Δρυς η κοκκοφόρος

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 194 times
Επικοινωνία:

Re: Δρυς η κοκκοφόρος

Δημοσίευση από Harris »

Μενέλαος έγραψε:Σ'ευχαριστώ φίλε Tsantos! Ο ήλιος το βλέπει μόνο για μιάμισυ - δυο ώρες πριν το μεσημέρι, μια και το έχω δίπλα στον πλάτανο για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Η αλήθεια είναι ότι μετά το πρώτο σοκ που έφαγα στην αρχή που το πότιζα μια φορά τη μέρα και είχε αρχίσει να ξεραίνεται, το ποτίζω τρεις φορές την ημέρα (τον πλάτανο τέσσερις!), και πρωί και βράδυ το ψεκάζω κιόλας. Δείχνει πολυ δυνατό, αν και του έχω κι αυτού αφαιρέσει χώμα, και έχει γεμίσει καινούρια κλαράκια. Τώρα αν την πάθω πια και από το πολύ νερό... τι να πω...
3 φορές την ημέρα; Υπερβολικό μου ακούγετε... έχεις πάει στο άλλο άκρο. Το δικό μου το ποτίζω μια φορά την ημέρα και ειναι σε training pot... Και το σ-κ το πότισα την Παρασκευή το μεσημέρι και ξανα την Κυριακη το βράδυ...

Μέτρον Άριστον....
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Σ'ευχαριστώ φίλε Tsantos! Ο ήλιος το βλέπει μόνο για μιάμισυ - δυο ώρες πριν το μεσημέρι, μια και το έχω δίπλα στον πλάτανο για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Η αλήθεια είναι ότι μετά το πρώτο σοκ που έφαγα στην αρχή που το πότιζα μια φορά τη μέρα και είχε αρχίσει να ξεραίνεται, το ποτίζω τρεις φορές την ημέρα (τον πλάτανο τέσσερις!), και πρωί και βράδυ το ψεκάζω κιόλας. Δείχνει πολυ δυνατό, αν και του έχω κι αυτού αφαιρέσει χώμα, και έχει γεμίσει καινούρια κλαράκια. Τώρα αν την πάθω πια και από το πολύ νερό... τι να πω...
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

tsantos
Omono
Omono

Δημοσίευση από tsantos »

Μενελαε να το χαιρεσε το πουρναρι σου!!!Πολυ ωραιο κ δυνατο φαινετε [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
Να προσεχεις το πολυ νερο γιατι μια τσουκα κ παει βολτα!ειναι αρκετα δυσκολο να βρεις το οριο στο ποσο νερο αντεχει!ενα κλικ ποτισμενο παραπανω κ σαπισε.Καλο ειναι να το αφηνεις που κ που λιγο να ψιλοστεγνωνει,σκεπασε το χωμα με φυλλα στη φυση αν εχεις δει ειναι καλυμενο το εδαφος του με φυλλα κ γενικα το βρισκεις σε μεροι με αρκετη υγρασια.Προσεχε να μην βαραει ο ηλιος τη γλαστρα γιατι μπορει να του βρασει τη ριζα.
Καλη συνεχεια.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono

Ναι, τώρα κατάλαβα τι λες! Παρ'όλα αυτά δεν ήταν ο Χάρης που παρ'ολίγον να μου κάνει τη ζημιά αλλά ο γεωπόνος! Ο Χάρης σωστά μου τα είπε!!!
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Μενέλαος έγραψε:Όχι, δεν είναι το αρκουδοπούρναρο απ'όσο ξέρω, είναι το κοινό άγριο πουρνάρι που συναντάμε στα βουνά. Σε τι με πελάγωσε Πέτρο ο Χάρης; Σ'ευχαριστώ πολύ Βασίλη, κι εγώ το ελπίζω να έχει πολύ ψωμί!
Από αυτά που έγραψες! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php ... 297#p43298
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono

Όχι, δεν είναι το αρκουδοπούρναρο απ'όσο ξέρω, είναι το κοινό άγριο πουρνάρι που συναντάμε στα βουνά. Σε τι με πελάγωσε Πέτρο ο Χάρης; Σ'ευχαριστώ πολύ Βασίλη, κι εγώ το ελπίζω να έχει πολύ ψωμί!
Άβαταρ μέλους

vasilis sivvas
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από vasilis sivvas »

πολυ ωραίο το δέντρο σου. νομίζω έχει (πολυ ψωμι)

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Αρκουδοπούρναρο είναι;
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Μάλλον στον Χάρη το χρωστάς που σε πελαγωσε :)
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono

Καλημέρα και καλό μήνα κι από αυτό το νήμα! Το πουρναράκι μου όπως είναι σήμερα. Κόντεψα να το χάσω τον πρώτο καιρό, μια και ο καταστηματάρχης μου είχε πει να το ποτίζω μια φορά τις τρεις μέρες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να ξεραίνονται τα φύλλα του. Να είναι καλά ο Δώρης που από κοντά στη συνάντηση μου είπε ότι τα δικά του τα έχει διαρκώς υγρά, ακολούθησα την συμβουλή του, και, ύστερα από μια μικρή περίοδο σταθερότητας, όπου σταμάτησε να ξεραίνει φύλλα, τώρα έχει γεμίσει καινούρια βλαστάρια! Δεν ξέρω αν θα τα διακρίνετε στην φωτογραφία. Και μια και το αναφέρω, Δώρη μου "χρωστάς" ακόμη φωτογραφίες των δικών σου πουρναριών!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

G1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Δημοσίευση από G1908 »

Ωραία επιλογή!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono

οκ, θα βγάλω σε λίγη ώρα!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Είναι όντως απ' τα πολλά υποσχόμενα δέντρα - εξελίσσονται σε όμορφα μπονσάι.
Όποτε βρεις χρόνο βγάλε καμια πιο κοντινή φωτογραφία με φόντο τοίχο, να δούμε καλύτερα τον κορμό και τη διακλάδωση. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... _smile.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Ωραίο το δέντρο σου και γενικότερα πολύ ενδιαφέρων είδος, θέλει να έχει συνεχώς βρεγμένο έδαφος (για να έχει σχετικά γρηγορότερη ανάπτυξη) αλλά αντέχει πολύ αν ξεχαστεί αποτιστο.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Ifikratis
Shohin
Shohin
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από Ifikratis »

Ωραίο δέντρο μου αρέσει πολύ
Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια! Για να δούμε, θα είναι πολύχρονη, ή...ολιγοήμερη η διαδρομή του;... Χάρη, πελάγωσα: Μου λες πολύ νερό το καλοκαίρι, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μου είπε ο γεωπόνος, που μου έβγαλε και...πόρισμα για την αιτία θανάτου της προηγούμενής μου βελανιδίτσας: ότι την σάπισα δηλαδή από το νερό. Μου έδωσε την οδηγία να το ποτίζω λίγο κάθε τρεις μέρες. Τι να κάνω; Περισσότερα στο προσωπικό μήνυμα.
Άβαταρ μέλους

Skywalker
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Skywalker »

Πολύ όμορφο φίλε μου! Για να δούμε την πολύχρονη διαδρομή του! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/clap.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 194 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Άπο τα καλύτερα δέντρα εχω φέρει ενα απο Ιταλια πέρυσι. :)

Θέλει αρκετό νερό το καλοκαίρι να το έχεις συνέχεια υγρό και στην σκια την περισσότερη διάρκεια της ημέρας.
Ωραίο το δέντρο σου!!! Καλή επιλογή!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Καλημέρα! Συγχαρητήρια για το νέο σου απόκτημα! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/clap.gif[/img] Προσωπικά θεωρώ πως είναι από τα ομορφότερα φυτά και έχει τέλειες δυνατότητες για bonsai!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono

Δρυς η κοκκοφόρος

Καλημέρα στην παρέα! Βρήκα επιτέλους, ύστερα από πολύ ψάξιμο, σε ένα φυτώριο της Αττικής, το πολυπόθητο -και σπανιότατο- quercus coccifera, και χθες αγόρασα ένα έναντι του αμύθητου ποσού των 8 ευρώ! Το "πουρνάρι", όπως μερικοί το αποκαλούν, προφανώς επειδή προσπαθούν να το "μειώσουν" σε κάτι κοινό και ευτελές, στην πραγματικότητα στην πατρίδα μας είναι θησαυρός υπερπολυτελείας, μια και δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά προς πώληση, το ίδιο είχα πάθει όταν πριν δυο χρόνια με τα χίλια ζόρια είχα ξαναβρεί ένα κομμάτι στην Βούλα και το πήρα, ενώ και αυτά που βρήκα τώρα ήρθαν από... Ιταλία! Λες και δεν έχουμε αρκετά εδώ στην πατρίδα... Το ταπεινό πουρνάρι λοιπόν, για το οποίο πιστεύω ότι αξίζει ξεχωριστό νήμα εδώ, μια και το θεωρώ κλάσεις ανώτερο σε εμφάνιση, αλλά και σα δεντράκι γενικότερα, σε σχέση με τα λοιπά πουρναροειδή που μας πουλάνε -και πανάκριβα- εδώ, με την παροιμιώδη αντοχή του και τις ελάχιστες απαιτήσεις του, (ξανα)βρίσκεται στην κατοχή μου. Μια αντοχή που κατόρθωσα την προηγούμενη φορά που είχα αγοράσει να "τσακίσω", μια και είχα καταφέρει και το ξέρανα!!! Άσχετος... Ελπίζω αυτή τη φορά το συγκεκριμένο δεντράκι να σταθεί πιο δυνατό από μένα, να επιζήσει και να μεγαλώσει!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση