olea sylvestris yamadori update

Εδώ παρουσιάζονται δέντρα που έχουν συλλεχθεί από την φύση.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: olea sylvestris yamadori update

Δημοσίευση από karesansui »

Βέβαια, ούτε κ'αν αγγίζει τα υπέροχα virtual σχέδια που προηγήθησαν αλλά το ευχαριστήθηκα σχεδιάζοντάς το!!!

[img]http://img641.imageshack.us/img641/9339/virtualazaros3.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από mix.dny »

Hombre έγραψε:
mix.dny έγραψε:
Hombre έγραψε:Καπως ετσι την φανταζομαι και κατι τετοιο σκεφτομαι για το μελλοντικο της ποτ.
Δεν ειναι ρισκο ενα τοσο ριχο ποτ για τον καλοκαιρινο καυσωνα στην ελλαδα?Βεβαια η ελια ειναι πολυ ανθεκτικο φυτο,αλλα....
Εαν μεχρι την μεταφυτευση το δεντρο εχει δημιουργησει καλο ριζικο συστημα σε συνδιασμο με το καταλληλο υποστρωμα το ρηχο ποτ δεν ειναι προβλημα . ( δες εδω http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//view ... 1&start=20 )
Ομορφο!Καλη συνεχεια λοιπον με τα δεντρακια σου!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Tελικα ευτυχως , τιποτα δεν ειναι τυχαιο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 290 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Hombre έγραψε:Γιαννη παρα πολυ ωραιο το virtual , με εβαλες σε σκεψεις , μονο μια παρατηρηση , η ολη εικονα δεν θυμιζει καθολου ελια,
Τυχαίο ??? ΔΕΝ νομίζω !!

Όλοι προσπαθούμε να πούμε ότι το δένδρο σου είναι ελιά και ένα τέτοιο σχήμα δέν ταιριάζει.
Θα έπρεπε να είχε διάμετρο ο κορμός στήν βάση 20 cm και ύψος 50-60 cm για να πείς ότι
το φτιάχνω έτσι. Για να γίνει όμως αυτό θα χρειαστούν ...... χρόνια στο χώμα και συνεχόμενες
επεμβάσεις. Όπως έχεις δεί στα ξένα φόρουμ οι γνώστες (έμπειροι) ψάχνουν για ελιές και
αγριελιές σε μεγάλο μέγεθος και ολίγον γέρικες (κορμό με φολίδες) γιά να αρχίσουν κάτι το ωραίο.
Γι'αυτό έκανα την πρώτη πρότασή μου βασιζόμενος σε κάποιες αναλογίες και το είδος -μορφή.
Η τελευταία λέξη όμως είναι δική σου.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

My Nellie έγραψε:Κι αν ισχύει το πρώτο : η έλλειψη ισορροπίας όντως οφείλεται στο ότι ο άξονας της κόμης δεν διέρχεται από την βάση του δένδρου?

Κι αν ισχύει το δεύτερο : γιά ποιό λόγο το δένδρο δείχνει ότι έχει σωστή ισορροπία? Μήπως το δεξί κλαδί που είναι αρκετά μακρύ παίζει τον ρόλο αυτό?

Συγγνώμη που επιμένω, αλλά θέλω να μαθαίνω σωστά και να μην αμφιβάλλω γι' αυτά που μαθαίνω/διαβάζω.
Αλεξανδρα απλα θα επαναλαβω οτι στην παρουσα φαση δεν με απασχολει ιδιαιτερα η κλιση του δεντρου και κατα ποσο μπορει να αλλαξει κατα την μεταφυτευση γιατι το δεντρο δεν ειναι ακομη ετοιμο .
Δεν λεω ομως οτι δεν θα το κανω , το ποσο ομως και σε ποια κατευθηνση θα εξαρτηθει απο λεπτομεριες που ακομη λειπουν,[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Γιαννη παρα πολυ ωραιο το virtual , με εβαλες σε σκεψεις , μονο μια παρατηρηση , η ολη εικονα δεν θυμιζει καθολου ελια,
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

mix.dny έγραψε:
Hombre έγραψε:Καπως ετσι την φανταζομαι και κατι τετοιο σκεφτομαι για το μελλοντικο της ποτ.
Δεν ειναι ρισκο ενα τοσο ριχο ποτ για τον καλοκαιρινο καυσωνα στην ελλαδα?Βεβαια η ελια ειναι πολυ ανθεκτικο φυτο,αλλα....
Εαν μεχρι την μεταφυτευση το δεντρο εχει δημιουργησει καλο ριζικο συστημα σε συνδιασμο με το καταλληλο υποστρωμα το ρηχο ποτ δεν ειναι προβλημα . ( δες εδω http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//view ... 1&start=20 )
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ωραιες δημιουργιες. Σιγουρα τα pots ειναι ΠΑΡΑ πολυ μικρα αφου δεν ακολουθουν και τους "κανονες"! :)
Ομως μου αρεσουν αυτες οι virtual εκδοχες!!! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

VIRTUAL HELP
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Καπως ετσι την φανταζομαι και κατι τετοιο σκεφτομαι για το μελλοντικο της ποτ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Κι αν ισχύει το πρώτο : η έλλειψη ισορροπίας όντως οφείλεται στο ότι ο άξονας της κόμης δεν διέρχεται από την βάση του δένδρου?

Κι αν ισχύει το δεύτερο : γιά ποιό λόγο το δένδρο δείχνει ότι έχει σωστή ισορροπία? Μήπως το δεξί κλαδί που είναι αρκετά μακρύ παίζει τον ρόλο αυτό?

Συγγνώμη που επιμένω, αλλά θέλω να μαθαίνω σωστά και να μην αμφιβάλλω γι' αυτά που μαθαίνω/διαβάζω.

My Nellie
Imperial
Imperial

Για να δω εάν κατάλαβα σωστά....

Δηλαδή, βλέπεις κι εσύ ότι η κλίση του δένδρου έτσι όπως είναι ΤΩΡΑ δείχνει μια έλλειψη ισορροπίας (προς τα αριστερά), αλλά θα ασχοληθείς με αυτό το "πρόβλημα" σε μελλοντικό στάδιο διαμόρφωσης?

Ή κάνω λάθος και η κλίση του δένδρου έτσι όπως είναι ΤΩΡΑ δείχνει ότι είναι γερά αγκυρωμένο στο χώμα και δεν έχει έλλειψη ισορροπίας?

Πού είναι βρε παιδιά κι αυτός ο Philippe-san με τα τριγωνάκια του και τους άξονές του, να μου δώσει να καταλάβω ακριβώς??? [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//.../ ... oIM/21.gif[/img]

ΥΓ: ...και να σκεφθείς ότι δεν είμαι ξανθιά [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//.../ ... oIM/36.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Αλεξανδρα δεν τιθεται θεμα μην απαντησης στο ερωτημα σου σχετικα με το αν το δεντρο θα αποκτηση πιο σωστη ισσοροπια αν το γυρουμε πιο δεξια , απλα θεωρω οτι ειναι ακομη πολυ νωρις να ασχοληθω με τηντελικη θεση του δεντρου στο μελλοντικο του ποτ μια και μεχρι τοτε πολλα θα εξαρτηθουν απο τον ογκο και την φορα του φυλλωματος , απο την εικονα του δεντρου μετα τις εργασιες στο deadwood και το βασικοτερο απο την επιλογη του ποτ.
Ελπιζω να σε καλυψα.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Πολύ ωραία όσα διαβάζουμε κι ο Λάζαρος έχει δίκηο να είναι ευτυχής που αναπτύσσεται όλη αυτή η συζήτηση γύρω από το αγρίλι του, ΟΜΩΣ ευγενικοί μου Κύριοι, εγώ δεν πήρα απάντηση στο ερώτημά μου.
Κι επειδή "ρωτώντας πας στην Πόλη" κι εγώ ως "νεόφυτο" δεν πολυ-σκαμπάζω, θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε στην ερώτησή μου προηγουμένως σχετικά με την μετατόπιση του άξονα της κορυφής, δικαιολογώντας (ασφαλώς!) την απάντησή σας, έτσι ώστε να αντιληφθώ το λογικό ή παράλογο του τρόπου με τον οποίο είδα το "πρόβλημα" της ισορροπίας του δένδρου.

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Ειλικρινα χαιρομαι πολυ που γραφτηκαν τοσες πολλες και διαφορετικες αποψεις σχετικα με την πρωτη παρουσιαση του συγκεκριμενου δεντρου .
Ευτυχως μεχρι τωρα τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ οι διαφορετικες αποψεις δεν αποτελεσαν αφορμη παρεξηγησης , οποτε ολα καλα .
Γιαννη την ιδεα σου σχετικα με ενα νεο θεμα οπου θα παρουσιαζονται σε virtual μορφη καποια νεα δεντρα την βρισκω εξαιρετικη, οπως επισης ειναι πολυ ωραιο το σχεδιο που μπηκες στον κοπο να δημιουργησεις για το δεντρακι μου , απλα θεωρω οτι το virtual απεχει πολυ απο την πραγματικη εικονα ενος δεντρου , ειναι ομως ενα πολυ καλο εργαλειο ωστε να εξαιτασουμε τις επιλογες μας πρωτου προχωρησουμε σε καποια διαμορφωση.

Πιστευω οτι αυτο το θεμα μας δινει την ευκαιρεια να βρεθουμε απο κοντα μια και το τελευταιο διαστημα τεμπελιασαμε και τα πουμε βλεποντας το δεντρο σε ολες του τις διαστασεις , τι λετε για το Σ/Κ?[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... cheers.gif[/img]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Αναμφίβολα όταν ένα θέμα τίθεται σε συζήτηση σε ένα forum οι απόψεις που ανταλλάσονται μόνο ευχάριστα παραγωγικές μπορεί να είναι! Συμφωνώ!! Εδώ δεν κολλάει το " δυό γάιδαροι μαλλώνανε σε ξένο αχυρώνα". [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img]Αυτό είναι η ομορφιά ή το μεγαλείο αν θέλετε αυτού εδώ του forum. Η αποστασιοποίηση μάλλον δεν βοηθάει. Θα παρακολουθούμε λοιπόν την εληά του Λάζαρου να μεταμορφώνεται σχολιάζοντάς την, όσο βέβαια και ο ίδιος μας το επιτρέπει![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Κάποιες απόψεις εκφράστηκαν και για να μήν χαλάσουμε τήν
παρουσίαση του δένδρου λέω να σταματήσουμε εδώ.
Ο Λάζαρος θα προχωρήσει το σχέδιό του και εμείς θα
παρακολουθούμε εκ του μακρόθεν τις όποιες εξελίξεις.
Σίγουρα στην τέχνη δέν υπάρχουν αυθεντίες και σίγουρα
αντιλαμβανόμαστε το κάθε αντικείμενο με υποκειμενικό τρόπο.
Γιά να μήν ξαναδώ λοιπόν το ίδιο έργο (που έχω δεί και παλαιότερα)
κλείνω αυτή τήν ευχάριστη ανταλλαγή απόψεων-προτάσεων που
είχα ευχόμενος ότι καλύτερο για το μέλλον τής ελιάς, αλλά και γιά τα
δένδρα τών άλλων παιδιών πού κατά καιρούς είχα τήν ευκαιρία να εκφέρω τήν άποψή μου.
.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Ένα μπονσάι δεν πρέπει να δείχνει μόνο καλλιτεχνικά όμορφο ή έστω ακαδημαϊκά άρτιο αλλά κοιτάζοντάς το και εξερευνώντας το να σου αποκαλύπτει παράλληλα το πως μεγάλωσε και που αναπτύχθηκε μέσα στην Φύση, το πως έφτασε σε αυτό το σημείο και το λόγο που μεταμορφώθηκε σε αυτό που παρουσιάζεται εμπρός μας! Με άλλα λόγια να μας διηγηθεί την ιστορία του.
Στο φυσικό του περιβάλλον το δέντρο έχει να παλέψει με τα στοιχεία της Φύσης, την φωτιά, τις αρρώστιες, την ανθρώπινη επέμβαση ενίοτε, τα οποία αλλάζουν την μορφή του ολοκληρωτικά ή μερικώς. Η προσαρμογή του δέντρου σε αυτή την κατάσταση είναι η δημιουργία μιας νέας οντότητας που θα συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτύσεται να μεταμορφωθεί με άλλα λόγια.
Όταν έχουμε στα χέρια μας να δουλέψουμε με υλικό yamadori (κατά λέξη: μαζεμένο-απο-το-βουνό) τότε κατά την άποψή μου πάντα, πρέπει να βρούμε αυτήν την νέα ισορροπία του δέντρου αναπαράγοντας τα όσα πέρασε. Φανταζόμαστε λοιπόν οτι ένα γέρικο δέντρο αφού επέζησε απο δυσμενή φυσικά φαινόμενα, αναμορφώνεται και αποκτά και πάλι μια νέα μορφή ώριμου δέντρου.
Έτσι μπορώ να φανταστώ την πρόταση του Λάζαρου, με το γέρικο δέντρο ή ό,τι απέμεινε μετά απο κάποια φυσική καταστροφή να αναγεννάται μέσα απο έναν νέο δέντρο που ξεπηδάει απο τον κορμό του παληού και υψώνεται απλώνοντας τους νέους κλάδους του με σφριγηλότητα και ικμάδα και ίσως "νεανική" υπεροψία πάνω απο το παλήο που όμως σκύβει και το κοιτάει, με περιέργεια ή σεβασμό(;)
Αυτό το δέντρο θα μεταμορφωθεί με την τεχνική συν τω χρόνω σε ένα ώριμο δέντρο πάνω στο παληό απομεινάρι.
Αυτό το δέντρο έχει να σου διηγηθεί μια ιστορία.
Η πρόταση του Γιάννη, τεχνικά άρτια και ακαδημαϊκά σωστή για τις αναλογίες πάχους κορμού/ύψους κ.ο.κ έχει να μας διηγηθεί οτι ένα γέρικο δέντρο το κλαδέψανε σχεδόν σύρριζα στον παληό κορμό για να ανανεώσουνε την βλάστησή του. Έχει μέν έναν γέρικο κορμό αλλά το φύλλωμά του, με την πολύ ωραία τεχνική της εικονικής πραγματικότητας που μας παρέθεσε, δείχνει απλώς ανανεωμένο παληό δέντρο!
Όλα αυτά είναι εντελώς προσωπική άποψη.
Η τέχνη εξάλλου δεν έχει αυθεντίες και ο τρόπος που την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας είναι υποκειμενικός και μόνο.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Απάντηση