Ιαπωνικοί Σφένδαμοι Προ - Μπονζάι

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 10 times
Been thanked: 25 times

Re: Ιαπωνικοί Σφένδαμοι Προ - Μπονζάι

Δημοσίευση από marios »

Προσοχή θέλουν σε σκιερό μέρος.

Topic author
BILLPAN
Omono
Omono
Has thanked: 143 times
Been thanked: 80 times

Δημοσίευση από BILLPAN »

Rango έγραψε:
27 Ιούλ 2024, 14:16
Καλησπέρα Βασίλη! 2 φορές τη μέρα ποτίσμα σε τόσο μεγάλες γλάστρες δεν είναι λίγο υπερβολή; Διψάνε τόσο πολύ που στεγνώνουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα; Ναι και σε μένα το πράσινο που έχω τα πάει μια χαρά! Το deshojo έχει ζοριστει πάρα πολύ...ελπίζω να τα καταφέρει και να βάλει το καλοκαίρι...

Εξαρτάται από τις συνθήκες του τόπου σου φίλε μου. Για εμένα στην Αθήνα δεν είναι υπερβολή. Ενδιάμεσα στεγνώνουν τα πιατακια. Το υπόστρωμα αερίζεται και μετά ξαναποτιζω. Σε εμένα επιπλέον τα χτυπάει ο αέρας από την μονάδα του air condition για πάρα πολλές ώρες, για αυτό στεγνώνουν. Αν δεν ποτίσω δύο φορες θα έχω πολυ περισσότερο κάψιμο. Το deshojo μου φέτος πάει πάρα πολύ καλά, αν και σε bonsai pot, το έχω χρόνια κι έχει εγκλιματιστεί. Αυτά που πήρα φέτος όλα έχουν κάψιμο, έστω και πολύ λίγο.

Rango
Shohin
Shohin
Has thanked: 63 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από Rango »

Καλησπέρα Βασίλη! 2 φορές τη μέρα ποτίσμα σε τόσο μεγάλες γλάστρες δεν είναι λίγο υπερβολή; Διψάνε τόσο πολύ που στεγνώνουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα; Ναι και σε μένα το πράσινο που έχω τα πάει μια χαρά! Το deshojo έχει ζοριστει πάρα πολύ...ελπίζω να τα καταφέρει και να βάλει το καλοκαίρι...

Topic author
BILLPAN
Omono
Omono

Δημοσίευση από BILLPAN »

Να 'στε καλά παιδιά!!

Rango το καλοκαίρι προφανώς και δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα, τα έχω σε πλήρη σκιά όλη μέρα με πιατάκια από κάτω και ποτίζω δύο φορές τη μέρα, πρωί απόγευμα. Κάθε είδος έχει διαφορετικές αντοχές, το bloodgood, το going green και το garnet τα πάνε πολύ καλά στη ζέστη (αν και όχι τέλεια, σε όλα εμφανίζεται κάψιμο στις άκρες ο,τι και να κάνεις, έστω και ελάχιστο δεν αποφεύγεται), τo orange dream και τα atropurpurea (έχω δύο τέτοια) δυσκολεύονται περισσότερο, αναλόγως και της ηλικίας τους, του χώματος και της γλάστρας...
Άβαταρ μέλους

thanos75
Imperial
Imperial
Has thanked: 95 times
Been thanked: 186 times

Δημοσίευση από thanos75 »

Είναι τόσο όμορφα! Και γω δεν θα τα πείραζα καθόλου.

Rango
Shohin
Shohin
Has thanked: 63 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από Rango »

Πολύ όμορφα όλα!!! Αν και δύσκολη περίοδος με αυτές τις θερμοκρασίες.

Topic author
BILLPAN
Omono
Omono

Ιαπωνικοί Σφένδαμοι Προ - Μπονζάι

Δημοσίευση από BILLPAN »

Φέτος την άνοιξη πήρα τους παρακάτω ιαπωνικούς σφενδάμους (orange dream, bloodgood, going green και garnet).

Δεν ξέρω αν και θα μπω στη διαδικασία να κάνω κάποιον από αυτούς μπονζάι, μου αρέσουν όπως είναι. Σίγουρα θα τους αφήσω λίγα χρόνια στις γλάστρες τους και θα τους απολαμβάνω ως μεγάλα δέντρα...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
These users thanked the author BILLPAN for the post:
Ioanisu62 (24 Ιούλ 2024, 14:32)
Rating: 7.14%
Απάντηση