Picea

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Re: Picea

Δημοσίευση από Sim62 »

Jean-Zac έγραψε:Ξαναλέω ότι οι επιλογές και τα λάθη είναι πάντα δικά μας.

(τα σχέδια δεν είναι δικά μου !!!!!)
.
Γιάννη σε ευχαριστώ για την ματιά και το σχόλιο σου. Είμαστε σε διαρκή πορεία αναζήτησης επιλογών με τα δέντρα μας, σε συνεχή διάλογο με τα λάθη μας και είναι το τελικό αποτέλεσμα, ίσως μετά από χρόνια, που θα μας πεί τι ακριβώς καταφέραμε ή όχι.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 06 Σεπ 2014, 12:47 --
vasilis sivvas έγραψε:ωραίο το δέντρο σου,πολύ ωραία και τα σχέδια σου. θα συμφωνίσω με τον κορμο αν και οι κανόνες συνυπάρχουν με τις εξαίρεσεις

Εχεις δίκιο. σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει το τελευταίο.
Άβαταρ μέλους

vasilis sivvas
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από vasilis sivvas »

ωραίο το δέντρο σου,πολύ ωραία και τα σχέδια σου. θα συμφωνίσω με τον κορμο αν και οι κανόνες συνυπάρχουν με τις εξαίρεσεις
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Ξαναλέω ότι οι επιλογές και τα λάθη είναι πάντα δικά μας.

(τα σχέδια δεν είναι δικά μου !!!!!)
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Καραγιωργος Α »

Sim62 έγραψε:Η Picea σου πρέπει να ειναι αυτή που λες παραπάνω.
Σχετικά με το virtual οι "κανόνες" λένε ότι στα twin trunk ο χοντροτερος κορμος πρέπει να ειναι και ο ψηλότερος. Ο Πατέρας και παιδί ή Μητερα και παιδί.

Στην περίπτωσή μας τα παιδί ήταν λίγο φαγανό και μας πάχυνε λίγο παραπάνω.

Και πέρα από αστεία, για να μήν φανεί ότι είμαι ασεβής πρός τους "κανόνες" παρακάτω μία διαμόρφωση όπως την προτείνετε, αν κατάλαβα καλά.
project4.jpg
Κατ΄ αρχήν να ευχαριστήσω για την ιδέα της αντιστροφής της σύνθεσης γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να δώ και αυτή την περίπτωση.

Εκείνο που έχω όμως να παρατηρήσω είναι ότι λόγω έλλειψης χαμηλού φυλλώματος στο "παιδί", το παιδί φαίνεται μάλλον σαν νταγκλαράς που αρνείται να παραδεχτεί ότι μεγάλωσε και σέρνεται ακόμα κάτω από τις φούστες της μαμάς.

Κινούμενος λοιπόν από καθαρά αισθητικά κριτήρια θα επιμείνω στην πρώτη διαμόρφωση ζητώντας ταπεινά συγνώμη από τους νομοθέτες των bonsai. Αλλωστε αυτοί δεν γνωρίζουν πόσο άτυχος στάθηκε ο μεγαλύτερος κορμός κατά την διάρκεια μιάς εξαιρετικά ισχυρής καταιγίδας, όπου ένας άκαρδος κεραυνός τον σημάδεψε παντοτινά.

Με άλλα λόγια, η τέχνη των bonsai, έτσι τουλάχιστον όπως εγώ την έχω αντιληφθεί, διαβάζοντας και μελετώντας τις ιδέες και εργασίες αρκετών μεγάλων δημιουργών του είδους, εκτός από την τήρηση βασικών κανόνων και επιρροών, θα πρέπει να εμπεριέχει και την προσωπική ματιά του ασκούμενου στην τέχνη, τους όποιους περιορισμούς επιβάλλει το αρχικό υλικό καθώς και τις καλλιτεχνικές ψευδαισθήσεις που ο ίδιος πιθανώς θέλει να μεταφέρει.[/quote]

Θα έλεγα να βάλεις την κορυφή στο παιδί ....στον μικρό κορμό ![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

Η Picea σου πρέπει να ειναι αυτή που λες παραπάνω.
Σχετικά με το virtual οι "κανόνες" λένε ότι στα twin trunk ο χοντροτερος κορμος πρέπει να ειναι και ο ψηλότερος. Ο Πατέρας και παιδί ή Μητερα και παιδί.[/quote]

Στην περίπτωσή μας τα παιδί ήταν λίγο φαγανό και μας πάχυνε λίγο παραπάνω.

Και πέρα από αστεία, για να μήν φανεί ότι είμαι ασεβής πρός τους "κανόνες" παρακάτω μία διαμόρφωση όπως την προτείνετε, αν κατάλαβα καλά.
project4.jpg
Κατ΄ αρχήν να ευχαριστήσω για την ιδέα της αντιστροφής της σύνθεσης γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να δώ και αυτή την περίπτωση.

Εκείνο που έχω όμως να παρατηρήσω είναι ότι λόγω έλλειψης χαμηλού φυλλώματος στο "παιδί", το παιδί φαίνεται μάλλον σαν νταγκλαράς που αρνείται να παραδεχτεί ότι μεγάλωσε και σέρνεται ακόμα κάτω από τις φούστες της μαμάς.

Κινούμενος λοιπόν από καθαρά αισθητικά κριτήρια θα επιμείνω στην πρώτη διαμόρφωση ζητώντας ταπεινά συγνώμη από τους νομοθέτες των bonsai. Αλλωστε αυτοί δεν γνωρίζουν πόσο άτυχος στάθηκε ο μεγαλύτερος κορμός κατά την διάρκεια μιάς εξαιρετικά ισχυρής καταιγίδας, όπου ένας άκαρδος κεραυνός τον σημάδεψε παντοτινά.

Με άλλα λόγια, η τέχνη των bonsai, έτσι τουλάχιστον όπως εγώ την έχω αντιληφθεί, διαβάζοντας και μελετώντας τις ιδέες και εργασίες αρκετών μεγάλων δημιουργών του είδους, εκτός από την τήρηση βασικών κανόνων και επιρροών, θα πρέπει να εμπεριέχει και την προσωπική ματιά του ασκούμενου στην τέχνη, τους όποιους περιορισμούς επιβάλλει το αρχικό υλικό καθώς και τις καλλιτεχνικές ψευδαισθήσεις που ο ίδιος πιθανώς θέλει να μεταφέρει.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial

Άβαταρ μέλους

florian
Omono
Omono
Has thanked: 12 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από florian »

Μπραβο! αυτο πρεπει να ειναι. Θα σκεφτομουνα παντως και το επιχειρημα της Μαριας!

MadMax έγραψε:
Sim62 έγραψε:[/attachment]
florian έγραψε:Και αυτο το κεδράκι ηταν σαν λαμπαδα ορθιο.
Η Πικεα νομιζω δεν εχει βελονες περιμετρικα αλλά οριζοντια από τα κλαδια καπως οπως στη δευτερη φωτο
[/attachment]
Foto2.JPG[/quote] Florian, έχω ένα ακριβώς ίδιο μικρό κέδρο σαν αυτόν της φωτογραφίας σου, αλλά και ένα άλλο διαφορετικής ποικιλίας. Επειδή συγκρίνω από κοντά και τα 3 δέντρα, αυτό που έχω στην παρουσίαση δέν έχει καμμία σχέση και ομοιότητα με τους δύο κέδρους. Από όλο το ψάξιμο που έχω κάνει αυτό που φαίνεται να είναι πιό κοντά στο δικό μου είναι η picea glauca var. albertiana πιό κάτω στη φωτογραφία. [attachment=0]PL0000001806_card2_lg.jpg

Florian, έχω ένα ακριβώς ίδιο μικρό κέδρο σαν αυτόν της φωτογραφίας σου, αλλά και ένα άλλο διαφορετικής ποικιλίας.
Επειδή συγκρίνω από κοντά και τα 3 δέντρα, αυτό που έχω στην παρουσίαση δέν έχει καμμία σχέση και ομοιότητα με τους δύο κέδρους. Από όλο το ψάξιμο που έχω κάνει αυτό που φαίνεται να είναι πιό κοντά στο δικό μου είναι η picea glauca var. albertiana πιό κάτω στη φωτογραφία.
PL0000001806_card2_lg.jpg
Σχετικά με το virtual οι "κανόνες" λένε ότι στα twin trunk ο χοντροτερος κορμος πρέπει να ειναι και ο ψηλότερος. Ο Πατέρας και παιδί ή Μητερα και παιδί.

MadMax
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από MadMax »

Sim62 έγραψε:[/attachment]
Η Πικεα νομιζω δεν εχει βελονες περιμετρικα αλλά οριζοντια από τα κλαδια καπως οπως στη δευτερη φωτο
[/attachment]
Foto2.JPG[/quote] Florian, έχω ένα ακριβώς ίδιο μικρό κέδρο σαν αυτόν της φωτογραφίας σου, αλλά και ένα άλλο διαφορετικής ποικιλίας. Επειδή συγκρίνω από κοντά και τα 3 δέντρα, αυτό που έχω στην παρουσίαση δέν έχει καμμία σχέση και ομοιότητα με τους δύο κέδρους. Από όλο το ψάξιμο που έχω κάνει αυτό που φαίνεται να είναι πιό κοντά στο δικό μου είναι η picea glauca var. albertiana πιό κάτω στη φωτογραφία. [attachment=0]PL0000001806_card2_lg.jpg

Florian, έχω ένα ακριβώς ίδιο μικρό κέδρο σαν αυτόν της φωτογραφίας σου, αλλά και ένα άλλο διαφορετικής ποικιλίας.
Επειδή συγκρίνω από κοντά και τα 3 δέντρα, αυτό που έχω στην παρουσίαση δέν έχει καμμία σχέση και ομοιότητα με τους δύο κέδρους. Από όλο το ψάξιμο που έχω κάνει αυτό που φαίνεται να είναι πιό κοντά στο δικό μου είναι η picea glauca var. albertiana πιό κάτω στη φωτογραφία.
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Για τάξο το κόβω εγώ, από την κοντινή φωτό... Πάντως το έχεις κάνει ήδη καταπληκτικό, συγχαρητήρια!
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Δημοσίευση από filitsa »

Πολύ ωραίο και το virtual. Μπράβο sim62!
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Πολύ ωραίο virtual! Με το ρηχό pot δείχνει ακόμα πιο μεγαλόπρεπο! Μπράβο!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

[/attachment]
[/attachment]

Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Ωραίο δέντρο και "έδειξε" αμέσως με το κλάδεμα! Έχει προοπτικές - καλή δουλειά! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial

florian έγραψε:
Καραγιωργος Α έγραψε:Ωραίο το δεντράκι σου εγώ θα κρατούσα ποιο πολλα κλαριά στο κάτω μέρος των κορμων!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 05 Σεπ 2014, 12:16 --
[/attachment]
[attachment=1]Foto2.JPG
Καλημέρα Δείξε μας την πίκεα σου ολόκληρη φαίνεται όμορφη !!!
Ειναι αγορασμενη απο εξωτερικο και δεν εχει γινει ακομα καμια εργασια απο πλευρα μου... Θα με καψουν ορισμενοι αν την ανεβαζω [ Εικόνα ]
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]Αστα αυτά [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... odpost.gif[/img]Τώρα το είδαμε χαχαχα θα μας αφήσεις έτσι???
Άβαταρ μέλους

florian
Omono
Omono

Δημοσίευση από florian »

Καραγιωργος Α έγραψε:Ωραίο το δεντράκι σου εγώ θα κρατούσα ποιο πολλα κλαριά στο κάτω μέρος των κορμων!

[/attachment]
[attachment=1]Foto2.JPG
Ειναι αγορασμενη απο εξωτερικο και δεν εχει γινει ακομα καμια εργασια απο πλευρα μου... Θα με καψουν ορισμενοι αν την ανεβαζω [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/la ... olling.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial

Ωραίο το δεντράκι σου εγώ θα κρατούσα ποιο πολλα κλαριά στο κάτω μέρος των κορμων!

[/attachment]
[attachment=1]Foto2.JPG
Άβαταρ μέλους

florian
Omono
Omono

Δημοσίευση από florian »

Και αυτο το κεδράκι ηταν σαν λαμπαδα ορθιο.
[/attachment]
[attachment=1]Foto2.JPG
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Πολύ ωραίο μπράβο σου.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

florian έγραψε:Μπράβο πολυ ωραιο το και ευκολο το σχεδιο σου!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 05 Σεπ 2014, 11:19 --

ααα ξεχασα, και κεδρος θα μπορουσε να ειναι οπως το βλεπω, βεβαια ειμαι ακομα πολυ νεος στο χομπι για να μπορουσα να σου δωσω μια σιγουρη απαντηση

Αγαπητέ Florian και εγώ το σκέφθηκα για κέδρο και το έψαξα, σπανίως όμως βλέπεις στη φύση κέδρους με τέτοια εικόνα ανάπτυξης, όρθια κλαδια κλπ. Επίσης στούς κέδρους ο μίσχος των βελονών είναι διαφορετικός από ότι σε αυτό το δέντρο. Όμως δεν είμαι σίγουρος και σίγουρα και εγώ είμαι άπειρος σε τέτοιου είδους αναγνωρίσεις. Τι να πώ ας ελπίσουμε στα φώτα κάποιου που γνωρίζει καλά τα δύο είδη.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 05 Σεπ 2014, 10:40 --
Sim62 έγραψε:
florian έγραψε:Μπράβο πολυ ωραιο το και ευκολο το σχεδιο σου!

ααα ξεχασα, και κεδρος θα μπορουσε να ειναι οπως το βλεπω, βεβαια ειμαι ακομα πολυ νεος στο χομπι για να μπορουσα να σου δωσω μια σιγουρη απαντηση

Αγαπητέ Florian και εγώ το σκέφθηκα για κέδρο και το έψαξα, σπανίως όμως βλέπεις στη φύση κέδρους με τέτοια εικόνα ανάπτυξης, όρθια κλαδια κλπ. Επίσης στούς κέδρους ο μίσχος των βελονών είναι διαφορετικός από ότι σε αυτό το δέντρο. Όμως δεν είμαι σίγουρος και σίγουρα και εγώ είμαι άπειρος σε τέτοιου είδους αναγνωρίσεις. Τι να πώ ας ελπίσουμε στα φώτα κάποιου που γνωρίζει καλά τα δύο είδη.

θα προσθέσω ακόμη κάποιες πιό λεπτομερείς φωτογραφίες μπάς και βγάλουμε άκρη.
Άβαταρ μέλους

florian
Omono
Omono

Δημοσίευση από florian »

Μπράβο πολυ ωραιο το και ευκολο το σχεδιο σου!

Απάντηση