Φίκος ο περίεργος

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

nikolaiianakiev
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0

Re: Φίκος ο περίεργος

Δημοσίευση από nikolaiianakiev »

μου φαίνεται να είναι ficus Benjamin για αυτό έχει τέτοιο κορμό φίλε μου
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 105 times
Been thanked: 164 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Συμφωνώ με τον hfestion 
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 402 times
Been thanked: 335 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Απ'ότι καταλαβαίνω το καλάμι στο κέντρο είναι για στήριγμα. Ενδεχομένως αν το αφαιρέσεις να μήν υπάρχει πρόβλημα. Αν όλη αυτή η δομή είναι τουλάχιστον 2 χρόνια οι κορμοί μπορούν να αντέξουν το βάρος.
Σε κάθε περίπτωση εγώ θα αφαιρουσα στο καλάμι και θα το κλαδευα για να πετάξει χαμηλά.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
BigSnap
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time

Φίκος ο περίεργος

Δημοσίευση από BigSnap »

Καλησπέρα,

θα ήθελα να σας παρουσιασω έναν φίκο ο οποίος δεν έχει την πατάτα (απότι καταλαβαίνω είναι από κλαδέματα) και έχει φυτευθει  απο τον προηγούμενο κάτοχο με έναν περίερο τρόπο που ίσως δημιουργεί δυσκολίες στο να γίνει Bonsai αλλά ίσως να είναι και ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον project.
όπως θα δείτε και στην φωτογραφία υπάρχουν 5 κλαδέματα τα οποία φυτεύτηκαν καποια στιγμή πριν 2-3 χρόνια υπολογίζω(ισως κανω και λάθος) ολα μαζί περιστροφικά γυρω γυρω από ένα καλάμι.
Τα δεντρακια πλέον έχουν γίνει πολύ σταθερά γύρω από αυτό το καλάμι και έχουν αναπτύξει ριζικό σύστημα που απότι καταλαβαίνω είναι αρκετά δυνατό..
Δε ξερω πως θα είναι οταν και αν αφαιρέσω το καλαμι απο τη μέση, ίσως μπει κάτι άλλο για να φαινεται πιο ομορφο και να φαίνεται σα να είναι ο κορμ'ος του δέντρου..
Ρίξτε το μια ματιά και πείτε μου καμία  ιδέα για το πως μπορώ να προχωρήσω..
Σκέφτομαι να το κρατήσω σε αυτό το υψος και να το συρματώσω για να πάρει τη μορφή δέντρου..
Από συνήθειες τα κλασικα ποτισματάκι  1 φορά περίπου την εβδομάδα(δε ζηταει πιο συχνα) και λιπασματάκι για μπονσαι ανα δευτερο ποτισμα(15 μερες). Είναι σε εξωτερικό χώρο με έμμεσο φως και προστατευμενο απο αέρα.
20250522_110608.jpg

20250522_110553.jpg

20250522_110618.jpg

20250522_110532.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση