Γιουνίπερος
-
alexcorfu
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Re: Γιουνίπερος
Σ' ευχαριστώ! Πραγματικά δεν ξέρω τι να υποθέσω σχετικά με αυτό το κλάδεμα... Πολύ πιθανόν! Ίσως να ήταν καμμιά περίεργη ιδέα...iohokahey έγραψε:Πολυ ομορφος ο αρκευθος σου!
Δεν θα μου ταιριαζε ουτε εμενα το broom style..
Μηπως κοψαν λαθος κλαδια εκει στο φυτωριο?
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
Πολυ ομορφος ο αρκευθος σου!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
alexcorfu
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Σ' ευχαριστώ Δημήτρη για την πρότασή σου! Σίγουρα θα θέλει κλάδεμα, αλλά πρώτα να περιμένουμε να γεμίσουν τα κλαδιά με νέους βλαστούς, υποθέτω... 'Ετσι τα είχαν κλαδέψει σα σκούπα! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_razz.gif[/img]maylo έγραψε:Πολύ ωραίο φυτωριακό υλικό! [ Εικόνα ]
Εχει σχεδόν έτοιμη την κίνησή του,έχει ωραίο κορμό και με λίγες (αλλά σωστές) παρεμβάσεις νομίζω ότι θα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προ-μπονσάι (αν έχω λάθος παρακαλώ διορθώστε με).
Πιστεύω πως θέλει λίγο σήκωμα ο κορμός, (σε ενδεχόμενη μεταφύτευση προς τον Οκτώβριο) και να βγει και λίγο τμήμα από τη ρίζα προς τα πάνω, για να κερδίσεις σε ύψος και αρκετό κλάδεμα για να έρθουν τα κλαδιά και το φύλλωμα πιο κοντά στον κορμό.
Τώρα εγώ περιέγραψα μια εικόνα όπως την φαντάζομαι....
Περιμένουμε φυσικά τις προτάσεις των έμπειρων και virtual από τον κύριο Jean Zac
Πολύ ωραίο φυτωριακό υλικό! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]
Εχει σχεδόν έτοιμη την κίνησή του,έχει ωραίο κορμό και με λίγες (αλλά σωστές) παρεμβάσεις νομίζω ότι θα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προ-μπονσάι (αν έχω λάθος παρακαλώ διορθώστε με).
Πιστεύω πως θέλει λίγο σήκωμα ο κορμός, (σε ενδεχόμενη μεταφύτευση προς τον Οκτώβριο) και να βγει και λίγο τμήμα από τη ρίζα προς τα πάνω, για να κερδίσεις σε ύψος και αρκετό κλάδεμα για να έρθουν τα κλαδιά και το φύλλωμα πιο κοντά στον κορμό.
Περιμένουμε φυσικά τις προτάσεις των έμπειρων και virtual από τον κύριο Jean Zac
Δημήτρης
[HR]"Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το σωστά"
-
alexcorfu
Topic author - Imperial

- Επικοινωνία:
Γιουνίπερος
Καλησπέρα σας και πάλι! Ως νέο μέλος στον ιστότοπο αυτό, θα επιθυμούσα κατ' αρχάς, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλα τα μέλη για τις γνώσεις, την αγάπη για το αντικείμενο και ασφαλώς την υπομονή που δείχνουν σε όλους τους νεωτέρους!
Προ μιας εβδομάδος, βρέθηκα σε ένα φυτώριο - για μια μπουκαμβίλια - αλλά έπεσα σε ένα γιουνίπερο, ο οποίος μου έκανε εντύπωση και τον αγόρασα τελικά. Δεν του έκανα τίποτε ακόμη, έτσι ήταν κλαδεμένος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το μόνο που έκανα, ήταν να "τραβήξω" λιγάκι το ένα κλαδί, γιατί "έφευγε" αρκετά στο πλάι του. Επίσεις, το ανασήκωσα λίγο με ένα ξυλάκι, έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά με το άλλο κλαδί. Πιστεύω πως η κατάσταση του φυλλώματος δεν είναι και τόσο καλή, αν και συνεχώς ξεπετάει νέα βλασταράκια... Ελπίζω στη βοήθειά σας! Ευχαριστώ!
Προ μιας εβδομάδος, βρέθηκα σε ένα φυτώριο - για μια μπουκαμβίλια - αλλά έπεσα σε ένα γιουνίπερο, ο οποίος μου έκανε εντύπωση και τον αγόρασα τελικά. Δεν του έκανα τίποτε ακόμη, έτσι ήταν κλαδεμένος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το μόνο που έκανα, ήταν να "τραβήξω" λιγάκι το ένα κλαδί, γιατί "έφευγε" αρκετά στο πλάι του. Επίσεις, το ανασήκωσα λίγο με ένα ξυλάκι, έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά με το άλλο κλαδί. Πιστεύω πως η κατάσταση του φυλλώματος δεν είναι και τόσο καλή, αν και συνεχώς ξεπετάει νέα βλασταράκια... Ελπίζω στη βοήθειά σας! Ευχαριστώ!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.