Η φτελιά της Angelica

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: Η φτελιά της Angelica

Δημοσίευση από Paulos »

Βιβλιοθήκη στο bonsaiforum.gr μπορείς να μπεις και κατευθείαν εκτός απο το link με library.bonsaiforum.gr.
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

angelica έγραψε:Χρειαζοταν σιγουρα κλαδεμα...ειχα ανεβασει φωτο κ μου ειπαν τα παιδια απο το φορουμ να την κλαδεψω...την εβαλα σε μεγαλυτερο ποτ. Χωμα ζητησα απο φυτωριο κ μου εδωσαν μειγμα ξανθιας κ μαυρης τυρφης με περλιτη...εγω προσθεσα κ αρκετο χαλικι..
Λάθος μου σαν κλαδεμα εννοούσα το κόψιμο της ρίζας ότι δεν έπρεπε εάν δεν χρειάζονταν κλαδεμα στα φύλλα καλα έκανες!
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame
Been thanked: 0

Δημοσίευση από angelica »

Χρειαζοταν σιγουρα κλαδεμα...ειχα ανεβασει φωτο κ μου ειπαν τα παιδια απο το φορουμ να την κλαδεψω...την εβαλα σε μεγαλυτερο ποτ. Χωμα ζητησα απο φυτωριο κ μου εδωσαν μειγμα ξανθιας κ μαυρης τυρφης με περλιτη...εγω προσθεσα κ αρκετο χαλικι..
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Ανέβασε φωτογραφία! Δεν έπρεπε να κλαδεψεις εάν δεν χρειάζονταν... Στο ίδιο ποτ την έβαλες; Τι χώμα έβαλες;
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Ρια σχεδον το 1/3 του μηκους των ριζων εκοψα και κυριως τις πιο λεπτες...Τις μεγαλες φοβηθηκα να τις κοψω κ ετσι αφησα τις περισσοτερες. Να αφαιρεσω τον σπαγκο δηλαδη και να το αφησω ετσι?? Φωτογραφια θα προσπαθησω να ανεβασω μεθαυριο..
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

angelica έγραψε:Επιχειρησα να περιποιηθω ιδιαιτερως την φτελιτσα μου και δεν εχω ιδεα αν ζησει εν τελη το δεντρακι μου!!! Την εβαλα σε μαγαλυτερο ποτ...Την κλαδεψα ( χωρις να εχω ιδεα πως κλαδευουν ενα δεντρακι) εκοψα λιγο τις ριζες τις, αφαιρεσα ολο το χωμα κ της εβαλα νεο και τελος εδεσα με σπαγκο μερικα κλαδακια της για να της δωσω νεα κατευθυνση( φοβηθηκα να την συρματωσω!!!) Λετε να ζησει???

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες όλων αυτών που έκανες. Πχ πόσο "λίγο" έκοψες τις ρίζες; Από κλάδεμα δεν πέθανε κανένα δέντρο, οπότε μη φοβάσαι, η όψη τους μόνο επηρεάζεται (κάποτε βέβαια καταλυτικά).
[justify]Κατά τα άλλα, το δέσιμο των κλαδιών με σπάγκο δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με το συρμάτωμα και ίσως να τραυματίσει το δέντρο, αλλά πρέπει να ανεβάσεις μια φωτο για να δούμε τι έκανες και πώς.[/justify][justify]Με δεδομένο ότι θα αφήσεις το δέντρο να ηρεμήσει για κάποιο χρονικό διάστημα και θα το ποτίζεις σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, λογικά θα είναι εντάξει. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/105.gif[/img][/justify]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

G1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Δημοσίευση από G1908 »

Βάλε φωτο να την δουμε!!! :)
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Επιχειρησα να περιποιηθω ιδιαιτερως την φτελιτσα μου και δεν εχω ιδεα αν ζησει εν τελη το δεντρακι μου!!! Την εβαλα σε μαγαλυτερο ποτ...Την κλαδεψα ( χωρις να εχω ιδεα πως κλαδευουν ενα δεντρακι) εκοψα λιγο τις ριζες τις, αφαιρεσα ολο το χωμα κ της εβαλα νεο και τελος εδεσα με σπαγκο μερικα κλαδακια της για να της δωσω νεα κατευθυνση( φοβηθηκα να την συρματωσω!!!) Λετε να ζησει???

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Να κλαδέψεις την φτελιά σου για αρχή!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

karesansui έγραψε:Kαλημέρα!
Τι θα έλεγες, να μας παρουσίαζες τα όμορφα φυτά σου εκτός μπονσάι και ο,τι ήθελες να ρωτήσεις για αυτά, κάτω απο την ενότητα "εκτός θέματος";
Έτσι, θα μοιραστείς καλύτερα με το φόρουμ την αγάπη σου για τα μπονσάι και τα άλλα φυτά!
Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη, η πολλή θεωρία βλάπτει την πράξη κάποιες φορές! Ας μιλήσουμε για τα ίδια τα φυτά..
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Kαλημέρα!
Τι θα έλεγες, να μας παρουσίαζες τα όμορφα φυτά σου εκτός μπονσάι και ο,τι ήθελες να ρωτήσεις για αυτά, κάτω απο την ενότητα "εκτός θέματος";
Έτσι, θα μοιραστείς καλύτερα με το φόρουμ την αγάπη σου για τα μπονσάι και τα άλλα φυτά!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

karesansui έγραψε:Ο όρος φυτολογία, αναφέρεται σε κλάδο των βιολογικών επιστημών που ασχολούνται με την περιγραφή των ειδών των φυτών, τον κύκλο της ζωής τους, την ταξινόμησή τους κλπ.
Η κατηγορία "γενικώς περί φυτολογίας" σε ένα φορουμ για μπονσάι αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο! Για τα φυτά που μπορεί να καλλιεργηθούν με την τεχνική του μπονσάι, τα είδη τους, τις φροντίδες τους, τις αρρώστειες τους κ.ο.κ.
Δεν αναφέρεται "γενικώς περί ...φυτών". Έτσι, κάτω απο αυτή την ενότητα θα διαβάσεις για το κλάδεμα, το συρμάτωμα, την λίπανση, το πότισμα, την μεταφύτευση, τις ασθένειες και ο,τι άλλο ; έχει σχέση πάντα με τα μπονσάι.
Συγνώμη που γίνομαι δυσάρεστος αλλά πρέπει να γίνει η διευκρίνηση αυτή!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Ο όρος φυτολογία, αναφέρεται σε κλάδο των βιολογικών επιστημών που ασχολούνται με την περιγραφή των ειδών των φυτών, τον κύκλο της ζωής τους, την ταξινόμησή τους κλπ.
Η κατηγορία "γενικώς περί φυτολογίας" σε ένα φορουμ για μπονσάι αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο! Για τα φυτά που μπορεί να καλλιεργηθούν με την τεχνική του μπονσάι, τα είδη τους, τις φροντίδες τους, τις αρρώστειες τους κ.ο.κ.
Δεν αναφέρεται "γενικώς περί ...φυτών". Έτσι, κάτω απο αυτή την ενότητα θα διαβάσεις για το κλάδεμα, το συρμάτωμα, την λίπανση, το πότισμα, την μεταφύτευση, τις ασθένειες και ο,τι άλλο ; έχει σχέση πάντα με τα μπονσάι.
Συγνώμη που γίνομαι δυσάρεστος αλλά πρέπει να γίνει η διευκρίνηση αυτή!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

[quote="Theoni"]Γι'αυτο υπαρχει ΄γενικός περί φυτολογίας' ο Παναγιώτης απλά στο γράφει να ξεχωρίζεις εαν σου ειναι εύκολο τα θέματα απο το ενα φυτό στο άλλο για να μπορούν οι φιλοι μας να καταλαβαίνουν για πιο φυτο αναφερόμαστε κάθε φορα! :)

Αν εννοουσε αυτο που λες Θεωνη ισως να μην μου εγραφε οτι " Το bonsaiforum είναι φόρουμ για τα μπονσάι και όχι για τα φυτά εν γένει. Για αυτά, τα είδη τους , τις καλλιεργητικές φροντίδες τους κλπ. υπάρχουν πολλά φόρα τόσο στον ελλαδικό όσο και τον διεθνή χώρο να ανατρέξεις και να βρείς τις πληροφορίες που αναζητάς. " !!!!

Theoni
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Theoni »

Γι'αυτο υπαρχει ΄γενικός περί φυτολογίας' ο Παναγιώτης απλά στο γράφει να ξεχωρίζεις εαν σου ειναι εύκολο τα θέματα απο το ενα φυτό στο άλλο για να μπορούν οι φιλοι μας να καταλαβαίνουν για πιο φυτο αναφερόμαστε κάθε φορα! :)

Μ' αρέσουν τα λουλούδια σου θα χαρώ να δω και άλλα φυτά σου! :)
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

karesansui έγραψε:Καλησπέρα και απο εμένα!
(Σωστά η Ρία έθεσε έναν νέο τίτλο στο θέμα).
Αγγελική απ' ότι καταλαβαίνω σου αρέσουν τα λουλούδια εσωτερικού χώρου και μετά την απόκτηση της φτελίτσας σου, τα μπονσάι.
Το bonsaiforum είναι φόρουμ για τα μπονσάι και όχι για τα φυτά εν γένει. Για αυτά, τα είδη τους , τις καλλιεργητικές φροντίδες τους κλπ. υπάρχουν πολλά φόρα τόσο στον ελλαδικό όσο και τον διεθνή χώρο να ανατρέξεις και να βρείς τις πληροφορίες που αναζητάς.
Δεν θα ήθελα να παραξηγήσεις τα γραφόμενά μου!
Κάνω την αναφορά αυτή για ΔΥΟ λόγους! Πρώτον γιατί ξεκίνησες την δημοσίευσή σου αναζητώντας πληροφορίες για το φυτό "έρωτα" (impatiens ή "σουλτάνα" στα δημώδη ελληνικά) και δεύτερον για την ερώτησή σου αν το φυτό αυτό μπορεί να καλλιεργηθεί σαν μπονσάι!
Επαναλαμβάνω πως δεν σε επιπλήττω ούτε σε παρατηρώ! Αλλοίμονο! Μου αρέσουν τα λουλούδια εσωτερικού χώρου κι εμένα πάρα πολύ, όπως και σε όλα τα μέλη εδώ, σε αυτό το φόρουμ, αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται με τα μπονσάι θαρρώ!
Το μπονσάι όμως έχει μια άλλη θεώρηση και μια άλλη νοοτροπία, ας την ονομάσω έτσι, αντιμετώπιση και χειρισμούς απο τα φυτά εσωτερικού χώρου, στην καλλιέργειά του, την φροντίδα του, την διατήρησή του.
Θα επιθυμούσα, αν ήθελες να βοηθήσεις την όμορφη φτελίτσα σου να διατηρηθεί και να προκόψει να επικεντρωθούμε περισσότερο στο θέμα μπονσάι. Αν δεν γνωρίζεις κάτι ή είσαι αρχάρια με το μπονσάι, χαρά μας να σε καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα, ούτως ώστε μαζί με τα όμορφα φυτά σου να χαίρεσαι και να καυχιέσαι το ίδιο για τα ωραία μπονσάι σου.
Ο Βόλος είναι μια υπέροχη πόλη (τελευταία απέκτησα στενώτερες σχέσεις με την πόλη αυτή) και έχει το όμορφο και καταπληκτικό Πήλιο που το επισκέπτομαι πλέον συχνά! (μια που το έφερε η συζήτηση, στην Ιάσωνος έχει ένα ανθοπωλείο στην βιτρίνα του, έναν πελώριο φίκο μπονσάι. Να τον δείς!)

Ρώτησέ μας ό,τι θέλεις χωρίς καμμία ντροπή, όλοι μας απο το Α ξεκινήσαμε, και θα σε βοηθήσουμε!

Την επόμενη φορά που θα ανέβω Βόλο θα χαρώ να σε συναντήσω και να με ρωτήσεις απο κοντά ό,τι θέλεις για τα μπονσάι!

ΥΓ: ¨οσο για τα βίντεο του Χάρη, είναι διαφωτιστικότατα! Θα τα δείς!!!
Λογω των πολλων μου αποριων μπερδεψα και την θεματολογια. Χιλια συγνωμη-προφανως δημιουργησα συγχυση-. Παλαιοτερα ειχα ρωτησει αν εππιτρεπεται να κανουμε αναρτησεις και συζητησεις κ για αλλα φυτα εκτος απο τα μπονσαι. Μου απαντησαν πως μπορουμε αλλα να το εντασσουμε στην κατηγορια "γενικως περι φυτολογιας" αν αυτο εχει αλλαξει σαφως και δεν κανω καμια αλλη αναφορα σε αλλα φυτα..Μπορω και να διαγραψω οποιες αναρτησεις μου δεν αναφερονται στα μπονσαι. Ευχαριστω πολυ για την επισημανση. Οσον αφορα στο ανθοπωλειο της Ιασωνος θα το επισκευτω αυριο κιολας για να δω το μπονσαι!!

Theoni
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Theoni »

Ναι Αθήνα! Είναι πολύ όμορφα στον Βόλο!!!!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Καλησπέρα και απο εμένα!
(Σωστά η Ρία έθεσε έναν νέο τίτλο στο θέμα).
Αγγελική απ' ότι καταλαβαίνω σου αρέσουν τα λουλούδια εσωτερικού χώρου και μετά την απόκτηση της φτελίτσας σου, τα μπονσάι.
Το bonsaiforum είναι φόρουμ για τα μπονσάι και όχι για τα φυτά εν γένει. Για αυτά, τα είδη τους , τις καλλιεργητικές φροντίδες τους κλπ. υπάρχουν πολλά φόρα τόσο στον ελλαδικό όσο και τον διεθνή χώρο να ανατρέξεις και να βρείς τις πληροφορίες που αναζητάς.
Δεν θα ήθελα να παραξηγήσεις τα γραφόμενά μου!
Κάνω την αναφορά αυτή για ΔΥΟ λόγους! Πρώτον γιατί ξεκίνησες την δημοσίευσή σου αναζητώντας πληροφορίες για το φυτό "έρωτα" (impatiens ή "σουλτάνα" στα δημώδη ελληνικά) και δεύτερον για την ερώτησή σου αν το φυτό αυτό μπορεί να καλλιεργηθεί σαν μπονσάι!
Επαναλαμβάνω πως δεν σε επιπλήττω ούτε σε παρατηρώ! Αλλοίμονο! Μου αρέσουν τα λουλούδια εσωτερικού χώρου κι εμένα πάρα πολύ, όπως και σε όλα τα μέλη εδώ, σε αυτό το φόρουμ, αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται με τα μπονσάι θαρρώ!
Το μπονσάι όμως έχει μια άλλη θεώρηση και μια άλλη νοοτροπία, ας την ονομάσω έτσι, αντιμετώπιση και χειρισμούς απο τα φυτά εσωτερικού χώρου, στην καλλιέργειά του, την φροντίδα του, την διατήρησή του.
Θα επιθυμούσα, αν ήθελες να βοηθήσεις την όμορφη φτελίτσα σου να διατηρηθεί και να προκόψει να επικεντρωθούμε περισσότερο στο θέμα μπονσάι. Αν δεν γνωρίζεις κάτι ή είσαι αρχάρια με το μπονσάι, χαρά μας να σε καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα, ούτως ώστε μαζί με τα όμορφα φυτά σου να χαίρεσαι και να καυχιέσαι το ίδιο για τα ωραία μπονσάι σου.
Ο Βόλος είναι μια υπέροχη πόλη (τελευταία απέκτησα στενώτερες σχέσεις με την πόλη αυτή) και έχει το όμορφο και καταπληκτικό Πήλιο που το επισκέπτομαι πλέον συχνά! (μια που το έφερε η συζήτηση, στην Ιάσωνος έχει ένα ανθοπωλείο στην βιτρίνα του, έναν πελώριο φίκο μπονσάι. Να τον δείς!)

Ρώτησέ μας ό,τι θέλεις χωρίς καμμία ντροπή, όλοι μας απο το Α ξεκινήσαμε, και θα σε βοηθήσουμε!

Την επόμενη φορά που θα ανέβω Βόλο θα χαρώ να σε συναντήσω και να με ρωτήσεις απο κοντά ό,τι θέλεις για τα μπονσάι!

ΥΓ: ¨οσο για τα βίντεο του Χάρη, είναι διαφωτιστικότατα! Θα τα δείς!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Theoni έγραψε:Απο που είσαι; :)
Theoni καταγομαι απο Πτολεμαιδα και εχει ενα χρονο τωρα που μενω στον Βολο!!!! Εσυ απο Αθηνα???
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Re: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Harris έγραψε:
angelica έγραψε:
Harris έγραψε:angelica... καλα και τα βιντεο αλλα το live ειναι το καλυτερο και για σενα και για το φυτο σου! Την Κυριακη να ερθεις στην συναντηση που θα κανουμε! :) (θα εχω φερει και υλικα) οκ;
Δυστυχως Harri δεν ειμαι απο Αθηνα και αυτος ειναι ο λογος που δεν εχω ερθει σε καμια συναντηση... Μακαρι να ημουν απο τις τριγυρω περιοχες για να ερχομουν σε ολες τις συναντησεις....

Υπόσχομαι τότε στην συναντηση να κανουμε βιντεο μεταφυτευση και να σου ανεβασω να δεις οκ?
Ναι Harri θα με βοηθησει παρα πολυ [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Happy/11.gif[/img] αν γινεται να μου δειξεις και το συρματωμα που ειναι ακομη πιο δυσκολο... Πως θα το κλαδεψω???πως θα του δωσω σχημα???? Εχω κατα-αγχωθει [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... cked/4.gif[/img]
Απάντηση