Σημερινα αποκτηματα

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Σημερινα αποκτηματα

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Εμένα πάντως μου φαίνεται εξωπραγματικό το κατοστάρικο γι'αυτά τα μια σταλιά πευκάκια, δεν πάει να είναι κι από τον Άρη... Ούτε κι έχουν και κανένα σπουδαίο σχήμα...
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από mpatellas »

Εκτος ρουσεικα

hackertom
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από hackertom »

mpatellas έγραψε:Αγρινιο ειναι κ πρεπει να χει αλλη μια
Αγρίνιο που; (οδό;)
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Δημοσίευση από filitsa »

Sim62 έγραψε:
mpatellas έγραψε:Εμενα μ αρεσαν αυτο που ειπες και το πρωτο τα παζαρια γενικα τα αποφευγω και απλα τα βαλα για να ακουσω γνωμες ακριβως γιατι ηταν πολλα τα λεφτα

Πάντως μή βιαστείς και ξανασκέψου το. Για παράδειγμα με 100 ευρώ θα μπορούσες να αγοράσεις 2 Pinus Sylvestris Watereri Nana

IMG_3180.jpg
με πολύ πιο χοντρό κορμό και κλαδιά , σχεδόν έτοιμα να αρχίσεις διαμόρφωση και να έχεις και την χαρά της δημιουργίας κάτι δικού σου. Με 350 δε ευρώ όχι 4 αλλά ολόκληρο δάσος θα μπορούσες να κάνεις.

+1

Η γνώμη μου είναι να μην διαθέσεις για κάτι τέτοιο 100ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά (Άρη)
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

Αγρινιο ειναι κ πρεπει να χει αλλη μια

hackertom
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από hackertom »

Φίλε από ποιο φυτώριο τα αγόρασες; Ψάχνω και εγώ για αζαλέα και δεν μπορώ να βρω πουθενά. . Είχε και άλλες μήπως;
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

Εγω μαζι μ αυτα πιστευω οτι ειναι και ο διαλογος του δενρου με αυτον που το περιποιητε.....πως πρεπει να κατσει να το ακουσει ........ Να του δωσει το σχημα που το ιδιο θελει και οχι ο ιδιος
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από iohokahey »

Jean-Zac έγραψε:ΠΡΟΣΟΧΗ off topic

Η φροντίδα αυτών των δένδρων σε μικρογραφία δεν απαιτεί ειδικές τεχνικές, αλλά μόνο πολύ συγκεκριμένους κανόνες που θα πρέπει κάποιος να ακολουθήσει, ξεκινώντας κυρίως από την ψυχική διάθεση. Είναι αδιανόητο να φροντίσουμε ένα μπονσάι αν δεν υπάρχει η ηρεμία και η αρμονία με τον εαυτό μας.

Η Ιαπωνία ήταν βαθιά επηρεασμένη από αυτή την τέχνη των μπονσάι, τόσο ώστε δεν την θεώρησε μόνο σάν μια καλλιτεχνική πειθαρχία, αλλά σάν μια πραγματική φιλοσοφία ζωής. Το φυτό που αλλάζει, μεταμορφώνεται και μεγαλώνει, ιδεολογικά ακολουθώντας την ζωή του ανθρώπου που το καλλιεργεί, μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας παραλληλισμός μεταξύ ζωής και τέχνης.

[ Εικόνα ] [ Εικόνα ]

[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img][img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img][img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

ΠΡΟΣΟΧΗ off topic

Η φροντίδα αυτών των δένδρων σε μικρογραφία δεν απαιτεί ειδικές τεχνικές, αλλά μόνο πολύ συγκεκριμένους κανόνες που θα πρέπει κάποιος να ακολουθήσει, ξεκινώντας κυρίως από την ψυχική διάθεση. Είναι αδιανόητο να φροντίσουμε ένα μπονσάι αν δεν υπάρχει η ηρεμία και η αρμονία με τον εαυτό μας.

Η Ιαπωνία ήταν βαθιά επηρεασμένη από αυτή την τέχνη των μπονσάι, τόσο ώστε δεν την θεώρησε μόνο σάν μια καλλιτεχνική πειθαρχία, αλλά σάν μια πραγματική φιλοσοφία ζωής. Το φυτό που αλλάζει, μεταμορφώνεται και μεγαλώνει, ιδεολογικά ακολουθώντας την ζωή του ανθρώπου που το καλλιεργεί, μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας παραλληλισμός μεταξύ ζωής και τέχνης.

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

arxarious
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από arxarious »

Sim62 έγραψε:
mpatellas έγραψε:Εμενα μ αρεσαν αυτο που ειπες και το πρωτο τα παζαρια γενικα τα αποφευγω και απλα τα βαλα για να ακουσω γνωμες ακριβως γιατι ηταν πολλα τα λεφτα

Πάντως μή βιαστείς και ξανασκέψου το. Για παράδειγμα με 100 ευρώ θα μπορούσες να αγοράσεις 2 Pinus Sylvestris Watereri Nana

IMG_3180.jpg
με πολύ πιο χοντρό κορμό και κλαδιά , σχεδόν έτοιμα να αρχίσεις διαμόρφωση και να έχεις και την χαρά της δημιουργίας κάτι δικού σου. Με 350 δε ευρώ όχι 4 αλλά ολόκληρο δάσος θα μπορούσες να κάνεις.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... odpost.gif[/img]
Παναγιώτης
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

IMG_3180.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

Εμενα μ αρεσαν αυτο που ειπες και το πρωτο τα παζαρια γενικα τα αποφευγω και απλα τα βαλα για να ακουσω γνωμες ακριβως γιατι ηταν πολλα τα λεφτα
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

Δεν θέλω να σε δυσαρεστήσω αλλά τα περισσότερα αν όχι όλα έχουν πρόβλημα με ανάποδη κωνικότητα σε σημεία του κορμού τους. Αυτό το πρόβλημα δύσκολα επιδιορθώνεται και αποτελεί κατά γενική ομολογία μεγάλο μειονέκτημα στην εικόνα ενός bonsai. To καλύτερο πάντως είναι αυτό που φαίνεται στην εικόνα 4 και 5 (πρέπει να είναι το ίδιο ? ) γιατί έχει φύλλωμα εκεί που πρέπει και μπορεί να κρύψει το πρόβλημα. Επίσης ο κορμός του μου φαίνεται ο πιό ενδιαφέρων από όλα τα υπόλοιπα, που νομίζω ότι το παρακάνουν με το στριφογύρισμα.

Επίσης δεν ξέρω αν το έχεις, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πέσει λίγο παζάρεμα, γιατί δεν είναι άψογα για να είναι κατηγορηματικός στην τιμή.

Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι πρόκειται για την Ιαπωνική μαύρη πεύκη κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν δεν έχουμε δεί τα κεριά της όταν αυτά σχηματίζονται και μια πολύ κοντινή εικόνα των βελονών.
Άβαταρ μέλους

DimosA
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από DimosA »

Δεν ξέρω ρε παιδιά.... Παρά πολύ όμορφα και πολύ σπάνια.. Αλλά και 100 ευρώ ? Είναι πολλά τα λεφτά...
Τώρα ότι δύναμη έχει και η τσέπη του καθένα....

Πάντως αν ειναι κάτι που γουστάρεις χαλάλι....

Εγώ θα διάλεγα το δεύτερο.(2η και 3η Φώτο).
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

Ειναι τεσσερα δεντρα και αν τα παρουν ολα μαζι τα δινει 350 αν ειναι ενα 100 ελεγα για το πρωτο και αυτο που ειναι μονο του (το ιδιο αλλη γωνια)
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

20150529_142836.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

20150529_142742.jpg
20150529_142750.jpg
20150529_142759.jpg
20150529_142814.jpg
20150529_142818.jpg
20150529_142831.jpg
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

Livstaras έγραψε:
vaggelakos7 έγραψε:Παιδιά έχετε πολύ πλάκα! Εγω όπου και να πάω σκίβω να δω τους κορμούς των δέντρων.

Άστα να πάνε φίλε μου. Εγώ τις προάλλες είχα σχεδόν ξαπλώσει κάτω από ένα τεράστιο πυξάρι έξω από μια τράπεζα περιμένοντας να ανοίξει. Να μη σου πω πως με κοίταγαν οι υπόλοιποι πελάτες. [ Εικόνα ]

Καλά πάς, μην ανησυχείς δεν θα σε στείλουμε στο γιατρό ! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... shifty.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Livstaras
Omono
Omono
Has thanked: 19 times
Been thanked: 16 times

Δημοσίευση από Livstaras »

vaggelakos7 έγραψε:Παιδιά έχετε πολύ πλάκα! Εγω όπου και να πάω σκίβω να δω τους κορμούς των δέντρων.

Άστα να πάνε φίλε μου. Εγώ τις προάλλες είχα σχεδόν ξαπλώσει κάτω από ένα τεράστιο πυξάρι έξω από μια τράπεζα περιμένοντας να ανοίξει. Να μη σου πω πως με κοίταγαν οι υπόλοιποι πελάτες. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... shifty.gif[/img]
"Trees are poems the earth writes upon the sky."
Kahlil Gibran
Άβαταρ μέλους

Topic author
mpatellas
Shohin
Shohin

Καλον υπνο φιλε