Μανταρινιά χιώτικη
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 368 times
- Been thanked: 295 times
Re: Μανταρινιά χιώτικη
Μόνο από τους καρπούς μπορεί κάποιος να καταλάβει πως το δέντρο έχει προσαρμοστεί πλήρως και είναι υγιής!!!
Μπράβο Θάνο είναι υπέροχο!
Μπράβο Θάνο είναι υπέροχο!
-
- Omono
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 56 times
Re: Μανταρινιά χιώτικη
πολυ ωραιο δεντρακι. Και μονο που το βλεπεις , χαιρεσαι
Nihil humanum mihi alienum est
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 107 times
- Been thanked: 209 times
Μανταρινιά χιώτικη
Ήμουν σίγουρος ότι έχω ανεβάσει θέμα για αυτό το δεντράκι, αλλά διαπίστωσα πως όχι, όταν πήγα να ανεβάσω ένα update.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει να δείξει ακόμα κάτι σαν δέντρο, είναι σε πολύ αρχικό στάδιο.
Όλα μου τα εσπεριδοειδή προσβάλλονται από φυλλοκνίστη, τον οποίο αντιμετωπίζω με σκευάσματα, αλλά όσο να ναι περιορίζεται η ανάπτυξη τους. Μάλλον πρέπει να σκεφτώ σοβαρά την πρόληψη.
Το συγκεκριμένο είναι αρκετά παλιό δέντρο, το οποίο ήταν φυτεμένο σε εκτεθειμένο σημείο και δεν είχε καμία προκοπή. Είναι μπολιασμένη χιώτικη μανταρινιά σε άγριο, από τον θείο μου. Το μπόλι από πολύ παλιό δέντρο του παππού.
Όταν το είδα μετά από χρόνια στο κτήμα του ξαδέρφου, το ζήτησα και μου το έδωσε -μάλλον δεν άφησα περιθώρια.
Αυτό λοιπόν έγινε το 2018.
Παρότι έγινε προσπάθεια να βγει με μπάλα χώματος, λόγω της σύστασης του δεν κατέστη δυνατόν. Επίσης χρειάστηκε να κοπούν πολλές ρίζες γιατί είχαν αναπτυχθεί πολύ - σε αντίθεση με το πάνω μέρος που μάλλον το έκαιγε ο πάγος κάθε χειμώνα. Οπότε τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκα με το ριζικό του σύστημα με συνεχείς μεταφυτεύσεις.
Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που κάνει καρπό στα χέρια μου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει να δείξει ακόμα κάτι σαν δέντρο, είναι σε πολύ αρχικό στάδιο.
Όλα μου τα εσπεριδοειδή προσβάλλονται από φυλλοκνίστη, τον οποίο αντιμετωπίζω με σκευάσματα, αλλά όσο να ναι περιορίζεται η ανάπτυξη τους. Μάλλον πρέπει να σκεφτώ σοβαρά την πρόληψη.
Το συγκεκριμένο είναι αρκετά παλιό δέντρο, το οποίο ήταν φυτεμένο σε εκτεθειμένο σημείο και δεν είχε καμία προκοπή. Είναι μπολιασμένη χιώτικη μανταρινιά σε άγριο, από τον θείο μου. Το μπόλι από πολύ παλιό δέντρο του παππού.
Όταν το είδα μετά από χρόνια στο κτήμα του ξαδέρφου, το ζήτησα και μου το έδωσε -μάλλον δεν άφησα περιθώρια.
Αυτό λοιπόν έγινε το 2018.
Παρότι έγινε προσπάθεια να βγει με μπάλα χώματος, λόγω της σύστασης του δεν κατέστη δυνατόν. Επίσης χρειάστηκε να κοπούν πολλές ρίζες γιατί είχαν αναπτυχθεί πολύ - σε αντίθεση με το πάνω μέρος που μάλλον το έκαιγε ο πάγος κάθε χειμώνα. Οπότε τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκα με το ριζικό του σύστημα με συνεχείς μεταφυτεύσεις.
Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που κάνει καρπό στα χέρια μου.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.