Bougainvillea

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
Notis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: Bougainvillea

Δημοσίευση από Notis »

Την ερ
IMG_20231030_141752.jpg
 χόμενη άνοιξη έχω σκοπό να κάνω μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα γιατί οι ρίζες του έχουν μεγαλώσει πολύ. Οπότε θα πειραματιστω τότε με τι στυλ θα δώσω. Θα δοκιμάσω διαφορετικές κλίσεις, όπως και το στυλ ακροβάτη που περιγράφει ο BILLPAN που μου φαντάζει όμορφο.

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Kostas
Imperial
Imperial
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από Kostas »

Θα το έγερνα όπως λέει ο george g θα δείξει πιο ωραίο.
Εικόνα

BILLPAN
Omono
Omono
Has thanked: 143 times
Been thanked: 82 times

Δημοσίευση από BILLPAN »

Notis έγραψε:
12 Οκτ 2023, 00:39
Ελπίζω την άνοιξη να δώσει ανάπτυξη από χαμηλά για να βοηθήσει την πάχυνση του κορμού. Ένα μεγάλο μέρος από τον κορμό
στο αρχικό μόσχευμα το έχω αφήσει κάτω από το χώμα

Δεν θα δώσει ανάπτυξη από χαμηλά, είναι δέντρο που παρουσιάζει μόνο ανάπτυξη κορυφής.

Αφού έχεις αφήσει μεγάλο μέρος του κορμού κάτω από το χώμα, όταν το βάλεις σε pot μπορείς να αποκαλύψεις το τμήμα αυτό του κορμού και έτσι να κερδίσει ύψος.

Ως προς το στυλ, εγώ θα επέλεγα εκείνο του "χορευτή", που ενδείκνυται από το ίδιο το φυσικό σχήμα του δέντρου όπως είναι αυτή τη στιγμή. Θα κλάδευα δηλαδή ότι κλαδί υπάρχει χαμηλά για να δώσω ύψος και θα άφηνα μόνο ένα κλαδί αριστερά και ένα δεξιά, προσθέτοντας λίγη περισσότερη κίνηση με συρμάτωμα. Πάντως είναι δέντρο με έντονη ανάπτυξη, οπότε ο σχεδιασμός του σε αυτό το αρχικό στάδιο θα είναι αναγκαστικά πάντα "ρευστός"... Βλέπεις πως θα αναπτυχθεί και πράττεις αναλόγως...

Topic author
Notis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Notis »

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Συμφωνώ μαζί σου για την έλλειψη nebari, και ελπίζω την άνοιξη να δώσει ανάπτυξη από χαμηλά για να βοηθήσει την πάχυνση του κορμού. Όσον αφορά την ιδέα σου με τη γλάστρα γύρω από τον κορμό, να πω πως ένα μεγάλο μέρος από τον κορμό
στο αρχικό μόσχευμα το έχω αφήσει κάτω από το χώμα, και ίσως βοηθήσει σε αυτό που λες, να βγουν δηλ. ρίζες και κα παχύνει ο κορμός. Κατά τ άλλα, θα ήθελα να μεγαλώσει λίγο ακόμα, κα λέω να το αφήσω σε ελεύθερη ανάπτυξη να ψηλώσει και να παχύνουν τα κλαδιά του

BILLPAN
Omono
Omono

Δημοσίευση από BILLPAN »

Notis έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:16
Μέσα σε 6 μήνες ζωής πρόλαβε και άνθισε.

Μπράβο, αυτό είναι δείγμα υγείας του φυτού και καλής φροντίδας από μέρους σου. Τώρα είναι η εποχή που ανθίζουν ακόμα μια φορά πριν το χειμώνα.

Άβαταρ μέλους

Giorgos G.
Omono
Omono
Has thanked: 134 times
Been thanked: 180 times

Δημοσίευση από Giorgos G. »

καλησπέρα κι από μένα. Η βουκαμβίλια είναι όμορφη και εύχομαι να συνεχίσει να πηγαίνει καλά. Κατά την άποψή μου είναι ακόμη μικρή με σχετικά λεπτό κορμό αλλά το κυριότερο είναι ότι ο κορμός είναι ισόπαχος σε όλο του το μήκος, δεν έχει κωνικότητα. Αυτό ίσως θα μπορούσε να διορθωθεί εάν έβαζες ένα γλαστράκι με υπόστρωμα γύρω από την βάση του κορμού (αφαιρώντας τον πάτο του) ώστε να δημιουργηθούν νέες ρίζες ψηλότερα. Πίστεύω ότι οι νέες ρίζες θα δώσουν πλάτος στο χαμηλότερο τμήμα του κορμού. Επίσης μην κόψεις και μην κλαδέψεις καθόλου τα χαμηλότερα κλαδιά γιατί κι αυτά βοηθάνε στην γρήγορη πάχυνση του κάτώτερου τμήματος του κορμού.
Πιστεύω ακόμη πως θα της ταίριαζε παρισσότερο μία μεγαλύτερη κλίση προς τα αριστερά (σε σχέση με το πως βλέπουμε την φωτογραφία) για να πάρει σχήμα cascade, δεδομένης της καμπύλης που κάνει ο κορμός προς εκείνη την κατεύθυνση.
Το κυριότερο όμως, κατά την άποψή μου, είναι ότι το φυτό προέρχεται από φετινό μόσχευμα. Θεωρώ ότι είναι νωρίς να επέμβεις ακόμη πάνω του.
Προσωπικά, θα την μετέφερα σε πολύ μεγάλη γλάστρα δίνοντας μεγαλύτερη κλίση προς τα αριστερά και θα την άφηνα σε ελεύθερη ανάπτυξη για τουλάχιστον ένα χρόνο. Μετά, ανάλογα την ανάπτυξή της θα αποφάσιζα εάν θα άρχιζα διαμόρφωση (θεωρώντας όμως δεδομένο ότι θα έχω ένα δεντράκι μικρού μεγέθους) ή εάν θα το άφηνα κι άλλο να αναπτυχθεί ώστε να παχύνει ο κορμός.
Καλή επιτυχία
βουκαμβ.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
These users thanked the author Giorgos G. for the post:
BILLPAN (11 Οκτ 2023, 21:43)
Rating: 7.14%

Topic author
Notis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Notis »

Μέσα σε 6 μήνες ζωής πρόλαβε και άνθισε.

BILLPAN
Omono
Omono

Δημοσίευση από BILLPAN »

Notis έγραψε:
28 Σεπ 2023, 21:47
Ήδη έχει αναπτύξει πολλές ρίζες και αναγκάστηκα να το μεταφέρω απο το αρχικό γλαστράκι σε μεγαλύτερο γιατί ασφυκτιούσε! Μία ερώτηση... Την άνοιξη να το αφήσω σε φούλ ανάπτυξη ή να προχωρήσω σε κλαδέματα για καλύτερη διακλάδωση και μικρότερα φύλλα?

Πιστεύω ότι έχει ήδη το μέγεθος που πρέπει για ένα ωραίο Shohin.

Εγώ θα σε συμβούλευα να το αφήσεις κι άλλη μια σεζόν στο γλαστράκι που είναι και να αρχίσεις τα κλαδέματα για να αποκτήσεις διακλαδώσεις. Και τώρα μπορείς να κλαδέψεις ελαφριά, δεν παθαίνει τίποτα. 

Τη μεθεπόμενη άνοιξη το βάζεις σε pot κι είσαι μια χαρά...

Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Been thanked: 13 times

Δημοσίευση από Petros »

Ωραίο δέντρο και μπράβο για την ανάπτυξη. Εγω θα το κλαδέψεις πριν την άνοιξη ώστε να φτιάξει το σχήμα του.

JoopVanDenBerge
Shohin
Shohin
Been thanked: 47 times

Δημοσίευση από JoopVanDenBerge »

Hallo Noti,
wat ik op de foto zie, lijkt het mij dat het stammetje nu nog vrij klein en dun is en durum nog niet echt vährung oogt, wat we voor een bonsai toch graag willen.
Hij hangt er ook van wat je zelf wilt, qua maat.
Maar deze soort (Bougainvillea), verdient wel een kleine grote maat.

Als het mijn boom zou zijn, zou ik liever iets laten gebeuren, ook omdat hij nogal forse uitlopers heeft.
Door het langer wordt van de stam, wordt hij ook beschadigd en meer vährungen.
Als hij eenmaal een ondergrondse en abnormale stam heeft, komen de uitlopers van te wel een betere vertakking vanzelf wel en daarna ga je pas beginnen aan een kleiner blad.
Daar hoef je je nu geen zorgen meer te maken.
Mijn idee is om hem een ​​aantal jaren lekker te laten groeien in een grote pot.
Dan denk ik dat de pot waar de boom nu op de foto staat, veel te klein is.
De wortels kunnen daar niet echt goed zijn in het groen en de groei van de boom kan sempert zijn.
Het uiteindelijk overzetten in een andere (flink grotere) pot, zou ik wel doen het voorjaar, in verband met het materiaal van de wortels.

Bonsaigroet, Joop

Topic author
Notis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Notis »

Ήδη έχει αναπτύξει πολλές ρίζες και αναγκάστηκα να το μεταφέρω απο το αρχικό γλαστράκι σε μεγαλύτερο γιατί ασφυκτιούσε! Μία ερώτηση... Την άνοιξη να το αφήσω σε φούλ ανάπτυξη ή να προχωρήσω σε κλαδέματα για καλύτερη διακλάδωση και μικρότερα φύλλα?

BILLPAN
Omono
Omono

Δημοσίευση από BILLPAN »

Καλή αρχή και από μένα.

Το είδος είναι πολύ ενδιαφέρον για bonsai καθώς έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη και συγχωρεί λάθη, ενώ είναι πολύ ανθεκτικό και πλήρως προσαρμοσμένο στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας.

Το συγκεκριμένο είναι πολύ όμορφο δεντράκι και έχει καλές προοπτικές.

Καλή συνέχεια!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 340 times
Been thanked: 269 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Hfestion »

Καλή αρχή φίλε μου. Θα πρέπει να το αφήσεις ανέγγιχτο για αρκετό διάστημα να ριζώσει καλά.
Κατά μας ενήμερους

Topic author
Notis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Bougainvillea

Δημοσίευση από Notis »

Καλημέρα σε όλη την ομάδα. Η μπουκαμβίλια που σας παρουσιάζω είναι φετινό κομμάτι και φυτεύτηκε τον περασμένο Απρίλη από ένα  κλαδί. Δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο δέντρο αλλά μου κίνησε το ενδιαφέρον βλέποντας φωτογραφίες με κάποια πανέμορφα μπονσάι μπουκαμβίλιας, συν το γεγονός ότι έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη.(φαίνεται άλλωστε). Το δέντρο που πήρα την καταβολάδα είχε έντονα κόκκινα λουλούδια,και αναμένω ένα όμορφο αποτέλεσμα στο μέλλον.
IMG_20230927_123025.jpg

IMG_20230927_123104.jpg

IMG_20230927_123141.jpg

Απάντηση