Ιτιά κλαίουσα
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
-
takispen
Topic author - Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 4 times
Re: Ιτιά κλαίουσα
marios έγραψε:Σε ευχαριστούμε είναι και ωραίο δέντρο. Αλλά που το βρίσκουμε;
Σίγουρα βρίσκεις να αγοράσεις, αλλά δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις χρήματα, μιας και όπως έχω ήδη πει, τώρα τον Οκτώβριο οι περισσότεροι κλαδεύουν τις ιτιές τους και πετάνε τα κλαδιά στα σκουπίδια.
Από εκεί είχα προμηθευτεί και εγώ το αρχικό κλαδί πριν από αρκετά χρόνια και το έκανα δέντρο με τον τρόπο που έχω περιγράψει
Επίσης πολλοί δήμοι κλαδεύουν τις ιτιές στα πάρκα.
Τάκης
-
alexcorfu
- Imperial

- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
takispen έγραψε:Το κλαδί της κλαίουσας που θα βάλεις μέσα στον κουβά με νερό θα βγάλει ρίζες το πολύ μέσα σε 15 με 20 ημέρες. Το έχω κάνει πολλές φορές και ποτέ δε είχα κάποια αποτυχία, άλλωστε έτσι έχω παράξει όλες τις ιτιές μου. Τον Οκτώβριο που οι περισσότεροι τις κουρέουν, και αφήνουν μόνο τον κεντρικό κορμό, γιατί τότε πέφτουν και τα φύλλα τους, θα βρεις σίγουρα κοντά σε κάδους σκουπιδιών κλαδιά ιτιάς. Αν είναι πράσινα, τα βάζεις σε νερό και σε 15-20 ημέρες θα τα δεις να βγάζουν ρίζες, οπότε κάνεις και την μεταφύτευση σε χώμα
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img] Επαυξάνω με τα λεγόμενα του Τάκη! Είναι πολύ εύκολο στο να "πιάσει" και εντυπωσιακό σαν δένδρο!
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
takispen
Topic author - Shohin

Το κλαδί της κλαίουσας που θα βάλεις μέσα στον κουβά με νερό θα βγάλει ρίζες το πολύ μέσα σε 15 με 20 ημέρες. Το έχω κάνει πολλές φορές και ποτέ δε είχα κάποια αποτυχία, άλλωστε έτσι έχω παράξει όλες τις ιτιές μου. Τον Οκτώβριο που οι περισσότεροι τις κουρέουν, και αφήνουν μόνο τον κεντρικό κορμό, γιατί τότε πέφτουν και τα φύλλα τους, θα βρεις σίγουρα κοντά σε κάδους σκουπιδιών κλαδιά ιτιάς. Αν είναι πράσινα, τα βάζεις σε νερό και σε 15-20 ημέρες θα τα δεις να βγάζουν ρίζες, οπότε κάνεις και την μεταφύτευση σε χώμα
-
stelios
- Imperial

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
takispen έγραψε:Έτσι γίνεται. Είναι πολύ εύκολο δέντρο. και τα δέντρα που έχω φυτεύσει στον κήπο μου έτσι τα φτιάξει από κλαδιά που βρήκα από κλαδέματα και τα έβαλα στο νερό. Το πολύ σε 15-20 ημέρες θα δεις να σκάνε οι πρώτες ριζούλες πάνω στο κορμό. Όσο αφήνεις το κλαδί μέσα στο νερό τόσο μεγαλώνουν οι ρίζες, δοκίμασε το
Τάκης
Σε τόσο χοντρό κορμό βγάζουν ρίζες μέσα στο νερό; Το κουβά με το νερό που το έχεις;
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]Καλή συνέχεια από μένα
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
Μ αρεσει πολυ το κρεμοκλαδη υφος της ιτιας!
Θα θελα πολυ να δω την συνεχεια του δεντρου σου..!
Θα θελα πολυ να δω την συνεχεια του δεντρου σου..!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
takispen
Topic author - Shohin

Έτσι γίνεται. Είναι πολύ εύκολο δέντρο. και τα δέντρα που έχω φυτεύσει στον κήπο μου έτσι τα φτιάξει από κλαδιά που βρήκα από κλαδέματα και τα έβαλα στο νερό. Το πολύ σε 15-20 ημέρες θα δεις να σκάνε οι πρώτες ριζούλες πάνω στο κορμό. Όσο αφήνεις το κλαδί μέσα στο νερό τόσο μεγαλώνουν οι ρίζες, δοκίμασε το
Τάκης
Τάκης
-
takispen
Topic author - Shohin

Ιτιά κλαίουσα
Καλησπέρα σε όλους
Στην αυλή μου εδώ και αρκετά χρόνια έχω μία Ιτιά κλαίουσα. Τον περασμένο Οκτώβριο που την κούρεψα, κράτησα δύο κλαδιά, τα οποία για ένα περίπου μήνα τα έβαλα στο νερό, έβγαλαν ρίζες και τα φύτεψα. Μέχρι τώρα είναι το ένα σε γλάστρα και το άλλο μέσα σε ένα κουβά, και περιμένω να πέσουν το Φθινόπωρο τα φύλλα τους να τις μεταφυτεύσω. Οποιοδήποτε σχόλιο δεκτό
Ευχαριστώ Πολύ
Τάκης
Στην αυλή μου εδώ και αρκετά χρόνια έχω μία Ιτιά κλαίουσα. Τον περασμένο Οκτώβριο που την κούρεψα, κράτησα δύο κλαδιά, τα οποία για ένα περίπου μήνα τα έβαλα στο νερό, έβγαλαν ρίζες και τα φύτεψα. Μέχρι τώρα είναι το ένα σε γλάστρα και το άλλο μέσα σε ένα κουβά, και περιμένω να πέσουν το Φθινόπωρο τα φύλλα τους να τις μεταφυτεύσω. Οποιοδήποτε σχόλιο δεκτό
Ευχαριστώ Πολύ
Τάκης
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.