,
Bravo Bravo, wat een geweldig leuke boom.
Zo zie je maar dat je van een lelijk eendje nog een mooie zwaan kan maken.
Bonsaigroet, Joop
Bravo Bravo, wat een geweldig leuke boom.
Zo zie je maar dat je van een lelijk eendje nog een mooie zwaan kan maken.
Bonsaigroet, Joop
-
thanos75
Topic author - Imperial

- Has thanked: 124 times
- Been thanked: 225 times
Τέλος του καλοκαιριού οι πυρακανθοι μου προσβληθηκαν από τετρανυχο. Είχα και γω καποια θέματα, οπότε αφέθηκαν στην τύχη τους. Το χειμώνα τα ράντισμα με εντομοκτόνο που μου έδωσε ο γεωπόνος αλλά ενώ αντιμετωπιστηκε τα φύλλα ήταν γεμάτα στίγματα. Τωρα που άρχισαν να πετάνε, αφαίρεσα όλα τα παλιά φύλλα.
Το δεντράκι αυτό - όπως και τα περισσότερα που έχω- ειναι μόνο με κλαδέματα χωρίς σύρμα. Δεν του είχα ξανακάνει αποφυλλωση οπότε ήταν δύσκολο να καταλάβω πως σχηματιζονται τα κλαδιά.
Τωρα ειναι η πρωτη φορα που τα βλέπω γυμνα. Υπάρχουν καποιες διασταυρωσεις κλαδιών που πρεπει να αντιμετωπίσω, αν και τα λυπάμαι. Θα το μελετήσω λίγο.
Το ενδιαφέρον είναι οτι ξεκίνησε το 2018 κάπως έτσι:
Το δεντράκι αυτό - όπως και τα περισσότερα που έχω- ειναι μόνο με κλαδέματα χωρίς σύρμα. Δεν του είχα ξανακάνει αποφυλλωση οπότε ήταν δύσκολο να καταλάβω πως σχηματιζονται τα κλαδιά.
Τωρα ειναι η πρωτη φορα που τα βλέπω γυμνα. Υπάρχουν καποιες διασταυρωσεις κλαδιών που πρεπει να αντιμετωπίσω, αν και τα λυπάμαι. Θα το μελετήσω λίγο.
Το ενδιαφέρον είναι οτι ξεκίνησε το 2018 κάπως έτσι:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
thanos75
Topic author - Imperial

Δεν έχει αλλάξει πολύ. Συνεχίζω το κορφολογημα συνεχώς.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 14.29%
-
thanos75
Topic author - Imperial

Έχεις δίκιο . Δεν έχω κάτι για κλίμακα. Είναι μεγαλούτσικο. Η διάμετρος της γλάστρας είναι 30 εκ.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
-
thanos75
Topic author - Imperial

Πυράκανθος 2
Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο ζούσε ως θαμνάκι στον κήπο μου. Το είχα φτιάξει από παραφυάδα του μεγάλου φυτού που έχουμε στη άλλη πλευρά του κήπου. Από αυτόν τον θάμνο το 2016 έφτιαξα με εναέρια καταβολάδα ένα δεντράκι που έχω ανεβάσει στο ακόλουθο θέμα:
https://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=8600
Μια από τις επόμενες χρονιές έκανα κάτι εργασίες στο σπίτι. Χρειάστηκε να φύγω για λίγο και να αφήσω για λίγο τους μαστόρους μόνους (δηλαδή με τον πατέρα μου αλλά το ίδιο είναι). Όταν γύρισα ο θάμνος δεν υπήρχε. Τον είχαν κόψει σύριζα με το έδαφος γιατί τους ενοχλούσε. Μετά το αρχικό σοκ έσκαψα και έβγαλα τη ρίζα και την φύτεψα σε γλάστρα. Με τα χρόνια άρχισα να εμφανίζω την ρίζα στις μεταφυτεύσεις που έκανα και άρχισα με clip & grow να δημιουργώ την βασική του διακλάδωση.
Σήμερα, μια πενταετία περίπου μετά:
https://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=8600
Μια από τις επόμενες χρονιές έκανα κάτι εργασίες στο σπίτι. Χρειάστηκε να φύγω για λίγο και να αφήσω για λίγο τους μαστόρους μόνους (δηλαδή με τον πατέρα μου αλλά το ίδιο είναι). Όταν γύρισα ο θάμνος δεν υπήρχε. Τον είχαν κόψει σύριζα με το έδαφος γιατί τους ενοχλούσε. Μετά το αρχικό σοκ έσκαψα και έβγαλα τη ρίζα και την φύτεψα σε γλάστρα. Με τα χρόνια άρχισα να εμφανίζω την ρίζα στις μεταφυτεύσεις που έκανα και άρχισα με clip & grow να δημιουργώ την βασική του διακλάδωση.
Σήμερα, μια πενταετία περίπου μετά: