Πότισμα

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

BILLPAN
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 04 Μάιος 2022, 09:39
Has thanked: 17 times
Been thanked: 4 times

Re: Πότισμα

Δημοσίευση από BILLPAN »

Πότισμα μόλις αρχίσει να στεγνώνει το χώμα. Μεταφύτευση την επόμενη άνοιξη με πλήρη αφαίρεση του παλιού χώματος με νερό, φαίνεται ότι ήταν τόσο παλιό που έχει πακτωθει γύρω από τον κορμό και κρατάει πολύ υγρασία. Η θέση που βλέπουμε το μπονζάι στις φωτό δεν είναι σωστή, αν είναι αυτή η θέση του αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν φύλλα, πρέπει να είναι ακριβώς δίπλα σε παράθυρο και μακριά από καλοριφέρ, σόμπες, air-condition, ιδανικά σε εξωτερικό χώρο αν το επιτρέπει το κλίμα της περιοχής και η εποχή (πάνω από 10 βαθμούς κελσίου) να το βλέπει ο ήλιος το πρωί ή το απόγευμα, όχι το μεσημέρι.

Topic author
Zaff99
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 24 Φεβ 2019, 01:17
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Πότισμα

Δημοσίευση από Zaff99 »

Το έχω περίπου ένα χρόνο...όταν το πήρα ήταν φουλ γεμάτο με φύλλα...το πήγα σπίτι και στις πρώτες 15 μέρες έχασε σχεδόν όλα του τα φύλλα...από τότε το κέντρο του είναι έτσι «νεκρό»...του είχα κάνει μια μεταφύτευση σε αυτήν την γλάστρα με χώμα που πήρα από το Ίντερνετ και έλεγε ότι είναι κατάλληλο για bonsai (δεν γνωρίσω παραπάνω λεπτομέρειες για το χώμα)...δεν πείραξα καθόλου τις ρίζες του...! Όσο για την συνάντηση δυστυχώς μένω εξωτερικό...!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6615
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:37
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 65 times
Been thanked: 111 times
Επικοινωνία:

Re: Πότισμα

Δημοσίευση από Harris »

2. Λάθος. Ποτίζεις κανονικά με βιολογικό λίπασμα (γνώμη δική μου ως αρχάριος) ότι γράφει ο κατασκευαστής.
1. Βασικό είναι τι χώμα έχεις. αν το χώμα σου είναι ξερό (παλιό) από πάνω δεν ρουφάει και μέσα μπορεί να παραμένει η υγρασία. Ανέβασε μια φωτό να δούμε το γλαστρακι σου με το χώμα του.
Μπορείς να το φέρεις την Κυριακή στο workshop
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Zaff99
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 24 Φεβ 2019, 01:17
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Πότισμα

Δημοσίευση από Zaff99 »

Καλησπέρα στην ομάδα...έχω κάποιες ερωτήσεις όσο αναφορά το πότισμα στο ficus bonsai που έχω...
1) εφόσον έχω ποτίσει, μετά από λίγες μέρες, αφού έχουν αρχίσει να «ξεραίνονται» τα πρώτα εκατοστά του χώματος ο μίσος κορμός παραμείνει νωπός...μέχρι την στιγμή που νομίζω ότι χρειάζεται να ξανά ποτίσω...δηλαδή ο κορμός είναι μονίμου βάσεως νωπός...είναι λογικό αυτό;;;
2) έχω διαβάσει ότι πρέπει να ποτίζεις από πάνω το δέντρο...εφόσον όμως το νερό περιέχει λίπασμα πρέπει να βρέχεται με αυτό τα φύλλα και ο κορμός;;;νομίζω είναι λάθος...!
Απάντηση