ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 61 times

Re: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Δημοσίευση από karesansui »

Και ο Harris δίκιο έχει...
Η πορεία ενός δέντρου μέσα απο τις δημοσιεύσεις!
Yamadori -> Pre Bonsai -> Bonsai -> Immortality
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 105 times
Been thanked: 165 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Γι'αυτο και το εβαλα το ΛΙΝΚ με το που ηταν στην φυσικη του θεση... Περα απο αυτο ετσι πρεπει να γινεται να ειναι σε ενα μερος ΕΚΤΟΣ εαν υπαρχει link. Γιατι εαν ενα δεντρο ειναι προ-μπονσαι και μετα γινει 'μπονσαι' να μην αλλάξει θέση; ;)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 18 times

Δημοσίευση από Petros »

kapouland έγραψε:Θα συμφωνήσω κι εγώ με Δημήτρη και Παναγιώτη!!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]

Πριν ηταν ενα δέντρο... και τώρα ειναι Yamadori / pro-bonsai

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από kapouland »

Θα συμφωνήσω κι εγώ με Δημήτρη και Παναγιώτη!!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 61 times

Δημοσίευση από karesansui »

Σωστός!!
Έχεις δίκιο...χάνεται η συνέχεια έτσι...
Προτείνω λοιπόν να μεταφερθεί η τωρινή δημοσίευση στο ίδιο θέμα που πρωτοεμφανίστηκε!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

Με αφορμή το άρθρο του yamadori Black pinus που ανέβασε ο Χάρης θα προσθέσω και εγώ μία λεπτομέρεια που δεν έχει να κάνει μόνο με του υπεύθυνους του φόρουμ αλλά και με όλους εμάς τους υπολοίπους.

Θα ήθελα λοιπόν τα άρθρα-φωτογραφίες που ανεβαίνουν για τα δέντρα του καθενός και την εξέλιξή τους να μένουν στο ίδιο post.
Έτσι ώστε όταν κάποιος θέλει να ψάξει παρουσιάσεις δέντρων , να βλέπει όλη την εξέλιξη του φυτού από yamadori , ή από υλικό φυτωρίου , ή από σπόρο σε υλικό εκπαίδευσης , προ-μπονσαι , μπονσαι. Και φυσικά να μπορεί να διαβάσει τις συμβουλές και τις ιδέες των υπολοίπων ούτως ώστε να μπαίνει στο κλίμα και κυρίως να μαθαίνει.

Την αφορμή την πήρα απο το black pinus γιατί ενώ υπήρχε το θέμα του yamadori ανοίχτηκε καινούργιο post για το ίδιο δέντρο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Καλα τα λεει ο Χαρης!Μπορει στην αρχη να ειναι δυσκολο για τους "βασικους" αλλα αν οι βασικοι γινουν πολλοι?Τοτε και η δουλεια θα ειναι μοιρασμενη,αλλα και ο σκοπος θα εχει επιτευχθει,δηλαδη θα διαδωθει η τεχνη σε περισσοτερους!Αν ο χωρος που λετε εχει μονιμα φυτα μεσα,τοτε σιγουρα δεν πρεπει να παραμελειται.Αλλα θα ειναι πιο ευκολο να τα πηγαινοφερνουμε καθε φορα?
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Για ολα υπαρχουν λυσεις ΔΙΑΘΕΣΗ πρεπει να υπαρχει και παθος και φυσικα αγαπη!
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Hfestion έγραψε:Σύμφωνα με Αυτά που έχετε γράψει εσείς και με μια δική μου πινελιά σας γράφω την δική μου άποψη.
Δυο πράγματα ειναι πολυ σημαντικά, η εύκολη πρόσβαση και η συχνότητα των συγγεντροσεων.

Αν μπορούσαμε να βρούμε έναν χώρο Οσο ποιο κοντά στο κέντρο γίνετε για να Υπάρχει εύκολη πρόσβαση απο όλους. Ότιδιποτε χώρο, Φυτωριο, ανθοπωλειο, αποθήκη κάτι. Σε Αυτό τον χώρο να καθιερωσουμε συναντήσεις. (2,3,4 τον Μηνα όσες αποφασίσουμε και Ανάλογα με την περίοδο). Συκγεκριμενες μέρες και ώρες για να μπορούμε να προγραμματιζουμε τις δουλειές μας. Να βρούμε υλικο(δέντρα) που θα ανοίκουν στο bonsai club στα οποία εμείς τα μελοι θα κάνουμε προγραματισμενες εργασίες. Θα επιλέγουμε με ψηφοφορία για παράδιγμα το πως θα διαμορφοθει το καθε δέντρο. Ταυτόχρονα θα μπορει ο καθένας μας να φέρνει το δέντρο του για το οτιδήποτε χριαστει. Θα αναρτουμε φωτογραφίες στο site μας με την δουλεια που θα κάνουμε.
Τον πρώτο Μηνα θα μαζευομαστε 5-6, με τον καιρο όμως θα γνωριστούμε καλητερα και θα γίνουμαστε περισοτεροι....
Ωραία όλα αυτά για τα μέλη (που θα εμφανίζονται όποτε τους έρθει ως συνήθως) αλλά για τους υπεύθυνους του club θα είναι σαν full time απασχόληση, κι όλοι φανταζομαι πως έχουν ήδη επαγγελματικές κ οικογενειακές υποχρεώσεις. Ειδικά το θέμα των συναντήσεων θέλει προσοχή, γιατί αν γίνονται πολυ συχνά θα χάσουν το νόημά τους κι απλά θα βρίσκονται οι ίδιοι 2-3 να πίνουν καφέ, αν γίνονται πολύ αραιά ίσως να χαθεί η "συνέχεια". Μακροπρόθεσμα όμως θα ήταν ωραία να υπήρχε συγκεκριμένος "χώρος" του club.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 405 times
Been thanked: 341 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Σύμφωνα με Αυτά που έχετε γράψει εσείς και με μια δική μου πινελιά σας γράφω την δική μου άποψη.
Δυο πράγματα ειναι πολυ σημαντικά, η εύκολη πρόσβαση και η συχνότητα των συγκεντρώσεων.

Αν μπορούσαμε να βρούμε έναν χώρο Όσο πιο κοντά στο κέντρο γίνετε για να Υπάρχει εύκολη πρόσβαση απο όλους. Οτιδήποτε χώρο, Φυτωριο, ανθοπωλειο, αποθήκη κάτι. Σε Αυτό τον χώρο να καθιερωσουμε συναντήσεις. (2,3,4 τον Μηνα όσες αποφασίσουμε και Ανάλογα με την περίοδο). Συκγεκριμενες μέρες και ώρες για να μπορούμε να προγραμματιζουμε τις δουλειές μας. Να βρούμε υλικο(δέντρα) που θα ανήκουν στο bonsai club στα οποία εμείς τα μέλη θα κάνουμε προγραματισμενες εργασίες. Θα επιλέγουμε με ψηφοφορία για παράδειγμα το πως θα διαμορφωθεί το καθε δέντρο. Ταυτόχρονα θα μπορει ο καθένας μας να φέρνει το δέντρο του για το οτιδήποτε χρειαστεί. Θα αναρτούμε φωτογραφίες στο site μας με την δουλεια που θα κάνουμε.
Τον πρώτο Μηνα θα μαζευόμαστε 5-6, με τον καιρο όμως θα γνωριστούμε καλύτερα και θα γίνουμε περισοτεροι....
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από kapouland »

Με όλες αυτές τις απόψεις που ακούστηκαν-ή μάλλον διαβάστηκαν-θα ήθελα να πω πως πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην "άμεση" επαφή ανάμεσα στα οργανωμένα, και μή, μέλη κι ύστερα θα ήταν πιο εύκολο να οργανωθούμε και διαδικτυακά.
Δεδομένου ότι την οργάνωση πρέπει να την διαχειριστούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι (όποιοι κι αν είναι αυτοί μέσα από το φόρουμ βέβαια) και στην συνέχεια να κοινοποιήσουν(-με) τις απόψεις, ή καλύτερα να τις χαρίσουν(-με) σε όποιον ενδιαφέρεται και διαδικτυακά!!!!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Πολυ καλη η προταση σου Ρια , ειναι κομματι που ειμαστε πισω[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... cheers.gif[/img]
Εικόνα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 405 times
Been thanked: 341 times

Δημοσίευση από Hfestion »

RiaD έγραψε:Μια πιο εύκολα υλοποιήσιμη πρόταση: να συγκεντρωθούν οι φωτογραφίες από τις συναντήσεις "εργασίας" των μελών που βρίσκονται διάσπαρτες στο φόρουμ στην αντίστοιχη ενότητα του bonsaiclub.gr, τακτοποιημένες σε folders με χρονολογική σειρά. Αυτό θα εξυπηρετήσει και τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη που θα βρίσκουν εύκολα κάποια φώτο, αλλά θα έχει ενδιαφέρον και για τους επισκέπτες, καθώς θα βλέπουν ότι δεν είμαστε μόνο λόγια..[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]

Παραπλήσια πρόταση: να δημιουργηθεί μια gallery με φωτογραφίες δέντρων των μελών, με την "καλύτερη" εκδοχή των δέντρων που οι ίδιοι θέλουν να δημοσιεύσουν. Καλό θα ήταν βέβαια η ανάρτηση να γίνεται με ευθύνη των διαχειριστών για να αποφύγουμε τις πολλαπλές ή άσχετες αναρτήσεις. Η κατηγοριοποίηση θα μπορούσε να γίνει ανά είδος δέντρου, πχ κατηγορία Φτελιές, όπου θα αναφέρεται ποιου μέλους είναι το κάθε δέντρο.
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Μια πιο εύκολα υλοποιήσιμη πρόταση: να συγκεντρωθούν οι φωτογραφίες από τις συναντήσεις "εργασίας" των μελών που βρίσκονται διάσπαρτες στο φόρουμ στην αντίστοιχη ενότητα του bonsaiclub.gr, τακτοποιημένες σε folders με χρονολογική σειρά. Αυτό θα εξυπηρετήσει και τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη που θα βρίσκουν εύκολα κάποια φώτο, αλλά θα έχει ενδιαφέρον και για τους επισκέπτες, καθώς θα βλέπουν ότι δεν είμαστε μόνο λόγια..[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]

Παραπλήσια πρόταση: να δημιουργηθεί μια gallery με φωτογραφίες δέντρων των μελών, με την "καλύτερη" εκδοχή των δέντρων που οι ίδιοι θέλουν να δημοσιεύσουν. Καλό θα ήταν βέβαια η ανάρτηση να γίνεται με ευθύνη των διαχειριστών για να αποφύγουμε τις πολλαπλές ή άσχετες αναρτήσεις. Η κατηγοριοποίηση θα μπορούσε να γίνει ανά είδος δέντρου, πχ κατηγορία Φτελιές, όπου θα αναφέρεται ποιου μέλους είναι το κάθε δέντρο.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Δωρεες δεντρων οπως γραφει mix-dny π.χ εναν γιουνιπερο και να γινουν εργασιες επανω του! :) Μπραβο! :)
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Καθόλου δεν τρέχεις Γιάννη!
Κάποια από αυτά ήδη ο Φίλιππος τα έχει συμπεριλάβει στο καταστατικό.
Για τα υπόλοιπα που προτείνεις και δεν έχουν συμπεριληφθεί, εγώ προσωπικά δεν έχω αντίρρηση.
Εάν μπορούν να προστεθούν τώρα, ας το φροντίσει ο Φίλιππος όπως ξέρει.
Από εμένα είναι ΟΚ.

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Jean-Zac έγραψε:( Τρέχω πολύ ?? , Βλέπω μακριά ?? , Πετάω στα σύννεφα ?? )

Η διάρκεια του συλλόγου (ή της λέσχης) θα είναι απεριόριστη. Κάθε μέλος μπορεί, οποιαδήποτε στιγμή, να αποσυρθεί χωρίς καμία επιβάρυνση και υποχρέωση προς τον ίδιο και προς τον σύλλογο. Δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μερίδιο του κεφαλαίου ούτε επιστροφή του τέλους εγγραφής. Ο σκοπός του συλλόγου θα είναι καθαρά μορφωτικός, τεχνικός και επιστημονικός και θα προσπαθεί να καλλιεργεί πρωτοβουλίες όπως η διάδοση και η εμβάθυνση της τέχνης των μπονσάι σαν μέσο για να πλησιάσει ο άνθρωπος την φύση και να προτείνει ένα νέο τρόπο αγάπης και σεβασμού προς το περιβάλλον. Να οργανώνει συναντήσεις και διαλέξεις μεταξύ των φίλων των μπονσάι και να προσφέρει μαθήματα τεχνικής των μπονσάι. Να οργανώνει εκδηλώσεις-εκθέσεις τοπικού, περιφερειακού και εθνικού χαρακτήρα για την προβολή και διάδοση των μπονσάι δίνοντας έμφαση στην καλλιτεχνική, επιμορφωτική και υγιή χρήση του ελεύθερου χρόνου με την ελεύθερη προσέλευση του καθενός. Να δημιουργεί σχέσεις και ανταλλαγές πληροφοριών μεταξύ των μελών του συλλόγου αλλά και μεταξύ των άλλων συλλόγων Ελληνικών ή Αλλοδαπών γιατί μπονσάι είναι μήνυμα αγάπης για την φύση και αδελφοσύνης για τους ανθρώπους. Να οργανώνει ταξίδια με σκοπό την έρευνα, την πληροφόρηση και τον τουρισμό για τους φίλους των μπονσάι. Να προσκαλεί γνώστες και δασκάλους της τέχνης των μπονσάι ώστε να γίνονται μαθήματα και επιδείξεις στις διάφορες τεχνικές καλλιέργειας. Να επιτρέπει την εγγραφή σε εταιρείες, ιδρύματα, σχολεία, επιχειρηματίες φυτωρίων και ανθοκομείων με μία συμφωνηθείσα ετήσια συνδρομή.

Συμφωνω μαζι σου φιλε μου και να προσθεσω κι εγω μια πιο ουσιαστικη πινελια σε αυτα που λες.
Πρεπει να βρεθει ενας χωρος μονιμος που να εξυπηρετει τα μελη σε ετησια βαση να τον πληρωνουμε οσοι δηλωσουν την συμετοχη τους σε αυτον ετησια και να βαζουμε ενα μικρο ποσο σε κοινο λογαριασμο ολων ετσι ωστε να κανουμε κι ταξιδια κι να φερνουμε μαστερ απο εξω.Βεβαια πρωτα απο ολα πρεπει εμεις οι ιδιοι να ειμαστε πιο κοντα να γνωριστουμε καλυτερα και μετα θα ερθουν και τα υπολοιπα.Τελος να γινονται πιο συχνα σεμιναρια η συναντησεις για να δουμε που βρισκομαστε.
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Μπορει να πω βλακεια,αλλα πως ακουγεται η ιδεα,τα μελη με τον καιρο να δωριζουν bonsai στην λεσχη,τα οποια να βρισκονται σε ενα καθορισμενο χωρο?Να ειναι δηλαδη κατι σαν μια δικια μας γκαλερι απο bonsai.Tα δενδρα αυτα θα ανηκουν σε ολα τα μελη της λεσχης και θα τα φροντιζουν τα ιδια τα μελη!Οσο περναει ο καιρος τα δεντρα αυτα θα πληθαινουν αλλα και θα καλυτερευουν.Ετσι θα μπορει ο καθενας ευκολα να βλεπει την δουλεια της λεσχης αλλα και οι νεοι (με την βοηθεια των παλιων) να μαθουν για την τεχνη συντηρωντας απο κοινου τα δεντρα αυτα!Βεβαια θελει μια εγκασταση,παροχες συνεχη ενασχοληση καποιων μελων και φυσικα...δωρεες δεντρων!Αυτη ειναι σε γενικες γραμμες η ιδεα,μπορει να ειναι καλη η μπορει να οδηγησει σε καποια αλλη καλη!Αλλα μπορει να ειμαι και εκτος τοπου!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι

georgehh
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από georgehh »

Είμαστε μία χώρα 10.000.000 τι πρέπει δηλαδή να παρακαλέσουμε η να πιέσουμε όλους να ασχοληθούν? δεν νιώθω οτι το επίπεδο είναι χαμηλό σε καμία περίπτωση απλά πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια,και να έχουμε υπομονή, δυστυχώς δεν μπορούμε να γίνουμε Κίνα και Ιαπωνία,το θέμα είναι οτι κάνουμε να το κάνουμε για δικιά μας ευχαρίστηση,και να βλέπουμε τι μας αρέσει εμάς,οποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι το ψάχνει,να νιώθει πραγματικά αυτό που κάνει,και να μη το βλέπει σαν πίεση η άγχος, ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Μπραβο,πολυ ωραιο μου ακουγεται!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό