Κουκουναριά 1
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 368 times
- Been thanked: 295 times
-
- Omono
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 56 times
Re: Κουκουναριά 1
παντα τα φοβομουν τα κωνοφορα οσο αφορα την επιβιωση τους. Ισως δεν ασχολουμε με λεπτομερεια κ με την πρεπουσα προσοχη. Δεν θυμαμαι να εχει προκοψει κανενα στα χερια μου. Σου ευχομαι να μην εισαι σαν κ μενα κ να εχεις μια καλη συνεχεια με το δεντρακι σου
Nihil humanum mihi alienum est
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 107 times
- Been thanked: 209 times
Κουκουναριά 1
Δεντράκι δώρο από τον Παναγιώτη (karesansui) σε παλιό workshop (Μάρτιος 2019).
Μη θέλοντας να δουλέψω με συρμάτωμα, ως γνωστόν, προχώρησα την επόμενη χρονιά σε αυστηρό κλάδεμα για να αποκτήσω διακλάδωση.
Ήπια αντιμετώπιση από τότε. Μια βασική μεταφύτευση, το 2021 ή το 2022.
Φέτος έκανα ένα καθάρισμα και κατέβασα λίγο τα βασικά κλαδιά για να ανοίξει λίγο.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι χωρίς συρμάτωμα δεν μπορεί ένα δέντρο να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Πιθανώς να έχουν δίκιο.
Δεν ξέρω αν θα κάνω κάτι επιπλέον φέτος, ίσως λίγο κορφολόγημα ή και επιπλέον διάταξη των μικρότερων κλαδιών.
Πάντως και το πιο φυσικό στυλ έχει ενδιαφέρον.
Μη θέλοντας να δουλέψω με συρμάτωμα, ως γνωστόν, προχώρησα την επόμενη χρονιά σε αυστηρό κλάδεμα για να αποκτήσω διακλάδωση.
Ήπια αντιμετώπιση από τότε. Μια βασική μεταφύτευση, το 2021 ή το 2022.
Φέτος έκανα ένα καθάρισμα και κατέβασα λίγο τα βασικά κλαδιά για να ανοίξει λίγο.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι χωρίς συρμάτωμα δεν μπορεί ένα δέντρο να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Πιθανώς να έχουν δίκιο.
Δεν ξέρω αν θα κάνω κάτι επιπλέον φέτος, ίσως λίγο κορφολόγημα ή και επιπλέον διάταξη των μικρότερων κλαδιών.
Πάντως και το πιο φυσικό στυλ έχει ενδιαφέρον.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.