Σελίδα 1 από 1

Re: Γιουνίπερος νο2

Δημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2020, 16:40
από Hfestion
Πολύ ωραίο δέντρο!!! Μπράβο!!!

Re: Γιουνίπερος νο2

Δημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2020, 08:53
από Νικολας72
Jean-Zac έγραψε:
06 Οκτ 2020, 02:11
Νομίζω ότι αυτό πού ταιριάζει στήν περίπτωσή σου είναι αυτό τό βίντεο.
Κοίταξέ το καλά καί διόρθωσε τήν διαμόρφωση πού έκανες.

 
Φανταστική ομοιότητα, δύο βασικοί κορμοί με διακλάδωση από χαμηλά στην ρίζα, σχεδόν ίδιο συνολικό ύψος... Μπράβο Jean-Zac για την παρατηρητικότητα! Είχα δει κι εγώ αυτό το βίντεο με την κοπέλα, μου έκανε εντύπωση η χρήση σχοινιού για προστασία των κορμών από το λύγισμα. Αλλά, δεν θα θυμόμουν με τίποτα την αρχική μορφή του δέντρου..! Η τελική μορφή που έδωσε η κοπέλα στο δεντράκι της  στο βίντεο, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, φίλε Nadim..! Κι ένα ακόμα λόγος να συνεχίζουμε με περισσότερη τόλμη τα λυγίσματά μας! Μπράβο για την μέχρι τώρα πορεία!  
 

Re: Γιουνίπερος νο2

Δημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2020, 02:11
από Jean-Zac
Νομίζω ότι αυτό πού ταιριάζει στήν περίπτωσή σου είναι αυτό τό βίντεο.
Κοίταξέ το καλά καί διόρθωσε τήν διαμόρφωση πού έκανες.


https://www.youtube.com/watch?v=JTILAmgDU0U
 
 

Γιουνίπερος νο2

Δημοσιεύτηκε: 05 Οκτ 2020, 18:16
από nadim
Αγορασμένος επίσης απο φυτώριο τον Δεκέμβρη του 2019. Μεταφύτευση με το που αγοράστηκε, και μέχρι τώρα είχε δεχθεί μόνο ελαφρύ συρμάτωμα για να διακλαδώνουν πιο καλά τα κλαδιά.
Μπαίνοντας στον Οκτώμβρη, ξεκίνησε το πανηγύρι.
Τύλιξα με ψάθινες ίνες (κν. rafia) τον κορμό όπου θα επιχειρούσα αρκετή δύναμη και πίεση για να λυγίσει και να συστραφεί, χρησιμοποίησα χοντρό σύρμα 2,5εκ και 5 εκ. για να μπορέσω να το κρατήσω στο σημείο που ήθελα, και έπειτα συρμώτωσα όλα τα κλαδία για να δω τι μπορώ να αξιοποιήσω και τι θα χρειαστεί να κλαδευτεί τον Νοέμβριο.
Δυστυχώς πολλά απο τα κλαδία είναι απο τη μία πλευρά του κορμού, όποτε δημιουργείται ένας συνοστισμός, και κάποια κλαδιά έχουν αναπτυχθεί λιγότερο απο το προβλεπόμενο. Με το κλάδεμα θα ισορροπήσει.