Συκιά (ficus carica)
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 156 times
- Επικοινωνία:
-
- Imperial
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 115 times
Re: Συκιά (ficus carica)
Άλλο ένα πανέμορφο δέντρο σου Θάνο που έχει αποτυπωμένο πάνω του το δικό σου ξεχωριστό, προσωπικό στυλ....
Φοβερό ριζικό σύστημα, αναλογίες και σχήμα.
Από τις πιο ωραίες συκιές που έχω δει... Ζηλευτό δέντρο...
Χίλια μπράβο!!!
Φοβερό ριζικό σύστημα, αναλογίες και σχήμα.
Από τις πιο ωραίες συκιές που έχω δει... Ζηλευτό δέντρο...
Χίλια μπράβο!!!
- Rating: 7.14%
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 334 times
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 219 times
Συκιά (ficus carica)
Αγαπημένο δεντράκι (από καταβολάδα και αυτό) που διαπιστώνω ότι δεν το έχω ανεβάσει στο forum.
(Πρόσφατα μου 'χτύπησε' ένας δίσκος που κρατούσα το φωτογραφικό υλικό των δέντρων μου με αποτέλεσμα να χάσω το υλικό από το 2020 και μετά. Οπότε θεωρώ ουσιαστική την λειτουργία του φόρουμ και σε αυτό το θέμα ως αποθετήριο - τεκμηρίωση της δουλειάς στα δέντρα μας.)
Πρόκειται για εναέρια καταβολάδα του 2016 σε δέντρο γείτονα. Πρόκειται για μια ποικιλία που είχε φέρει από την Κρήτη η οποία κάνει μικρά φύλλα, μικρά σύκα πράσινα έξω - κόκκινα μέσα. Δεν ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα, συνηθίζουν να τα τρώνε ολόκληρα με την φλούδα.
Είναι η εναέρια καταβολάδα που ρίζωσε πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη. Η καταβολάδα έγινε αρχές Απριλίου και κόπηκε τέλος Μαΐου.
Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν μεταφυτέψεις για να βελτιωθεί το ριζικό σύστημα και κλαδέματα για να αρχίσει να διαμορφώνεται διακλάδωση (και πάλι δεν ακολουθήθηκε συρμάτωμα)
Σήμερα είναι κάπως έτσι:
(Πρόσφατα μου 'χτύπησε' ένας δίσκος που κρατούσα το φωτογραφικό υλικό των δέντρων μου με αποτέλεσμα να χάσω το υλικό από το 2020 και μετά. Οπότε θεωρώ ουσιαστική την λειτουργία του φόρουμ και σε αυτό το θέμα ως αποθετήριο - τεκμηρίωση της δουλειάς στα δέντρα μας.)
Πρόκειται για εναέρια καταβολάδα του 2016 σε δέντρο γείτονα. Πρόκειται για μια ποικιλία που είχε φέρει από την Κρήτη η οποία κάνει μικρά φύλλα, μικρά σύκα πράσινα έξω - κόκκινα μέσα. Δεν ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα, συνηθίζουν να τα τρώνε ολόκληρα με την φλούδα.
Είναι η εναέρια καταβολάδα που ρίζωσε πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη. Η καταβολάδα έγινε αρχές Απριλίου και κόπηκε τέλος Μαΐου.
Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν μεταφυτέψεις για να βελτιωθεί το ριζικό σύστημα και κλαδέματα για να αρχίσει να διαμορφώνεται διακλάδωση (και πάλι δεν ακολουθήθηκε συρμάτωμα)
Σήμερα είναι κάπως έτσι:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.