Δεντρολιβανο

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
antonisxania
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Δεντρολιβανο

Δημοσίευση από antonisxania »

Το εχω δεσει με πετονια σε διαφορα σημεια γιατι το φοβηθηκα.Συρμα δεν εχω βαλει πουθενα.Το ριζικο συστημα το εφερα εγω στην επιφανεια ηταν σχεδον ολο μεσα στο χωμα.Υπαρχει πιθανοτητα να του προξενησα κακο "σκαβοντας" το ετσι;
Αμες δε γεσομεθα πολλω καρονες
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Η δεύτερη προσπάθεια, καλύτερη απο την πρώτη!
Πολύ θεαματικό επιφανειακό ριζικό σύστημα -nebari- (υποθέτω οτι αυτό σε παρακίνησε για να προχωρήσεις στο εγχείρημα)!
Θα μπορούσε να το διαμορφώσεις ένα μπονσάι πάνω-σε-πέτρα.
Το κλάδεψες περισσότερο απο το 1/3 του μήκους των κλαδιών του. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεραθεί όλο το κλαδί. Το κόντυμα το κάνεις σταδιακά. Επίσης το συρμάτωμά του θέλει προσοχή γιατί σπάνε τα κλαδιά πολύ εύκολα. Θα πρότεινα να το διαμορφώνεις με την μέθοδο αφήνω-κόβω, δηλαδή αφήνεις όσα βλαστάρια θέλεις να αναπτυχθούν και μετά τα κλαδεύεις εκεί που θέλεις. Θα σου δείξουμε απο κοντά στην επόμενη συνάντηση!
Καλή συνέχεια με το δεντρολίβανό σου.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
antonisxania
Shohin
Shohin

Αυτη ειναι η τελευταια διαμορφωση!Πως φαινεται;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Ωραίο! Θέλει Virtual :)
Άβαταρ μέλους

Topic author
antonisxania
Shohin
Shohin

Δεντρολιβανο

Ειναι η δευτερη προσπαθεια μου και νομιζω οτι με τις υποδειξεις σας θα βελτιωθω.Αυτο το δεντρολιβανο το ειχαμε γλαστρα εδω και 3 χρονια.Μου ηρθε η ιδεα να προσπαθησω να το μετατρεψω σε pro-bonsai.Το αποτελεσμα πλησιαζει σε αυτο που ειχα φανταστει,και με ακομα μεγαλυτερη φαντασια καποια στιγμη να ολοκληρωθει.Παραθετω τις παρακατω φωτογραφιες και περιμενω σχολια σας.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 22 Ιαν 2014, 15:34 --

Λιγες ακομα σε καλυτερη ποιοτητα που ισως σας βοηθησουν να κανετε προτασεις για διαμορφωση
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση