Έφτασεεεε ( Αζαλέα Osakazuki μπονσαι)
-
florian
Topic author - Omono

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 10 times
Re: Έφτασεεεε ( Αζαλέα Osakazuki μπονσαι)
Malsai ειναι... το Δεκεμβριο την αγορασα... διστυχως δεν μου πεφτει καμια δοξα σε αυτο το δεντρακι
... ακομα. Με το που απανθισε θα δειξει αν μου αξιζει!
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Δεν θα φαίνεται σε λίγο καθόλου το φύλλωμα!!!
Πολύ όμορφη Φλόριαν [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Πολύ όμορφη Φλόριαν [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Οσο πάει και ομοφενει, μπράβο! Περιμένουμε update μόλις ανοίξουν ολα τα ανθοι
-
florian
Topic author - Omono

deus x machina έγραψε:Florian , καλως την δεχτηκες.
Παντα ειχα απορια πως μπορουν να πωλουν , να ταχυδρομουν bonsai απο το εξωτερικο και να ειναι και σε καλη κατασταση.
Φανταζομαι την προσμονη σου και την αγωνια σου καθως θα ανοιγες την κουτα .
Εγω θα ειχα τρελαθει.
Καλη συνεχεια μαζι της.Προσεχε την γιατι ηδη εχει κανει μακρυ ταξιδι και πιστευω οτι με σενα και με την φροντιδα σου θα ταξιδεψει ακομα πιο μακρυα.
Μια χαρα έφτασε Νίκο! Και ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 02 Απρ 2014, 22:09 --
Εδώ και ένα μικρό update της Αζαλεας. Έγινε μεταφυτευση το Ιανουάριο σε Kanuma/Fibotherm/Φυτοχωμα σε αναλογια 30/30/30 και από τότε επιθετική λίπανση.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
deus x machina
- Omono

- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 66 times
Florian , καλως την δεχτηκες.
Παντα ειχα απορια πως μπορουν να πωλουν , να ταχυδρομουν bonsai απο το εξωτερικο και να ειναι και σε καλη κατασταση.
Εγω θα ειχα τρελαθει.
Καλη συνεχεια μαζι της.Προσεχε την γιατι ηδη εχει κανει μακρυ ταξιδι και πιστευω οτι με σενα και με την φροντιδα σου θα ταξιδεψει ακομα πιο μακρυα.
Εγω θα ειχα τρελαθει.
Nihil humanum mihi alienum est
-
florian
Topic author - Omono

Φυσικά και δεν θα πήρα ρεί τίποτα. Σκεφτικα να μην χαλαρωσω ουτε κ´αν τη ριζομπαλα.karesansui έγραψε:Όλα αυτά καλά που γράφετε με μία προυπόθεση όμως!! ΔΕΝ θα κάνεις κυριολεκτικώς μεταφύτευση αλλά, τοποθέτηση της αζαλέας σε μεγαλύτερο δοχείο. Οπότε και την Ακτιβοζίνη και την μυκόρριζα θα την ανακατέψεις στο χώμα που θα βάλεις για να συμπηρώσεις το νέο δοχείο!
ΜΗΝ διανοηθείς να πειράξεις ριζικό σύστημα σε αζαλέα, πόσο μάλλον τώρα το καταχείμωνο!
-
karesansui
- Συντονιστής

Όλα αυτά καλά που γράφετε με μία προυπόθεση όμως!! ΔΕΝ θα κάνεις κυριολεκτικώς μεταφύτευση αλλά, τοποθέτηση της αζαλέας σε μεγαλύτερο δοχείο. Οπότε και την Ακτιβοζίνη και την μυκόρριζα θα την ανακατέψεις στο χώμα που θα βάλεις για να συμπηρώσεις το νέο δοχείο!
ΜΗΝ διανοηθείς να πειράξεις ριζικό σύστημα σε αζαλέα, πόσο μάλλον τώρα το καταχείμωνο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
florian
Topic author - Omono

[/quote]Ακτιβοζίνη βαλε... Έχει και στο φυτωριο που ειχαμε παει την Κυριακη.[/quote]
Συν την Ακτιβοζίνη θα βάλω. Διάβασα επί ευκαιρίας λίγο για Αζαλεες και όντως έχουν και αυτές μυκόρριζα διακιά τους. Κακό δεν θα της κάνω θα δείξει του χρόνου αν βοηθάει...
Συν την Ακτιβοζίνη θα βάλω. Διάβασα επί ευκαιρίας λίγο για Αζαλεες και όντως έχουν και αυτές μυκόρριζα διακιά τους. Κακό δεν θα της κάνω θα δείξει του χρόνου αν βοηθάει...
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
florian έγραψε:Οκ, κάτι τέτοιο μου γράψανε και από το μαγαζί που το πήρα. θα μπεί οπότε σε μια ωραία κλειστή γλάστρα σήμερα με αρκετή τύρφη. Παρηγγείλα σήμερα και μυκόρριζα για Αζαλέα... Για να δούμε αν κάνει κάτι. Εγώ πιστέυω θα πετάει από λουλούδια φέτος
Ακτιβοζίνη βαλε... Έχει και στο φυτωριο που ειχαμε παει την Κυριακη.
-
florian
Topic author - Omono

Οκ, κάτι τέτοιο μου γράψανε και από το μαγαζί που το πήρα. θα μπεί οπότε σε μια ωραία κλειστή γλάστρα σήμερα με αρκετή τύρφη. Παρηγγείλα σήμερα και μυκόρριζα για Αζαλέα... Για να δούμε αν κάνει κάτι. Εγώ πιστέυω θα πετάει από λουλούδια φέτος 
-
karesansui
- Συντονιστής

Θα σου γράψω για την δική μου εμπειρία.
Έχω μια satsuki (απο την Αγγλία την είχα φέρει πριν 4 χρόνια) την οποία την είχα σε γλάστρα λίμνης τα τελευταία 2 σε υπόστρωμα αποκλειστικά kanuma με λίγο τύρφη!
Δεν την έβλεπα να προκόβει όμως!! Λίγα άνθη, αναιμική ανάπτυξη.
Πέρυσι την μεταφύτευσα σε μια κοινή γλάστρα του εμπορίου, με υπόστρωμα άμμο γάτας(Tesco-Αγγλίας), Flourite και τύρφη όλα σε αναλογία 1/1/1. Για την οξύτητα του υποστρώματος έβαζα μόνο Ακτιβοζίνη για οξύφιλα κάθε 10 ημέρες όλο τον χρόνο! Έχει γεμίσει μπουμπούκια και φύλλα! Αν δεν συμβεί κάτι το απρόσμενο θα την δείτε ανθισμένη τον Απρίλη με Μάιο!
Η εξήγησή μου είναι πως μάλλον θέλει να παραμένει η υγρασία στο ριζικό σύστημα της αζαλέας περισσότερο απο τα άλλα φυτά, κάτι που στην γλάστρα λίμνης δεν συνέβαινε γιατί στέγνωνε γρηγορότερα μεταξύ των ποτισμάτων ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που εδώ είναι μακρυ και αρκετά ζεστο!
Έχω μια satsuki (απο την Αγγλία την είχα φέρει πριν 4 χρόνια) την οποία την είχα σε γλάστρα λίμνης τα τελευταία 2 σε υπόστρωμα αποκλειστικά kanuma με λίγο τύρφη!
Δεν την έβλεπα να προκόβει όμως!! Λίγα άνθη, αναιμική ανάπτυξη.
Πέρυσι την μεταφύτευσα σε μια κοινή γλάστρα του εμπορίου, με υπόστρωμα άμμο γάτας(Tesco-Αγγλίας), Flourite και τύρφη όλα σε αναλογία 1/1/1. Για την οξύτητα του υποστρώματος έβαζα μόνο Ακτιβοζίνη για οξύφιλα κάθε 10 ημέρες όλο τον χρόνο! Έχει γεμίσει μπουμπούκια και φύλλα! Αν δεν συμβεί κάτι το απρόσμενο θα την δείτε ανθισμένη τον Απρίλη με Μάιο!
Η εξήγησή μου είναι πως μάλλον θέλει να παραμένει η υγρασία στο ριζικό σύστημα της αζαλέας περισσότερο απο τα άλλα φυτά, κάτι που στην γλάστρα λίμνης δεν συνέβαινε γιατί στέγνωνε γρηγορότερα μεταξύ των ποτισμάτων ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που εδώ είναι μακρυ και αρκετά ζεστο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
karesansui
- Συντονιστής

Φλόριαν, την αζαλέα να την μεταφυτεύσεις σε δοχείο μεγαλύτερο απ΄ότι είναι τώρα, για να δώσεις την δυνατότητα να αναπτύξει πλούσιο ριζικό σύστημα.florian έγραψε:Ευχαριστώ όλους για τις πρώτες βοήθειες! Αύριο θα γίνει η μεταφυτευση και με το καλό η επόμενες εργασίες στην ώρα τους!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
καλός την δέχτηκες Φλοριαν! , νομίζω ότι ο Παναγιώτης ήταν αναλυτικός και κατατοπιστικός.
περιμένουμε φωτογραφίες όταν θα σου ανθίσει
περιμένουμε φωτογραφίες όταν θα σου ανθίσει
-
florian
Topic author - Omono

Ευχαριστώ όλους για τις πρώτες βοήθειες! Αύριο θα γίνει η μεταφυτευση και με το καλό η επόμενες εργασίες στην ώρα τους!
-
karesansui
- Συντονιστής

Re: Έφτασεεεε
Με το fibotherm δεν σε απασχολεί το pH επειδή είναι ουδέτερο! Ανακάτεψέ το με τύρφη σε ποσοστό 70% fibotherm/30%τύρφη και λίπανέ το μετά απο 1 μήνα με λίπασμα για οξύφιλα!
Το ...κάτσιασμα Χάρη οφείλεται στην μεταφορά...Σε λίγες μέρες θα απλώσει τα φύλλα της και πάλι!
Κλάδεμα την Άνοιξη μετά την ανθοφορία και συρμάτωμα το Φθινόπωρο για τις αζαλέες!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 16 Δεκ 2013, 21:42 --
Λησμόνησα να σου πώ το κυριότερο!!! Καλορρίζικη στην νέα της πατρίδα!!!!
Το ...κάτσιασμα Χάρη οφείλεται στην μεταφορά...Σε λίγες μέρες θα απλώσει τα φύλλα της και πάλι!
Κλάδεμα την Άνοιξη μετά την ανθοφορία και συρμάτωμα το Φθινόπωρο για τις αζαλέες!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 16 Δεκ 2013, 21:42 --
Λησμόνησα να σου πώ το κυριότερο!!! Καλορρίζικη στην νέα της πατρίδα!!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως