μοσχευματα porulacaria afra 3 χρονια πριν

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: μοσχευματα porulacaria afra 3 χρονια πριν

Δημοσίευση από konstantinos132 »

Nikolas6997 έγραψε:Γιατί έχετε μανία να τα βάζετε σε ποτ, την στιγμή που θέλετε ακόμη να αναπτυχθεί!!! Έχει πάρει ωραίο σχήμα ο κορμός του.. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα το παχύφυλλο..

για ποιο λογο το λες αυτο?εγω(προσωπικη μου γνωμη)θεωρω εφοσον ο κορμος εχει το παχος που θελω ειναι οκ για ποτακι και μετα μες το ποτ φτιαχνω το φυλλωμα αν ηξερα βεβαια φτιαχνω το φυλλωμα που λες και ισα ισα που τα φυλλα βγαινουν μικροτερα ετσι...μικροφυλλια λεγεται αυτο?η αλλιως γινεται.,..παντως το εχω δοκιμασει με ροδιες κανονικες οχι νανα και αυτη τη στιγμη εχω ενα αν θυμαμαι καλα σε ποτ και εχει λιγο μεγαλυτερα φυλλα απο την νανα και ο κορμος του δεν ειναι βεβαια τοσο μεγαλος...αλλλα υπαρχουν και αλλοι λογοι ..προσωπικοι οπως οτι χρησιμοποιω ενα χωρο για τα φυτα μου ο οποιος δεν ειναι δικος μου και προσπαθω να τα ταξινομησω καλα και με τροπο ωστε να μην πιανουν πολυ χωρο...με αυτο το φυτο εφυγε αλλη μια γλαστρα μεγαλη...επισης δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι το ιδιο εγω κσνω αυτο που κανω διαφορετικα απο τον νικο-μανο-παναγιωτη η κωστα και σκεφτομαι διαφορετικα..καμια φορα πειραματιζομαι κιολας με αποτελεσματα καλα η μοιραια ομως αναρωτιεμαι γιατι εκανες αυτην την ερωτηση?δεν μπορω εγω να δουλευω οπως εσυ(μιλαω ευγενικα και ειλικρινα -ελπιζω να μην υπαρχει παρεξηγηση)πιστευω και αλλα ατομα ισως κανουν καποιες ανορθοδοξες κινησεις training...ευχαριστω....

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

dimitris έγραψε:
katerina oikonomou έγραψε:Ωραίο δέντρο θα ήθελα να βρω και εγω να αγοράσω ένα!

Θα σου δώσω όταν μου ριζώσει.! Απλα περίμενε λιγάκι για να το πετύχουμε!

για σου...ηθελα να σου πω κατι για το συγκεκριμενο ειδος....εγω δεν ειμαι απλα αρχαριος στα μπονσαι ειμαι ασχετος εντελως...ομως σε αυτο το ειδος εχω λιγο πειραματιστει γιατι εχω 100 τετοια με ριζες(δεν μιλω για μπονσαι η προ-μπονσαι)μπορει και παραπανω...anyway...το κολπο ειναι λογω οτι ειναι παχυφυλλο(ετσι λεγεται) κοβεις ενα κλαδι το βαζεις στο χωμα χωρις ορμονες σε οτι χωμα θες (σχεδον) και το ποτιζεις καλα την πρωτη μερα και μετα το αφηνεις να ξεραθει παρα πολυ καλα το χωμα ...α ειναι και 2-3 μερες ξερω...και μετα ξαναποτιζεις ελαφρα....αυτο εχει την ταση οσο εχει νερο να το διατηρει και να αργει να πεταξει ριζες...μολις στεγνωσει το χωμα ξεραθει καλα καλα το φυτο επειδη ψαχνει για νερο αρχιζει και βγαζει ριζες ...και 8 μερες αποτιστα τα μοσχευματα στην λαμαρινα τα ειχα αποτιστα και δεν επαθαν τιποτα...αυτο που ιπα ειναι μια πληροφφορια η οποια μπορει να το γνωριζεις προ πολλου αλλα το εγραψα ισως το δουν καποιοι που δεν το ξερουν...στην ουσια αντιδρουν οπως τα κακτοειδη περιπου και γενικα ολα τα παχυφυλλα δεντρα...μια φορα επεσε ενακοματι που κλαδεβα πισω απο τις γλαστρες εκει ειχε πεσει και χωμα απο τα ποτισματα αλλα και νερο ετρεχε που και που καποια στιγμη μετα απο καιρο βλεπω να εξεχουν κλαδια ....ξερετε τι ειχε γινει...ειχα φτιαξει ενα ikadabuki αν το λεω σωστα ....καταλαθος..μονο του εγινε...οπου ακουμπουσαν τα κλαδια του εβγαζαν ριζες...αν το ikadabuki ειναι αυτο που το βαζεις με τις ριζες πλαγια...αυυτα!!!!!αν ειναι καποιος απο ηρακλειο κρητης που ενδιαφερεται και οχι ατομο που δεν ειναι σιγουρος αν θα συνεχισει το χομπι μπορω να του δωσω κανενα cascade οχι τελειωμενο βεβαια δεν εχω ουτως η αλλως τελειωμενο cascade...πολλα ειπα ..συγχωρεστε με ..καλη σας μερα!!!!!!!!!!!!κωνσταντινος ηρακλειο κρητης
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Γιατί έχετε μανία να τα βάζετε σε ποτ, την στιγμή που θέλετε ακόμη να αναπτυχθεί!!! Έχει πάρει ωραίο σχήμα ο κορμός του.. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα το παχύφυλλο..
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

ευχαριστω πολυ...οντως εχει ωραιο κορμο αν και θελει μερικα χρονια ακομη να σβησουν οι πληγες του κορμου να γινουν κουφαλες και επεισης το φυλλωμα δεν εχει να κανει με μπονσαι....τωρα αρχιζει η δουλεια....σε αλλα 3 χρονια πιστευω θα εχει δειξει καλα..και ειναι ανθεκτικα φυτα κιολας οποτε πιστευω θα το χω ακομη μετα απο 3 χρονια....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!
Άβαταρ μέλους

DimitriS
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από DimitriS »

katerina oikonomou έγραψε:Ωραίο δέντρο θα ήθελα να βρω και εγω να αγοράσω ένα!
Θα σου δώσω όταν μου ριζώσει.! Απλα περίμενε λιγάκι για να το πετύχουμε!
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Δημοσίευση από filitsa »

Ωραίο το δέντρο σου!!!!! Το σχήμα του ειναι φοβερό!

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

ευχαριστω...αν βρεις ενα μετα θα εχεις οσα θελεις....lol...

katerina oikonomou
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από katerina oikonomou »

Ωραίο δέντρο θα ήθελα να βρω και εγω να αγοράσω ένα!

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

επισης ενα ωραιο (τουλαχιστον για τα ματια μου) pre-bonsai με πολλες προοπτικες....θελει δουλεια αλλα ///θα περιμενω ωσπου να θυμηθω............θα περιμενω!!!!!lol....lol...lol....

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

και καποιες αλλες,,,,

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

επρεπε να αλλαξω και ονομασια ,ε?φαινετε οπως την εγραφα ετσι προχειρα για να αναγνωριζω ποιες φωτο εχουν επεξεργαστει....

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

μοσχευματα porulacaria afra 3 χρονια πριν

εδω θα δειτε κατι κλαδακια που οποτε εκοβα τα εβαζα σε αυτο τη λαμαρινα ζαχαροπλασικης και σιγα σιγα εγιναν ετσι.....μετα εγιναν ετσι και στο τελος των φωτογραφιων πως κατεληξαν...αλλα δεν βιαζομαι....και το mother plant σε μια φωτο μετα απο το κλαδεμα της κορφης που μου ειχαν προτεινει σε ενα σκιτσο...για να δουμε με τις φωτος θα μπουν σωστα? ελπιζω μια μερα να γινει ενα ωραιο δασακι εκει που ειναι και ....ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ......lol......τα λεμε παιδια...θενκσ....
Απάντηση