Η δικη μου ιστορια :)
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: Η δικη μου ιστορια :)
Χαριτωμένο είναι!
Το είδος είναι λιγκούστρο το κινέζικο ( ligustrum chinensis ) .
Είναι φυτό εύκρατης ζώνης και στον ελλαδικό χώρο πρέπει να τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο! Αν το έχεις μέσα δεν θα προκόψει σε κλιματολογικές συνθήκες διαμερίσματος! Λογικό λοιπόν να χάνει τα φυλλα του πέραν του γεγονότος οτι ειναι χειμώνας και είναι φυλλοβολα δέντρα τα λιγκούστρα. Βγάλε το λοιπόν στο μπαλκόνι σου να το βλέπει ο Ήλιος και να το χτυπάει το αεράκι και η δροσιά και θα τα παει μια χαρά!
Αν μένεις Αθήνα, να παρευρεθείς στα workshop που κάνουμε καθε μήνα για να σε βοηθήσουμε και να δεις κι εσύ απο κοντά την τέχνη του μπονσάι!
Καλή συνέχεια και παραμονή στο φόρουμ.
Το είδος είναι λιγκούστρο το κινέζικο ( ligustrum chinensis ) .
Είναι φυτό εύκρατης ζώνης και στον ελλαδικό χώρο πρέπει να τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο! Αν το έχεις μέσα δεν θα προκόψει σε κλιματολογικές συνθήκες διαμερίσματος! Λογικό λοιπόν να χάνει τα φυλλα του πέραν του γεγονότος οτι ειναι χειμώνας και είναι φυλλοβολα δέντρα τα λιγκούστρα. Βγάλε το λοιπόν στο μπαλκόνι σου να το βλέπει ο Ήλιος και να το χτυπάει το αεράκι και η δροσιά και θα τα παει μια χαρά!
Αν μένεις Αθήνα, να παρευρεθείς στα workshop που κάνουμε καθε μήνα για να σε βοηθήσουμε και να δεις κι εσύ απο κοντά την τέχνη του μπονσάι!
Καλή συνέχεια και παραμονή στο φόρουμ.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
NiKoS92
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Αυτο είναι!!! Λιγο κουτσικο!!! :Ρ Συγγνωμη αλλα εκανα το ποστ μεσω κινητου και οι photo δεν ανεβηκαν μαλλον...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλωσόρισες στην ...όαση του bonsaiforum! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img]
Αν βλέπαμε και το δεντράκι σου θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο!
Αν βλέπαμε και το δεντράκι σου θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
NiKoS92
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Η δικη μου ιστορια :)
Γεια και απο μενα και συγχαρητηρια για τη δουλεια που κανετε! Εγω εδω και πολυ καιρο κανω σαφαρι στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω ουτε καν να ταυτοποιησω το δεντρακι μου.( καλα μπορει να μαι και εντελως ουφο) αλλα το forum αυτο μου φανηκε οαση
Τσπ εγω για πολυ καιρο φλερταρα με την ιδεα να αποκτησω ενα δεντρακι αλλα εν τελει δεν το ειχα παρει αποφαση, ωσπου μια μερα τελος νοεμβριου βρισκομαι στη βουδαπεστη και καθως σουλατσαρα και εξερευνουσα την πολη πεφτω πανω σ ενα μαγαζακι σαν περιπτερο που ελεγε bonsai market. Μπαινω μεσα και ερωτευτηκα αυτο το μικρο δεντρακι που θα δειτε παρακατω...μονο που η κυρια δεν μιλουσε αγγλικα στο μαγαζι για να μου πει το οτιδηποτε. Παρολ αυτα το αγορασα το περασα απο το αεροδρομιο και βρεθηκε Ελλαδα! Μην ξεροντας ομως καν το ειδος του δεν μπορω να το φροντισω αποτελεσματικα, με αποτελεσμα να του πεφτουν τα φυλλα σιγα σιγα! Ειναι φυσιολογικο αυτο? Και το περιεργο ειναι οτι πεφτουν καποια ξερα και καποια χλωρα.... :/ Please help! Στεναχωριεμαι ειναι η αληθεια ...