Η φτελιά της Angelica

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 194 times
Επικοινωνία:

Re: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση από Harris »

angelica έγραψε:
Harris έγραψε:angelica... καλα και τα βιντεο αλλα το live ειναι το καλυτερο και για σενα και για το φυτο σου! Την Κυριακη να ερθεις στην συναντηση που θα κανουμε! :) (θα εχω φερει και υλικα) οκ;
Δυστυχως Harri δεν ειμαι απο Αθηνα και αυτος ειναι ο λογος που δεν εχω ερθει σε καμια συναντηση... Μακαρι να ημουν απο τις τριγυρω περιοχες για να ερχομουν σε ολες τις συναντησεις....

Υπόσχομαι τότε στην συναντηση να κανουμε βιντεο μεταφυτευση και να σου ανεβασω να δεις οκ?
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Theoni
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Η φτελιά της Angelica

Δημοσίευση από Theoni »

Απο που είσαι; :)
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Δημοσίευση από angelica »

Harris έγραψε:angelica... καλα και τα βιντεο αλλα το live ειναι το καλυτερο και για σενα και για το φυτο σου! Την Κυριακη να ερθεις στην συναντηση που θα κανουμε! :) (θα εχω φερει και υλικα) οκ;
Δυστυχως Harri δεν ειμαι απο Αθηνα και αυτος ειναι ο λογος που δεν εχω ερθει σε καμια συναντηση... Μακαρι να ημουν απο τις τριγυρω περιοχες για να ερχομουν σε ολες τις συναντησεις....
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλά όσα λέτε, αλλά το θέμα εδώ υποτίθεται ότι ήταν "βιβλιοθήκη". Καλύτερα λοιπόν για όλους είναι ν' αλλάξει ο τίτλος του θέματος, ώστε να μη μπερδεύονται τα υπόλοιπα μέλη!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

angelica... καλα και τα βιντεο αλλα το live ειναι το καλυτερο και για σενα και για το φυτο σου! Την Κυριακη να ερθεις στην συναντηση που θα κανουμε! :) (θα εχω φερει και υλικα) οκ;
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

angelica έγραψε:Ειμαι αναμεσα σε ποθο και συγκονιο
Singonio φυτό εσωτερικού χώρου. Θέλει έντονο φιλτραρισμένο φώς
αλλά κάνει και η ελαφριά σκιά. Λιπαίνεις 2-3 τόν χρόνο ανάμεσα σε άνοιξη
και φθινόπωρο. Μεταφύτευση κάθε 2 χρόνια και ελάχιστο πότισμα αφήνοντας
να στεγνώσει τελείως το χώμα πρίν ξαναποτισουμε. Νερό χωρίς άλατα (δύσκολο)
και συχνό ψέκασμα τών φύλλων. Κατά βάση είναι αναρριχητικό φυτό.
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Jean-Zac έγραψε:Θα πώ τώρα κάτι πού ίσως θα σε φοβίσει. Εγώ θα πρότεινα να τήν μεταφυτεύσεις σε μεγαλύτερη
γλάστρα αφού όμως ''χτενίσεις'' λίγο και τίς ρίζες κατά τήν διάρκεια αυτής τής εργασίας. Μετά θα
πρέπει να συρματώσεις όλα τα κλαδιά (ίσως και να αφαιρέσεις κάποια) και να τους δώσεις νέα
πορεία-κατεύθυνση γιατί τα βλέπω σε ''άτακτη'' θέση. Θα τήν κρατούσα λοιπόν στήν νέα της
γλάστρα γιά 2-3 χρόνια ώστε να αναδιοργανώσει το ριζικό της σύστημα και συγχρόνως αυτά τα
έτη με συνεχόμενο κλάδεμα και συρμάτωμα θα έδινα και τήν επιλεγμένη μορφή στό φύλλωμα.
Η έκφραση ''χτενιζω'' σημαίνει ότι απλώνω ακτινικά τίς ρίζες του φυτού, οριζόντια (περίπου) πρός
τόν κορμό σάν τίς ακτίνες από τό ποδήλατο. Κάνοντας και σε αυτές μία επιλογή και αφαιρώντας
κάποιες προσδιορίζω το μελλοντικό νέμπαρι του φυτού.
Αυτο ακριβως βλεπω οτι χρειαζεται η φτελιτσα και ηταν η επομενη ερωτηση μου αλλα ειλικρινα δεν ξερω να το κανω και φοβαμαι πολυ μηπως το καταστρεψω... Κι εγω θελω να αρχισω να του δινω σχημα αλλα πως???? Δεν εχω κανει ποτε μια τετοια διαδικασια και μου φαινεται τρομακτικα δυσκολη...Παρατηρω οτι εχει μια κλιση προς τα δεξια και θα γινοταν πανεμορφη αν της εδινα σχημα...Υπαρχει καποιο βιντεο με αναλυτικα βηματα της παραπανω διαδικασιας???
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Αυτο το φυτο ποιο ειναι??? Ειμαι αναμεσα σε ποθο και συγκονιο!!!! Τι λετε???
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Θα πώ τώρα κάτι πού ίσως θα σε φοβίσει. Εγώ θα πρότεινα να τήν μεταφυτεύσεις σε μεγαλύτερη
γλάστρα αφού όμως ''χτενίσεις'' λίγο και τίς ρίζες κατά τήν διάρκεια αυτής τής εργασίας. Μετά θα
πρέπει να συρματώσεις όλα τα κλαδιά (ίσως και να αφαιρέσεις κάποια) και να τους δώσεις νέα
πορεία-κατεύθυνση γιατί τα βλέπω σε ''άτακτη'' θέση. Θα τήν κρατούσα λοιπόν στήν νέα της
γλάστρα γιά 2-3 χρόνια ώστε να αναδιοργανώσει το ριζικό της σύστημα και συγχρόνως αυτά τα
έτη με συνεχόμενο κλάδεμα και συρμάτωμα θα έδινα και τήν επιλεγμένη μορφή στό φύλλωμα.
Η έκφραση ''χτενιζω'' σημαίνει ότι απλώνω ακτινικά τίς ρίζες του φυτού, οριζόντια (περίπου) πρός
τόν κορμό σάν τίς ακτίνες από τό ποδήλατο. Κάνοντας και σε αυτές μία επιλογή και αφαιρώντας
κάποιες προσδιορίζω το μελλοντικό νέμπαρι του φυτού.
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Αυτη ειναι η φτελιτσα μου!!!! Τι με συμβουλευετε???Να την βαλω σε μεγαλυτερο ποτ η να της κοψω και τις ριζες???
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

angelica έγραψε:
pinusmugo έγραψε:
angelica έγραψε: Μου προτείνετε να της μειώσω τις ρίζες ή να την βάλω σε μεγαλύτερο πότ???
Νασαι καλα,ελπιζω το φυτο σου να επανελθει ,τι ελπιζω δηλαδη ειμαι σιγουρος γιατι το αγαπας....τελος

Θα πρεπει να δουμε αν ειναι ευκολο μια φωτογραφια της φτελιας σου για να απαντηθει αυτο το ερωτημα,οταν εχεις χρονο βεβαια [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!! Την Τρίτη υπόσχομαι να ανεβάσω φωτογραφίες, μέχρι τότε καλό απόγευμα σε όλους!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]

Όμορφα! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

pinusmugo έγραψε:
angelica έγραψε: Μου προτείνετε να της μειώσω τις ρίζες ή να την βάλω σε μεγαλύτερο πότ???
Νασαι καλα,ελπιζω το φυτο σου να επανελθει ,τι ελπιζω δηλαδη ειμαι σιγουρος γιατι το αγαπας....τελος

Θα πρεπει να δουμε αν ειναι ευκολο μια φωτογραφια της φτελιας σου για να απαντηθει αυτο το ερωτημα,οταν εχεις χρονο βεβαια [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!! Την Τρίτη υπόσχομαι να ανεβάσω φωτογραφίες, μέχρι τότε καλό απόγευμα σε όλους!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

pinusmugo έγραψε:Ερωτας ,ωραιο φυτο....Δεν κανει για μπονσαι βεβαια καθως δεν διαθετει ξυλωδες κορμο,απο εκει και περα εχω εναν,θελει αρκετο ηλιο (πλυν του μεσημεριανου)και πολυ νερο,το δικο μου τα πηγε καλα με αυτη την συνταγη...

Για την φτελια σου ειναι η καταλληλη εποχη για να κανεις την μεταφυτευση σου,να αφησεις το φυτο σε σκιερο μερος αν το επιχειρησεις και να λιπανεις μετα απο 4-5 εβδομαδες αν μιλαμε βεβαιως για μεταφυτευση με μειωση ριζων και οχι το αντιθετο δηλαδη σε μεγαλυτερο δοχειο....[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
pinusmugo Ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα της απάντησής σου [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Happy/3.gif[/img] Απο εκεί που τον αγόρασα μου είπαν ακριβώς το αντίθετο και μη γνωρίζοντας τίποτε το εφάρμοσα. Παρατήρησα οτι το φυτό μου σιγά σιγά ξεραίνεται κ έτσι κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά...Θα βγάλω φωτο να σας δείξω...Εύχομαι να μην είναι αργά για τον έρωτά μου!!!! Όσον αφορά στην φτελίτσα απο τότε που μου την δώρισαν δεν την έκανα μεταφύτευση αλλά τώρα ήρθε η ώρα της. Μου προτείνετε να της μειώσω τις ρίζες ή να την βάλω σε μεγαλύτερο πότ???
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Υπέροχα pinusmugo! (το φυτο δεν το ξερω καθόλου).
Γιατι δεν ανεβαζεις (εαν σου ειναι ευκολο) και στα 2 σου δεντρα φωτογραφίες; :) Εαν θες μπορεις να την φερεις μαζι σου στην συναντηση του Απριλιου (καθε μηνα εχουμε workshop στο bonsaiforum.gr) να την μεταφυτευσουμε παρέα. (Πες μας για να εχουμε φερει υλικα χωματα κ.τ.λ)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial

Ερωτας ,ωραιο φυτο....Δεν κανει για μπονσαι βεβαια καθως δεν διαθετει ξυλωδες κορμο,απο εκει και περα εχω εναν,θελει αρκετο ηλιο (πλυν του μεσημεριανου)και πολυ νερο,το δικο μου τα πηγε καλα με αυτη την συνταγη...

Για την φτελια σου ειναι η καταλληλη εποχη για να κανεις την μεταφυτευση σου,να αφησεις το φυτο σε σκιερο μερος αν το επιχειρησεις και να λιπανεις μετα απο 4-5 εβδομαδες αν μιλαμε βεβαιως για μεταφυτευση με μειωση ριζων και οχι το αντιθετο δηλαδη σε μεγαλυτερο δοχειο....[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Κατι αντιληφθηκα για την βιβλιοθηκη αλλα νομιζα πως δεν ψαχνω σωστα!!!! Προσφατα αγορασα εναν φυτο που ονομαζεται ερωτας και θα ηθελα να μου πειτε πληροφοριες για την φροντιδα και τις απαιτησεις του... Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι καταλληλη η εποχη να κανω μεταφυτευση στην φτελιτσα μου...
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial

+ 1 .... μηπως ψαχνεις κατι συγκεκεριμενα?
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

angelica έγραψε:Καλησπερα σε ολους!!!! Προσπαθω να βρω την βιβλιοθηκη αλλα δεν υπαρχει πουθενα.... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/39.gif[/img] Μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος???Ευχαριστω πολυυυυυυ...
Δεν τη βρίσκεις γιατί η βιβλιοθήκη στην οποία αναφερόμασταν σε παλαιότερα θέματα δεν είναι πια σε λειτουργία. πες μας τι ακριβώς ψάχνεις, μήπως μπορούμε να σε κατευθύνουμε και .... υπομονή μέχρι νεοτέρας! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Η φτελιά της Angelica

Καλησπερα σε ολους!!!! Προσπαθω να βρω την βιβλιοθηκη αλλα δεν υπαρχει πουθενα.... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/39.gif[/img] Μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος???Ευχαριστω πολυυυυυυ...
Απάντηση