Buxus από τα σκουπίδια no.2
-
Topic author - Συντονιστής
- Has thanked: 355 times
- Been thanked: 289 times
Re: Buxus από τα σκουπίδια no.2
Κάποτε διακοσμουσε πολύ γνωστό μαγαζί στην Γλυφάδα. Το μάζεψα από τα σκουπίδια για να του δώσω μια δευτεση ευκαιρία.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Η φετινή άνοιξη μπήκε πολύ δυναμικά στον κήπο μου. Μπορεί να είχε συνέχεια βροχές και συννεφιά και αυτό να μη μας πολύ αρέσε, όμως όλα μου τα δεντρά ειχαν και έχουν πολύ δυναμική ανάπτυξη από μόνα τους.
Πρώτη φορά βλέπω σε πυξαρια μέσα σε δύο μήνες τόσο πολλά φύλλα που από το βάρος και το μήκος διπλωσαν.
Έγινε μόνο ένα κλάδεμα συντήρησης. Στο πυξαρι no 2 τράβηξα λίγο ένα συρματακι για να κατεβάσω λίγο ένα κλαδί. Στο no. 3 εκκρεμεί μεταφυτευση και εργασία νεκρού ξύλου στο κορμό
Και στα δύο θα γινει δυναμική διαμόρφωση. Για την ώρα δημιουργώ νέα κλαδιά = περισσότερες επιλογές.
Κάθε σχόλιο - πρόταση είναι δεκτή.
Πρώτη φορά βλέπω σε πυξαρια μέσα σε δύο μήνες τόσο πολλά φύλλα που από το βάρος και το μήκος διπλωσαν.
Έγινε μόνο ένα κλάδεμα συντήρησης. Στο πυξαρι no 2 τράβηξα λίγο ένα συρματακι για να κατεβάσω λίγο ένα κλαδί. Στο no. 3 εκκρεμεί μεταφυτευση και εργασία νεκρού ξύλου στο κορμό
Και στα δύο θα γινει δυναμική διαμόρφωση. Για την ώρα δημιουργώ νέα κλαδιά = περισσότερες επιλογές.
Κάθε σχόλιο - πρόταση είναι δεκτή.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Σήμερα με μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα ότι εχει ξεκινήσει να ανθίζει παντού!
Προσεχώς φωτογραφίες από ολόκληρο το δέντρο γιατί έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και Θέλει ριζική διαμόρφωση
Προσεχώς φωτογραφίες από ολόκληρο το δέντρο γιατί έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και Θέλει ριζική διαμόρφωση
-
- Omono
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 24 times
Κελεπούρι,
προσοχή στην κάμπια που έχει καταστρέψει όλα τα πυξάρια στη βόρειο Ελλάδα.
Γενικά για τα πυξάρια αν δείτε ξερά φύλλα είναι δείγμα προσβολής και πρέπει να παρέμβουμε(εξαπλώνεται ταχύτατα) ,τα απογυμνωμένα κλαδιά ίσως είναι ζωντανά μετά από προσβολή,κάνουμε έλεγχο και αν το κλαδί είναι πράσινο περιμένουμε να ξαναχτυπήσει(μου συνέβη σε δικό μου δεντράκι, θα το ανεβάσω σε νέο θέμα)
προσοχή στην κάμπια που έχει καταστρέψει όλα τα πυξάρια στη βόρειο Ελλάδα.
Γενικά για τα πυξάρια αν δείτε ξερά φύλλα είναι δείγμα προσβολής και πρέπει να παρέμβουμε(εξαπλώνεται ταχύτατα) ,τα απογυμνωμένα κλαδιά ίσως είναι ζωντανά μετά από προσβολή,κάνουμε έλεγχο και αν το κλαδί είναι πράσινο περιμένουμε να ξαναχτυπήσει(μου συνέβη σε δικό μου δεντράκι, θα το ανεβάσω σε νέο θέμα)
-
Το τρίτο και τελευταίο πυξαρι που είχα βρει και είχα πάρει (2014). Έμεινε στην αυλή της μητέρας μου χωρίς να γίνει το παραμικρό. Ούτε μεταφύτευση, απλά μπήκε σε μια γλάστρα και συνεχίσε να ποτιζετε. Την άνοιξη ξεράθηκε το περισσότερο, οπότε μετά το ανέλαβα εγώ. Δυστυχώς δεν έχω καμία φωτογραφία του πως ήταν σε σχέση του τώρα. Πάντως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι βλέπετε το 30%.
Έγιναν δύο διαμορφώσεις και μια μεταφορά σε traing pot. Σήμερα έκανα και ένα τσίμπημα στους νέους βλαστούς. Έχει πολύ δρόμο ακόμα όμως μου αρέσει πολύ γιατί έχει παιχνίδι.
Προσεχώς μεταφύτευση και ξανά συρματωμα και του χρόνου να είμαστε καλά dremel στη βάση του κορμού
Έγιναν δύο διαμορφώσεις και μια μεταφορά σε traing pot. Σήμερα έκανα και ένα τσίμπημα στους νέους βλαστούς. Έχει πολύ δρόμο ακόμα όμως μου αρέσει πολύ γιατί έχει παιχνίδι.
Προσεχώς μεταφύτευση και ξανά συρματωμα και του χρόνου να είμαστε καλά dremel στη βάση του κορμού
-
Το συγκεκριμένο το ποτιζω ανα 3μέρες. Επιφανειακά το υπόστρωμα στεγνωνει στις δύο μέρες, αλλά την επόμενη θεωρώ ότι είναι ιδανικο. Τα φυλλοβόλα μου Acer κτλ θέλουν ανά δύο μέρες.
-
Για πολλά χρόνια στολιζε το καθιστικό γνωστής πιτσαριας στη πλατεία της Γλυφάδας. Όταν έκλεισε κατέληξε στα σκουπίδια(μαζί με τα υπόλοιπα). Εγω κατάφερα να πάρω τρία δέντρα. Το ένα ξεράθηκε και έχουν μείνει δυο.Dim Papadopoulos έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 08:54Ωραίο ωραίο ωραίο. Μόνο που μπορείς να σκεφτείς την ιστορία του λέει πολλά
"Θα έχει ακούσει πολλές ιστορίες"
-
- Shohin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 22 times
Ωραίο ωραίο ωραίο. Μόνο που μπορείς να σκεφτείς την ιστορία του λέει πολλά
Το δέντρο είναι ζωή!
-
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 141 times
- Επικοινωνία:
-
Ευχαριστώ πολύstelios έγραψε:Bravo. Tελειο το έφτιαξες
προστέθηκε πρίν 44 δευτερόλεπτα:
Ευχαριστώ πολύmarios έγραψε:Πολύ όμορφο! Καλή προσπάθεια.
-
Ενα χρονο μετα,
Εγινε δευτερη μεταφυτευση, αφαιρεσα ολους τους ξερους κορμους και εκανα μια γρηγορη διαμορφωση. Μολις κατασταλαξω, θα γινει και κανονικη διαμορφωση.
Εγινε δευτερη μεταφυτευση, αφαιρεσα ολους τους ξερους κορμους και εκανα μια γρηγορη διαμορφωση. Μολις κατασταλαξω, θα γινει και κανονικη διαμορφωση.
-
Re: RE: Re: RE: Re: Buxus από τα σκουπίδια no.2
Δε ξέρω πως να το διορθώσω.thanos75 έγραψε:Δεν μου επιτρέπει το σύστημα να σου στείλω πμ. Δες αν το έχεις απενεργοποιημένο.Hfestion έγραψε:Στείλε μου σε πμ αν θες το όνομα του φαρμάκου.
Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk