Pinus Nigra
-
Steliosgr
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Pinus Nigra
Επειδή υπάρχει χώρος, (κηπος) θα τα φυτευσω εκει για κανα 2 χρονάκια να πάρουν τα πανω τους...
και στις περιοδους θα κανω λιγες λιγες εργασιες....
φθνιπωρο συρματωμα, next march κλαδεμα κλπ κλπ
Ευχαριστώ παιδιά !!!
και στις περιοδους θα κανω λιγες λιγες εργασιες....
φθνιπωρο συρματωμα, next march κλαδεμα κλπ κλπ
Ευχαριστώ παιδιά !!!
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Ωραίο το δέντρακι σου. Εγώ θα το μετέφερα σε training pot και θα ξεκινούσα την οποιαδήποτε εργασία από φθινόπωρο.
Καλή συνέχεια φίλε μου
Καλή συνέχεια φίλε μου
-
Steliosgr
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ παιδια για την αμεση απαντηση σας 
Πετρο, εχω παρει κουκουναριες και τωρα μαυρα σε μικρα μεγεθη για να μαθω να τα φροντιζω, αλλιως δεν μαθαινεις... νομιζω. Αν ξεπερασω αυτο το εμποδιο σε καποιο βαθμο, βλεπουμε μετα... ασε που εχω αλλα ειδη να παιξω :ΡΡΡ (αντεχουν)
Πετρο, εχω παρει κουκουναριες και τωρα μαυρα σε μικρα μεγεθη για να μαθω να τα φροντιζω, αλλιως δεν μαθαινεις... νομιζω. Αν ξεπερασω αυτο το εμποδιο σε καποιο βαθμο, βλεπουμε μετα... ασε που εχω αλλα ειδη να παιξω :ΡΡΡ (αντεχουν)
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλησπέρα!
Πολύ ωραία τα πευκάκια σου, καλορίζικα!
Επί του παρόντος το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα μεταφυτεύσεις σε δοχείο βγάζοντάς τα από το γλαστράκι.
Τα φροντίζεις όλο τον καιρό και το Φθινόπωρο πλέον αρχίζεις την εκπαίδευσή τους για μπονσάι.
Πολύ ωραία τα πευκάκια σου, καλορίζικα!
Επί του παρόντος το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα μεταφυτεύσεις σε δοχείο βγάζοντάς τα από το γλαστράκι.
Τα φροντίζεις όλο τον καιρό και το Φθινόπωρο πλέον αρχίζεις την εκπαίδευσή τους για μπονσάι.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Μεταφυτευση μπορεις να κανεις και τωρα αλλα θα πρεπει να υπαρχει και αναλογος λογος για να το κανεις.
1.αν ειναι σε λαθος και χαλια υποστρωμα
2.αν το δεντρο βρισκεται σε μια φαση ικανοποιητικη απο αποψη διαμορφωσης τοτε κανουμε και μεταφυτευση
αν κρινεις οτι διαθετει τα παραπανω προχωρα ...ειναι θεμα επιλογης το πως θα κινηθεις και ποια βηματα θα ακολουθησεις,θα απεφευγα ομως να κανω δυο εργασιες ταυτοχρονα,θα επελεγα να κανω βηματα διαμορφωσης χωρις κλαδεματα μονο καθαρισμα και να δωσω μια κατευθυνση στα κλαδια προς τα κατω ΟΛΑ,αυτο θα ηταν βεβαια το δικο μου πρωτο βημα,μεχρι τοτε μπορεις να κανεις μια μεταφυτευση σε ενα πιο αρεστο δοχειο αν κρινεται απαραιτητο...
Συρματωμα αποφευγεται την ανοιξη γενικοτερα λογω αναπτυξης των δεντρων,μπορεις απο χειμωνα να κανεις οταν θα ειναι σε ληθαργο το δεντρο σου με περισσοτερη ασφαλεια.
1.αν ειναι σε λαθος και χαλια υποστρωμα
2.αν το δεντρο βρισκεται σε μια φαση ικανοποιητικη απο αποψη διαμορφωσης τοτε κανουμε και μεταφυτευση
αν κρινεις οτι διαθετει τα παραπανω προχωρα ...ειναι θεμα επιλογης το πως θα κινηθεις και ποια βηματα θα ακολουθησεις,θα απεφευγα ομως να κανω δυο εργασιες ταυτοχρονα,θα επελεγα να κανω βηματα διαμορφωσης χωρις κλαδεματα μονο καθαρισμα και να δωσω μια κατευθυνση στα κλαδια προς τα κατω ΟΛΑ,αυτο θα ηταν βεβαια το δικο μου πρωτο βημα,μεχρι τοτε μπορεις να κανεις μια μεταφυτευση σε ενα πιο αρεστο δοχειο αν κρινεται απαραιτητο...
Συρματωμα αποφευγεται την ανοιξη γενικοτερα λογω αναπτυξης των δεντρων,μπορεις απο χειμωνα να κανεις οταν θα ειναι σε ληθαργο το δεντρο σου με περισσοτερη ασφαλεια.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Steliosgr
Topic author - Σπορόφυτο

πως προτεινεις να κινηθώ με τα συγκεκριμενα?
μεταφυτευση? και του χρονου συρματωμα?
η το αφηνω στην γλαστρα του και προχωραω σε συρματωμα?
επίσης μια απορια... βλακεια η οχι θα την πω :Ρ
αυτα τα κλαδια του, υπαρχει περιπτωση να μπορουν να κοπουν στο 1/2 από το μηκος τους?
σαν μεγαλα κεριά μου φαινονται σε αυτήν τη φάση του δεντρου... για να μπορεσει να γινει διακλάδωση πιο πισω...
Ευχαριστώ!
μεταφυτευση? και του χρονου συρματωμα?
η το αφηνω στην γλαστρα του και προχωραω σε συρματωμα?
επίσης μια απορια... βλακεια η οχι θα την πω :Ρ
αυτα τα κλαδια του, υπαρχει περιπτωση να μπορουν να κοπουν στο 1/2 από το μηκος τους?
σαν μεγαλα κεριά μου φαινονται σε αυτήν τη φάση του δεντρου... για να μπορεσει να γινει διακλάδωση πιο πισω...
Ευχαριστώ!
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Kαλησπερα φιλε..... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Καλα κανεις και προσπαθεις με το ειδος αυτο ,ειναι αγαπημενο σε πολλους...
Στα συγκεκριμενα δεντρακια βρισκω πολλες προκλησεις απο αποψη διαμορφωσης μιας και οι επιλογες ειναι ελαχιστες..
Επειδη ειναι η σακουλα και με εμποδιζει να δω αν υπαρχουν και αλλα κλαδια παραμεσα απο αυτα που ηδη φαινονται θα ελεγα οτι πρωτη περιπτωση και εαν υπαρχει ικανοποιητικος αριθμος κλαδιων θα εκοβα στο σημεια τη σακουλας αλλα μην ξεχναμε οτι μιλαμε για πευκο και θα πρεπει να γινει σταδιακα και οχι μια και εξω(με επιφυλαξη λογω φωτογραφιας)..
Η δευτερη επιλογη που θα εκανα θα ηταν ενα στυλ literati λογω υπερβολικα μεγαλου σε υψος κορμου και μεσω συρματωματος θα εδινα μια κλιση στον κορμο του να σπασει η μεγαλη ευθεια τωρα που ειναι ακομα νωρις πριν παχυνει κι αλλο...
Παρε και μια ιδεα περιπου ...http://www.artofbonsai.org/feature_arti ... pine_1.jpg
Καλα κανεις και προσπαθεις με το ειδος αυτο ,ειναι αγαπημενο σε πολλους...
Στα συγκεκριμενα δεντρακια βρισκω πολλες προκλησεις απο αποψη διαμορφωσης μιας και οι επιλογες ειναι ελαχιστες..
Επειδη ειναι η σακουλα και με εμποδιζει να δω αν υπαρχουν και αλλα κλαδια παραμεσα απο αυτα που ηδη φαινονται θα ελεγα οτι πρωτη περιπτωση και εαν υπαρχει ικανοποιητικος αριθμος κλαδιων θα εκοβα στο σημεια τη σακουλας αλλα μην ξεχναμε οτι μιλαμε για πευκο και θα πρεπει να γινει σταδιακα και οχι μια και εξω(με επιφυλαξη λογω φωτογραφιας)..
Η δευτερη επιλογη που θα εκανα θα ηταν ενα στυλ literati λογω υπερβολικα μεγαλου σε υψος κορμου και μεσω συρματωματος θα εδινα μια κλιση στον κορμο του να σπασει η μεγαλη ευθεια τωρα που ειναι ακομα νωρις πριν παχυνει κι αλλο...
Παρε και μια ιδεα περιπου ...http://www.artofbonsai.org/feature_arti ... pine_1.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Steliosgr
Topic author - Σπορόφυτο

Pinus Nigra
Καλησπέρα παιδια 
Βρηκα αυτά τα 2 πευκάκια σε ένα φυτώριο και ειπα να προσπαθησω με το ειδος...
Εχετε καμια ιδεα για την συνεχεια?
Ευχαριστώ!
Βρηκα αυτά τα 2 πευκάκια σε ένα φυτώριο και ειπα να προσπαθησω με το ειδος...
Εχετε καμια ιδεα για την συνεχεια?
Ευχαριστώ!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.