@Νικολας72
Στις εικόνες πριν το κλάδεμα, το χοντρό ίσιο κομμάτι δεν φαινόταν παρά μόνο από τη μία πλαϊνή όψη.
Έχει μία καλή διακλάδωση στην κορυφή που συνεισφέρει στη συνολική εικόνα. Το ιδανικό θα ήταν να πετάξει και ορισμένα κλαδιά πιο χαμηλά.
Θα υπάρξει επαναξιολόγηση στο μέλλον.
Για το σπάγκο ισχύουν ορισμένοι λόγοι που έχω αναφέρει και για την ελιά Νο6 στο κατωτέρω θέμα:
viewtopic.php?f=9&t=9771
Ελιά Νο5
-
- Omono
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 91 times
Re: Ελιά Νο5
Επίσης εξαιρετικό υλικό, με την επιπρόσθετη πολυτέλεια των jin που μπορείς να φτιάξεις. Ωραία κίνηση στον κορμό, δραματικότητα και γερασμένη όψη χάρη στον σκασμένο φλοιό... Όμορφα!
Αν με προβληματίζει κάτι είναι το χοντρό ίσιο κλαδί της κορυφής. Νομίζω ότι μου αφαιρεί περισσότερα απ' όσα μου προσθέτει στο αισθητικό κομμάτι. Ίσως εάν το δέντρο σου δώσει νέα βλαστική ανάπτυξη, να χρειαστεί αν επαναξιολογήσεις την σημαντικότητα αυτού του κλαδιού στο συνολικό αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν επιλέξεις τελικά να το αφαιρέσεις, είναι σε σημείο που μπορεί να σου χρησιμεύσει ως ένα έξοχο jin κορυφής..! Όμως, μιλάμε για ελιά, οπότε, σίγουρα θα σε τρελάνει με νέες επιλογές λόγω νέας βλάστησης. Αλήθεια, ασχολήθηκες με υπόστρωμα και ρίζες σ' αυτή την ελιά?
Κι εδώ επισημαίνω τους κινδύνους από την χρήση του σπάγκου χωρίς "προφυλακτικό"...! Αν και εδώ, είναι μόνο δύο-τρία σημεία που έχεις πιάσει με σχοινί, οπότε οι αλλαγές είναι σχετικά πιο ανώδυνες σε χρόνο. Με το άλλο δέντρο είναι το πρόβλημα...
Καλή συνέχεια και σ' αυτό φίλε Sinaf!!!
Αν με προβληματίζει κάτι είναι το χοντρό ίσιο κλαδί της κορυφής. Νομίζω ότι μου αφαιρεί περισσότερα απ' όσα μου προσθέτει στο αισθητικό κομμάτι. Ίσως εάν το δέντρο σου δώσει νέα βλαστική ανάπτυξη, να χρειαστεί αν επαναξιολογήσεις την σημαντικότητα αυτού του κλαδιού στο συνολικό αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν επιλέξεις τελικά να το αφαιρέσεις, είναι σε σημείο που μπορεί να σου χρησιμεύσει ως ένα έξοχο jin κορυφής..! Όμως, μιλάμε για ελιά, οπότε, σίγουρα θα σε τρελάνει με νέες επιλογές λόγω νέας βλάστησης. Αλήθεια, ασχολήθηκες με υπόστρωμα και ρίζες σ' αυτή την ελιά?
Κι εδώ επισημαίνω τους κινδύνους από την χρήση του σπάγκου χωρίς "προφυλακτικό"...! Αν και εδώ, είναι μόνο δύο-τρία σημεία που έχεις πιάσει με σχοινί, οπότε οι αλλαγές είναι σχετικά πιο ανώδυνες σε χρόνο. Με το άλλο δέντρο είναι το πρόβλημα...
Καλή συνέχεια και σ' αυτό φίλε Sinaf!!!
- Rating: 7.14%
If you can DREAM it,
you can DO it..!
you can DO it..!
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 115 times
-
Topic author - Omono
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 39 times
Ελιά Νο5
Αυτή η ελιά αγοράστηκε τον Ιούλιο του περασμένου έτους (2020) από την Καλαμάτα, κατά την πρώτη έξοδο από το κλεινόν άστυ για λίγες ημέρες ξεκούρασης στο χωριό.
Αποκτήθηκε ζευγάρι με την Ελιά Νο6 που θα παρουσιάσω σε νέο θέμα. Το Νοέμβριο του 2020 έγιναν εργασίες καθαρίσματος και πρώτης διαμόρφωσης.
Ύψος 50εκ. Διάμετρος κορμού στη βάση: περίπου 17εκ.
Αποκτήθηκε ζευγάρι με την Ελιά Νο6 που θα παρουσιάσω σε νέο θέμα. Το Νοέμβριο του 2020 έγιναν εργασίες καθαρίσματος και πρώτης διαμόρφωσης.
Ύψος 50εκ. Διάμετρος κορμού στη βάση: περίπου 17εκ.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.