Η "ΣΥΝΕΧΕΙΑ" ΕΝΟΣ ΠΟΔΟΚΑΡΠΟΥ
-
thalassolikos
- Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Η "ΣΥΝΕΧΕΙΑ" ΕΝΟΣ ΠΟΔΟΚΑΡΠΟΥ
Χαίρομαι να βλέπω δέντρα να επιβιώνουν.Σημαίνει οτι έγιναν σωστές εργασίες και ότι υπήρξε συνεχής φροντίδα έπειτα.Μπράβο.
-
karesansui
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Thalassolykos! Σ´ ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ανατρέξεις σε παλιές δημοσιεύσεις και να ανασύρεις απο το αρχείο αυτήν την δημοσίευση για τον ποδόκαρπο! Χρειαζότανε μια επικαιροποίηση 1 χρόνο μετά!!
Λοιπόν ο ποδόκαρπος δεν ...συμπεριφέρθηκε κατά τα αναμενόμενα! Κατά την θερινή απουσία μου τόλμησε να πετάξει έναν βλαστό στο κέντρο και να αγνοήσει τα αχέδια που είχα γι αυτόν!! Άλλα εγώ βούλομαι και άλλα ποδόκαρπος κελεύει!
Πως να πράξω; Μπήκα σε δίλημμα! Να το κόψω πάλι;; Δεν μου πήγαινε η καρδιά! Αποφάσισα λοιπόν να ακολουθήσω την καρδιά μου και το δέντρο!!
Για μετά, βλέπουμε... του χρόνου πάλι!!
Λοιπόν ο ποδόκαρπος δεν ...συμπεριφέρθηκε κατά τα αναμενόμενα! Κατά την θερινή απουσία μου τόλμησε να πετάξει έναν βλαστό στο κέντρο και να αγνοήσει τα αχέδια που είχα γι αυτόν!! Άλλα εγώ βούλομαι και άλλα ποδόκαρπος κελεύει!
Πως να πράξω; Μπήκα σε δίλημμα! Να το κόψω πάλι;; Δεν μου πήγαινε η καρδιά! Αποφάσισα λοιπόν να ακολουθήσω την καρδιά μου και το δέντρο!!
Για μετά, βλέπουμε... του χρόνου πάλι!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
thalassolikos
- Mame

-
Dim Papadopoulos
- Shohin

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 23 times
Τα κατάφερε το συγκεκριμένο είδος; Στην Αμερική τους έχουν για φρακτες όπως έχουμε εμείς τα μποϋξους.
Το δέντρο είναι ζωή!
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
RiaDr έγραψε:Βρε Δώρη, λες και δεν τους ξέρεις.. ψυχροί εκτελεστές είναι μερικοί μερικοί, ούτε βαθιά ανάσα ούτε τίποτα... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]Hfestion έγραψε:Παναγιώτη πως ένιωσες όταν με το ψαλίδι εκοψες το μισό δέντρο? Σίγουρα θα πήρες βαθιά ανάσα...
Μπράβο παντός, σωστή επιλογή κατά τη γνώμη μου. Περιμένω να δω την εξέλιξη του.
χαχαχαχα καλό!
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Βρε Δώρη, λες και δεν τους ξέρεις.. ψυχροί εκτελεστές είναι μερικοί μερικοί, ούτε βαθιά ανάσα ούτε τίποτα... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]Hfestion έγραψε:Παναγιώτη πως ένιωσες όταν με το ψαλίδι εκοψες το μισό δέντρο? Σίγουρα θα πήρες βαθιά ανάσα...
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Παναγιώτη πως ένιωσες όταν με το ψαλίδι εκοψες το μισό δέντρο? Σίγουρα θα πήρες βαθιά ανάσα...
-
karesansui

Σ´ ευχαριστώ πολύ Νικόλα.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Nikolas6997
- Imperial

Καλά έκανες Παναγιώτη και το μεταφύτευσες σε μεγαλύτερο δοχείο.. Σε 2 χρόνια θα χοντρίνει ο κορμός του και θα του δώσεις και την πρέπουσα διαμόρφωση.. θα γίνει ένα απίθανο bonsai..Μπράβο σου
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
-
karesansui

Η αλήθεια Γιώργο και Ρία είναι πως η χαρά μου απο την αναγέννηση αυτού του φυτού δεν περιγράφεται!
Εφάρμοσα και μια επιθετική οργανική λίπανση και τα αποτελέσματα είναι ορατά!
[Χρησιμοποίησα αποξηραμένη κοπριά βοοειδών της εταιρείας POKON (Ολλανδική) και υγρό λίπασμα απο φύκια! ]
Τις επόμενες μέρες θα το συρματώσω και θα το παρουσιάσω στο forum!
Εφάρμοσα και μια επιθετική οργανική λίπανση και τα αποτελέσματα είναι ορατά!
[Χρησιμοποίησα αποξηραμένη κοπριά βοοειδών της εταιρείας POKON (Ολλανδική) και υγρό λίπασμα απο φύκια! ]
Τις επόμενες μέρες θα το συρματώσω και θα το παρουσιάσω στο forum!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Δεν προειδοποιείτε, αυτό είναι το μεγάλο σας πρόβλημα μερικών μερικών! Θρίλερ έχει γίνει η παρουσίαση δέντρων... Δώστε μια ιδέα, πείτε ότι "έγιναν ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές"!
Η αποφασιστικότητα πάντως Παναγιώτη απ' ό,τι φαίνεται σου βγήκε σε καλό, το δέντρο αναγεννήθηκε, μπράβο!
Αναμένουμε τη συνέχεια..
Η αποφασιστικότητα πάντως Παναγιώτη απ' ό,τι φαίνεται σου βγήκε σε καλό, το δέντρο αναγεννήθηκε, μπράβο!
Αναμένουμε τη συνέχεια..
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Tο καλυτερο συναισθημα απο ολα τα υπολοιπα ειναι οταν βλεπεις αργα και βασανιστηκα το δεντρακι σου να παιρνει μορφη και χαρακτηρα αν συνδυασεις δε οτι θα σχηματιστει εξ ολοκληρου απο το δικο σου χερι και στην ουσια απο το 0 τοτε τα συναισθηματα απογειωνονται για τον ιδιοκτητη,το ξερεις αλλωστε απο πρωτο χερι αυτο Παναγιωτη...
Καλη συνεχεια που σιγουρα θα εχει....
Καλη συνεχεια που σιγουρα θα εχει....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
Τα πήγε πάρα πολυ καλα απο οτι βλεπω και έχει μεγαλυτερη αναπτυξη σε εναν χρόνο απο τον προβλεπόμενο! Ο ποδοκαρπος έχει αργή ανάπτυξη , όμως βλέπω τον πρόσεξες καλά.
υ.γ Μου θυμιζει την ιστορια της σαγκερετιας που εχει η Ρια.
υ.γ Μου θυμιζει την ιστορια της σαγκερετιας που εχει η Ρια.
-
karesansui

Η "ΣΥΝΕΧΕΙΑ" ΕΝΟΣ ΠΟΔΟΚΑΡΠΟΥ
Επιλογή μου να παρουσιάσω σε αυτή την θεματική ενότητα αυτό το δέντρο γιατί θεωρώ την κατάληξή του την απαρχή ενός νέου μπονσάι.
Έτοιμο να ξεραθεί στην βιτρίνα ενός ανθοπωλείου περίμενε μάταια έναν αγοραστή, ώσπου...
[img]http://img571.imageshack.us/img571/1650/440e.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us
Κόπηκε χαμηλά στο μοναδικό κλαδί που έδειχνε ζωηρότητα...
Σωστική επέμβαση, έτσι κι αλλιώς πήγαινε για τον κάδο...
[img]http://img809.imageshack.us/img809/247/474dj.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/U
Μπήκε σε μια απλή γλάστρα με το κατάλληλο υπόστρωμα για να μπορέσει να ανανήψει το ριζικό του σύστημα.
Σήμερα, μετά από ένα περίπου χρόνο με νέο φύλλωμα.
Σημειωτέον ότι είχε ανασταλεί η ανάπτυξή του για όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την κοπή και μετά...[img]http://img24.imageshack.us/img24/4370/590zj.jpg[/img]
Μια πρώτη σκέψη είναι να το διαμορφώσω σε ρυθμό κεκλιμένο...
Οψώμεθα...
[HR]
Έτοιμο να ξεραθεί στην βιτρίνα ενός ανθοπωλείου περίμενε μάταια έναν αγοραστή, ώσπου...
[img]http://img571.imageshack.us/img571/1650/440e.jpg[/img]
Κόπηκε χαμηλά στο μοναδικό κλαδί που έδειχνε ζωηρότητα...
Σωστική επέμβαση, έτσι κι αλλιώς πήγαινε για τον κάδο...
[img]http://img809.imageshack.us/img809/247/474dj.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/U
Μπήκε σε μια απλή γλάστρα με το κατάλληλο υπόστρωμα για να μπορέσει να ανανήψει το ριζικό του σύστημα.
Σήμερα, μετά από ένα περίπου χρόνο με νέο φύλλωμα.
Σημειωτέον ότι είχε ανασταλεί η ανάπτυξή του για όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την κοπή και μετά...[img]http://img24.imageshack.us/img24/4370/590zj.jpg[/img]
Μια πρώτη σκέψη είναι να το διαμορφώσω σε ρυθμό κεκλιμένο...
Οψώμεθα...
[HR]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως