Γιουνιπερος Pre - Bonsai (Juniperus Horizontalis)
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 95 times
Re: Γιουνιπερος Pre - Bonsai (Juniperus Horizontalis)
Θάνο πίσω στην αυλή έχω τα φυτά που δεν είναι έτοιμα να τα φέρω μπροστά, εκτός από τον γιουνιπερο, που τον έχω πίσω γιατί μπροστά δεν έχω όσο άμεσο ηλιακό φως χρειάζεται... Για τη μπουκαμβίλια που με βοήθησες να μεταφύτευση θα ανεβάσω δικό της θέμα, σωστά την εντοπίσεις... Ναι, έχασε κλαδιά αλλά επέζησε και πετάει φύλλα τώρα, ήδη της έδωσα άλλο σχέδιο, προσεχώς και φωτογραφίες... Ontherun σε ευχαριστώ πολύ, κι εγώ πιστεύω ότι είναι όμορφο, δεν περίμενα να βγει τόσο καλό, φαίνεται όντως να έχει ωραίο μέλλον. Θα προσπαθήσω με τα χρόνια να προσεγγισω το σχέδιο του JZ...
-
- Imperial
- Has thanked: 107 times
- Been thanked: 209 times
Τόσο καιρό μας δείχνεις μπαλκόνι. Υπάρχει και κήπος; Άρα άπλετος χώρος για νέο υλικό!!
Βλέπω και η μικρή βοκαμβύλια που είχες μεταφυτεύσει (μεπλήσιμο και αρκετό κόψιμο ρίζας) πέταξε μια χαρά. έχασε βέβαια κάποια κλαδάκια αλλά είναι στο πρόγραμμα, θα αναπληρώσει.
Βλέπω και η μικρή βοκαμβύλια που είχες μεταφυτεύσει (μεπλήσιμο και αρκετό κόψιμο ρίζας) πέταξε μια χαρά. έχασε βέβαια κάποια κλαδάκια αλλά είναι στο πρόγραμμα, θα αναπληρώσει.
- Rating: 7.14%
-
Topic author - Imperial
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έκανα την πρώτη μου προσπάθεια κλαδέματος διαμόρφωσης και συρματώματος (μόνο στα πρωτεύοντα κλαδιά) στον γιουνίπερο.
Νομίζω είναι αρκετά καλό το αποτέλεσμα για αρχή.
Προστέθηκε μετά από 31 λεπτά 5 δευτερόλεπτα:
Και η θέση στον κήπο, πριν και μετά το κλάδεμα - συρμάτωμα:
Νομίζω είναι αρκετά καλό το αποτέλεσμα για αρχή.
Προστέθηκε μετά από 31 λεπτά 5 δευτερόλεπτα:
Και η θέση στον κήπο, πριν και μετά το κλάδεμα - συρμάτωμα:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 266 times
Κοιτούσα τις φωτογραφίες και μία σκέψη πέρασε από το αιρετικό μυαλό μου.
Θα έγερνα τον κορμό προς τά αριστερά (σύμφωνα με την φωτό) και θα λύγιζα λίγο περισσότερο
τον κορμό στο κέντρο περίπου (όπως φαίνεται στο σχέδιο) και θα έδινα από εκεί και πάνω λίγη κίνηση μέχρι την κορυφή.
Αφαίρεση των κλαδιών πού δεν χρειάζομαι (jin) και διαμόρφωση των υπόλοιπων και του φυλλώματος.
Δεν είναι εύκολο σχέδιο αλλά μπορεί να γίνει σαν το βίρτουαλ σε λίγα χρόνια..
Θα έγερνα τον κορμό προς τά αριστερά (σύμφωνα με την φωτό) και θα λύγιζα λίγο περισσότερο
τον κορμό στο κέντρο περίπου (όπως φαίνεται στο σχέδιο) και θα έδινα από εκεί και πάνω λίγη κίνηση μέχρι την κορυφή.
Αφαίρεση των κλαδιών πού δεν χρειάζομαι (jin) και διαμόρφωση των υπόλοιπων και του φυλλώματος.
Δεν είναι εύκολο σχέδιο αλλά μπορεί να γίνει σαν το βίρτουαλ σε λίγα χρόνια..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 367 times
- Been thanked: 295 times
Βασίλη ήσουν πολύ τυχερός που τελευταία στιγμή πηρα το πολύ χοντρό χάλκινο σύρμα που πέρασα στον κεντρικό κορμό, διαφορετικα δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.
-
- Shohin
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 48 times
Αληθεια λες, ενας γιουνιπερος σε pre-bonsai ειναι παντα προκληση.
Μπορει να περασεις ωρες κοιταζοντας τον και παλι...
Μεχρι που ενας δασκαλος η ενας τολμηρος κανει την αρχη και τριβεις τα ματια σου.
Με τους ετοιμους ειναι πιο ευκολο, απλα συνεχισεις και διατηρεις το σχημα.
Ομορφο ειναι και θα σου δωσει πολλες ωρες ενασχολησης.
Τωρα, αστον στην ησυχια του να δωσει για ναχεις μαλλι να ξανεις!
Μπορει να περασεις ωρες κοιταζοντας τον και παλι...
Μεχρι που ενας δασκαλος η ενας τολμηρος κανει την αρχη και τριβεις τα ματια σου.
Με τους ετοιμους ειναι πιο ευκολο, απλα συνεχισεις και διατηρεις το σχημα.
Ομορφο ειναι και θα σου δωσει πολλες ωρες ενασχολησης.
Τωρα, αστον στην ησυχια του να δωσει για ναχεις μαλλι να ξανεις!
Just a Bonsai Keeper!
-
Topic author - Imperial
Γιουνιπερος Pre - Bonsai (Juniperus Horizontalis)
Την προ-προηγούμενη Κυριακή στο workshop, έφερα έναν γιουνιπερο που πήρα μόνο και μόνο για να έχω υλικό για τη συνάντηση, χωρίς να έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το είδος. Επειδή όμως θεωρείται κλασικό είδος για μπονζάι, όντα είχα στο νου μου να κάνω μια προσπάθεια. Έτσι ήρθε η ώρα.
Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφίες του πριν την εργασία, αλλά φανταστείτε ότι στην ουσία ήταν απλά ενας μακρύς,ίσιος, οριζόντιος κορμός, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μήκους περίπου ενός μέτρου.
Δε είχα ιδέα τι να κανω με αυτόν, κι έτσι τον άφησα πλήρως στα χέρια το Δώρη (Hestion), ο οποίος με πραγματικά γρήγορες και επιδέξιες κινήσεις κατάφερε να φτιάξει πραγματικά ενδιαφέρον και με έβαλε στον σωστό δρόμο για αυτό το δέντρο. Έκοψε την κορυφή σε μήκος πάνω από το μισό του συνόλου, συρματωσε τον κεντρικο κορμό σε σχήμα S και έκοψε ένα - το κλαδάκια. Με απλές και σωστές κινήσεις δημιούργησε κάτι όμορφο από ενα αδιάφορο δέντρο.
Hfestion σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου με αυτό το δέντρο, έκανες όμως την δυσκολότερη δουλειά, την πρώτη διαμόρφωση.
Ορίστε κι οι φωτογραφίες:
Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφίες του πριν την εργασία, αλλά φανταστείτε ότι στην ουσία ήταν απλά ενας μακρύς,ίσιος, οριζόντιος κορμός, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μήκους περίπου ενός μέτρου.
Δε είχα ιδέα τι να κανω με αυτόν, κι έτσι τον άφησα πλήρως στα χέρια το Δώρη (Hestion), ο οποίος με πραγματικά γρήγορες και επιδέξιες κινήσεις κατάφερε να φτιάξει πραγματικά ενδιαφέρον και με έβαλε στον σωστό δρόμο για αυτό το δέντρο. Έκοψε την κορυφή σε μήκος πάνω από το μισό του συνόλου, συρματωσε τον κεντρικο κορμό σε σχήμα S και έκοψε ένα - το κλαδάκια. Με απλές και σωστές κινήσεις δημιούργησε κάτι όμορφο από ενα αδιάφορο δέντρο.
Hfestion σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου με αυτό το δέντρο, έκανες όμως την δυσκολότερη δουλειά, την πρώτη διαμόρφωση.
Ορίστε κι οι φωτογραφίες:
- Rating: 7.14%