Σελίδα 1 από 1

Re: Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 02 Φεβ 2018, 15:34
από Harris
Ωραίο δέντρο. Μου θυμίζει ένα picea που είχα κάνει δώρο σε έναν συμφουριτη. Το είχα φέρει από τα Γιάννενα.
Ωραία επιλογή μπράβο.

Re: Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2018, 19:13
από myrtilos
Γεια.
Ωραίο το δέντρο μπορείς να μας πεις πόσο κόστισε;

Re: Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2018, 15:25
από Sakis78
Και ποτε μα ποτε δυο η'παραπανω εργασιες ανα χρονια.ΠΑΝΤΑ μια εργασια καθε χρονο.

Re: Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2018, 15:05
από ioannis.makris
Πολυ ωραιο δεντρακι. Εχω βρει σε μακρινο φυτωριο δυο παρομοια πευκακια με διπλο κορμο παρατημενα με 30 ευρο το ενα, αλλα ως ασχετος με τα πευκα δεν τα πηρα και μαλλον δεν επραξα σωστα

Re: Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2018, 08:40
από Νικολας72
Πραγματικά πολύ όμορφο δεντράκι, απ' αυτά που λείπουν από την δική μου μικρή ταπεινή συλλογή, επειδή δεν έπεσα μπροστά σε κάτι τόσο όμορφο και με δυνατότητες. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ίσως θέλουν προσοχή τα δευτερεύοντα κλαδάκια (όπως αυτό στα αριστερά της πρώτης εικόνας, ή τα κλαδιά στην δεύτερη φωτογραφία...) που έχουν πάρει φόρα προς τα πάνω. Με άλλα λόγια δείχνουν να θέλουν να ανταγωνιστούν τους κύριους κορμούς ως προς την κορυφή, οπότε εάν δεν το προλάβεις μετά από χρόνια θα έχεις δέντρο με τρεις ή τέσσερις ανοδικούς κορμούς. Βέβαια όλα εξαρτώνται από σένα και τις αποφάσεις που θα πάρεις για την μορφή που θέλεις να δώσει στο δέντρο... Κι εξηγούμαι με ένα παράδειγμα:
Μπορεί να θέλεις να αφήσεις τον δεύτερο κορμό που ξεκινάει από χαμηλά, για λίγα χρόνια ακόμα, μέχρι το δέντρο να παχύνει χαμηλά στην ρίζα τόσο, ώστε να σου δίνει ένα ικανοποιητικό νεμπάρι και μετά να θελήσει να το απομακρύνεις. Αυτό με την σειρά του θα σε καθοδηγήσει σε διαφορετικό στυλ ανάπτυξης του δέντρου, διότι ο βασικός κορμός από την θέση που τον βλέπουμε στην πρώτη φωτό, δεν διαθέτει κλαδιά χαμηλά και προς τα δεξιά, άρα είναι γυμνός μέχρι αρκετά ψηλά. Επομένως, όταν θα έχεις απομακρύνει το δεύτερο κορμό, η οπτική ανισορροπία του δέντρου καλύπτεται κι αναδεικνύεται σε προτέρημα εάν γυρίσεις το στυλ σε ανεμοδαρμένο... Γι' αυτό λέω πως όλα εξαρτώνται από το τι έχεις ονειρευτεί εσύ για το δέντρο σου..! Και για να μην παρεξηγηθώ, εκθέτω τις παραπάνω σκέψεις ως βάση ενός προβληματισμού, με την επιφύλαξη ότι δεν έχω ο ίδιος πευκάκι, άρα μπορεί να έχω εσφαλμένη οπτική. Τί γνώμη έχουν οι αρχαιότεροι και σοφότεροι?
Σε κάθε περίπτωση καλή συνέχεια με το δεντράκι σου, και εάν θέλεις περιέγραψέ μας πώς το έχεις φανταστεί να εξελίσσεται, για να πάρεις πιο εξειδικευμένες προτάσεις και βοήθειες από τους ειδικότερους και εμπειρότερους.

Re: Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2018, 06:56
από Jean-Zac
Ωραίο !!!!!   Καλορίζικο !!!!
Δώρο ένα βιρτουαλ πότ και τραπεζάκι .
.

Re: Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2018, 02:22
από marios
Πάρα πολύ καλή επιλογή!

Re: Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2018, 17:14
από Sim62
Πολύ ωραίος διπλός κορμός. Καλορίζικο.
Το φύλλωμα είναι κοντά στούς κορμούς οπότε με προσεκτικό χειρισμό και καλή λίπανση το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό !! Προσοχή στις εργασίες και σε πιθανή μεταφύτευση. Μην απογυμνώσεις σε καμμία περίπτωση την κεντρική ριζόμπαλα και μην απομακρύνεις το χώμα απο εκεί (όχι ξέπλυμα με νερό στις ρίζες).

Να μοιραστώ μαζι σας το πευκο μου!

Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2018, 11:57
από DsonPap
Νανα ειδος δασικης πευκης νομιζω.

προστέθηκε πρίν 4 λεπτά 25 δευτερόλεπτα:
Εκανα απ λοαντ κινούμενες εικονες αλλα δεν παιζουν :(