Ελιά Νο 3
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Re: Ελιά Νο 3
Hfestion έγραψε:Η γνώμη μου είναι οτι αυτή την εποχή το κάθε κλαδι θα πρέπει να έχει 2 ζευγάρια από φύλλα. Όχι περισσότερα αλλά ούτε και λιγότερα γιατί μπορεί από τη παγωνιά να χάσεις κάποιο κλαδι. Αν μιλάμε για άγρια ελιά μπορείς και ποιο αυστηρά.
(Δεν είμαι Master, έτσι κάνω στις δικές μου)
Αρα πάμε καλά, σχεδόν από ένστικτο 2 ζευγάρια φύλλα άφησα σε κάθε κλαδάκι εκτός από κάποια που θέλω να μακρύνουν. Θα περιμένω με αγωνία την άνοιξη να τις δώ τι θα κάνουν. Ευχαριστώ.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Η γνώμη μου είναι οτι αυτή την εποχή το κάθε κλαδι θα πρέπει να έχει 2 ζευγάρια από φύλλα. Όχι περισσότερα αλλά ούτε και λιγότερα γιατί μπορεί από τη παγωνιά να χάσεις κάποιο κλαδι. Αν μιλάμε για άγρια ελιά μπορείς και ποιο αυστηρά.
-
Sim62

Hfestion έγραψε:Ωραίο Sim62, μπράβο. Μήπως να το κλαδευες λιγάκι? Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να έχεις μια δυναμική άνοιξη! Μπράβο και πάλι!
Λές να το κλαδέψω περισσότερο Hfestion ? Το κλάδεψα αρκετά και είπα να σταματήσω εκεί γιατί με τις ελιές τώρα πιάνομαι για πρώτη φορά και δεν έχω εικόνα πως αντιδρούν σε διάφορα πράγματα όπως π.χ το κλάδεμα και δή το δραστικό κλάδεμα. Ακούω βέβαια και εδώ μέσα και σε διάφορα άρθρα που διαβάζω ότι είναι δυνατές και δίνουν εύκολα, αλλά σχεδόν στην πράξη αρχάριος στο είδος είπα να μην το παρακάνω.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Ωραίο Sim62, μπράβο. Μήπως να το κλαδευες λιγάκι? Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να έχεις μια δυναμική άνοιξη! Μπράβο και πάλι!
-
sinaf
- Omono

- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 55 times
Όμορφο κομμάτι και η τρίτη ελιά.
Μου δίνει την αίσθηση ενός δέντρου στιβαρού που έχει ριζώσει γερά και δεσπόζει μέσα στον ελαιώνα.
Για την ακρίβεια μου θυμίζει τη Ματσολιά, ελαιόδεντρο μεγάλο με δυνατή ανάπτυξη, όπως το έχω γνωρίσει στα πάτρια εδάφη.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... /gluck.gif[/img]
Μου δίνει την αίσθηση ενός δέντρου στιβαρού που έχει ριζώσει γερά και δεσπόζει μέσα στον ελαιώνα.
Για την ακρίβεια μου θυμίζει τη Ματσολιά, ελαιόδεντρο μεγάλο με δυνατή ανάπτυξη, όπως το έχω γνωρίσει στα πάτρια εδάφη.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... /gluck.gif[/img]
-
verone-lina.skyline
- Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Ωραία θα σε παρακολουθώ αν και ακόμα η δικιά μου είναι όπως την αγόρασα

https://www.facebook.com/VeroneBonsai/
-
Sim62

Ελιά Νο 3
Η τελευταία από τις πρόσφατες που απέκτησα.
Μου φάνηκε η πιο εύκολη από πλευράς αποφάσεων αφού το γενικότερο σχήμα της παραπέμπει σε ρυθμό broom (σκούπα) που είναι μάλλον και η πιό διαδεδομένη μορφή της στην φύση. Βέβαια αυτή είναι η εύκολη λύση. Με τα χρόνια θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και αν έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό.
[attachment=4]3-01-Οκτώβριος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=3]3-02-Οκτώβριος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=2]3-04-Νοέμβριος.JPG[/attachment]
[attachment=1]3-07-Νοέμβριος.JPG[/attachment]
Εχει και ένα κλαδί με κάπως καλή κίνηση, πρέπει όμως να γεμίσει, θα δούμε...
[attachment=0]branch.jpg[/attachment]
Μου φάνηκε η πιο εύκολη από πλευράς αποφάσεων αφού το γενικότερο σχήμα της παραπέμπει σε ρυθμό broom (σκούπα) που είναι μάλλον και η πιό διαδεδομένη μορφή της στην φύση. Βέβαια αυτή είναι η εύκολη λύση. Με τα χρόνια θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και αν έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό.
[attachment=4]3-01-Οκτώβριος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=3]3-02-Οκτώβριος.JPG[/attachment][/color]
[attachment=2]3-04-Νοέμβριος.JPG[/attachment]
[attachment=1]3-07-Νοέμβριος.JPG[/attachment]
Εχει και ένα κλαδί με κάπως καλή κίνηση, πρέπει όμως να γεμίσει, θα δούμε...
[attachment=0]branch.jpg[/attachment]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.