VIRTUAL HELP

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 189 times
Επικοινωνία:

Re: VIRTUAL HELP

Δημοσίευση από Harris »

Θελοντας να σας βοηθησω και εγω να μπορειτε να κανετε και μονοι σας Virtual Help το δεντρο σας βρηκα ενα online εργαλειο (δηλαδη δεν θελει καμια απολύτως εγκατάσταση)

το URL: http://pixlr.com/editor/

Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Has thanked: 0
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Έχει δίκιο ο Λάζαρος και το είχε πεί και παλαιότερα ότι αντί να αγοράζουμε
έτοιμο ένα δενδράκι εισαγωγής είναι προτιμότερο να δώσουμε τα ίδια
(και λιγότερα) χρήματα και να αγοράσουμε μία ελιά ή ένα γιουνίπερο.
Είναι δένδρα σχολείο για όλους ακόμη και σήμερα, αντέχουν στίς καταπονήσεις
και συγχωρούν πολλά από τα λάθη μας. ( και συγνώμη άν είμαστε off topic)
Και επί τη ευκαιρία ακόμη μία ελιά τής Λαμίας παραμελημένη και αυτή. Απλά τής
έκανα ένα μικρό ρετουσάρισμα και τήν έβαλα σε ένα πότ. Ύψος 45cm περίπου (από το χώμα)
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Hombre »

Πολυ ωραιο δεντρο Γιαννη.

Εικόνα
Μια και τελευταια παρουσιαστηκαν αρκετες ελιες νομιζω οτι ειναι μια καλη ευκαιρεια για τους νεοτερους να δουν τις προοπτικες αυτου του γηγενους και πολυ ωραιου δεντρου ωστε να ασχοληθουν περισσοτερο με αυτο το ειδος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Μία παραμελημένη ελιά που έχω στήν Λαμία. Να δώ πότε τελικά
θα τήν κλαδέψω και θα τής κάνω και μεταφύτευση. Κάθε φορά
αυτό λέω αλλά τελικά δέν κάνω τίποτα. Εικόνα
.

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

dragonail έγραψε:
Philip έγραψε:[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img] Γιαννη......... Προτεινω ο διαχειριστης να ανοιξη ενα νεο θεμα VIRTUAL HELP στις Γενικες ενοτητες bonsai.

Εκει ο ενδιαφερομενος θα ανεβαζει καποια φωτο του δεντρου του κ οποιος θελει να κανει ενα VIRTUAL

Τι λετε? [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img]
Έγινε! :)
Τωρα ειναι οκ :)
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Been thanked: 37 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dragonail »

Philip έγραψε:Εικόνα Γιαννη......... Προτεινω ο διαχειριστης να ανοιξη ενα νεο θεμα VIRTUAL HELP στις Γενικες ενοτητες bonsai.

Εκει ο ενδιαφερομενος θα ανεβαζει καποια φωτο του δεντρου του κ οποιος θελει να κανει ενα VIRTUAL

Τι λετε? Εικόνα
Έγινε! :)

Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Εικόνα Γιαννη......... Προτεινω ο διαχειριστης να ανοιξη ενα νεο θεμα VIRTUAL HELP στις Γενικες ενοτητες bonsai.

Τι λετε? Εικόνα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 425 times
Been thanked: 363 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Εικόνα Ανοιξες ενα πολυ ωραιο Topic. Θα μας βοηθησει πολυ.

Ευχαριστουμε πολυ

"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

My έγραψε:Δηλαδή, τώρα μπορούμε να ανεβάζουμε μερικές φωτογραφίες των δένδρων μας στο virtual help, να διαλέγεις εσύ εκείνη με την οποία μπορείς να εργασθείς καλλίτερα (σβύνοντας βέβαια τις υπόλοιπες) και στην συνέχεια να μας δίνεις την πρότασή σου για την διαμόρφωση? Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας της νέας ενότητας? Κατάλαβα σωστά?

Σωστά Αλεξ . !!!! Εικόνα
Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ και όσο ξέρω,
ελπίζοντας βέβαια ότι το ''υλικό'' να έχει προοπτικές για το μέλλον.
Γι'αυτό προσοχή στήν επιλογή των δένδρων που αγοράζουμε. Εάν έχουμε
κάποια αμφιβολία καλό θα ήταν να φωτογραφίζαμε το φυτό, να το παραθέταμε
και να γινόταν μία συζήτηση εάν αξίζει να αγοραστεί.
Ξέρω ότι υπάρχει και ο παράγοντας που λέγεται υπεροψία, παντογνωσία κ.λ.π. αλλά
πρέπει να υπερσκελίζεται από τήν πειθαρχία και τον ελεγχόμενο ενθουσιασμό.
Σίγουρα το φυτό για να γίνει όπως φανταζόμαστε θα χρειαστεί κάποια χρόνια και ο
ιδιοκτήτης θα πρέπει να παλέψει για να πετύχει το αποτέλεσμα. Αλλά και σε όλο αυτό
τό διάστημα εμείς θα είμαστε εδώ για να βοηθάμε όταν μας ζητηθεί.
Θεωρώ ότι η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία. Ο καθένας ας προτείνει σχέδια και απόψεις.
Έτσι θα βοηθήσουμε καλύτερα και έτσι θα υπάρξει πρόοδος.
Παρακαλώ μόνο, εάν είναι δυνατόν, πίσω από το φυτό να υπάρχει λευκό φόντο.
Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ γιατί τόν χρόνο που έχασα για να φτιάξω τις εικόνες που είδατε
θα είχα βάψει ένα σπίτι ολόκληρο . Εικόνα
.

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Καλημέρα σε όλους! Εικόνα
Γιάννη, σε ευχαριστούμε πολύ όλοι! Εικόνα Πάντα προσπαθείς να βρίσκεις ένα τρόπο να δώσεις βοήθεια σ' εμάς που μόλις ξεκινήσαμε! Εικόνα Είτε με φωτογραφίες, είτε με γραπτές επεξηγήσεις, είτε απλώς κάνοντάς μας μετόχους των λαθών και των διαπιστώσεών σου....

Δηλαδή, τώρα μπορούμε να ανεβάζουμε μερικές φωτογραφίες των δένδρων μας στο virtual help, να διαλέγεις εσύ εκείνη με την οποία μπορείς να εργασθείς καλλίτερα (σβύνοντας βέβαια τις υπόλοιπες) και στην συνέχεια να μας δίνεις την πρότασή σου για την διαμόρφωση? Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας της νέας ενότητας? Κατάλαβα σωστά?

Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Τώρα 2 φυτά του Χάρη και ένα δικό μου.
.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Γιαννη σε ευχαριστουμε πολυ! Ειναι παντα θα ειναι η βοηθεια σου ευπροσδεκτη και παντα καινοτόμα! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Γιάννη, Εικόνα και πάλιΕικόνα
( είδες η τεχνολογία και η πρόοδος;;Εικόνα) ειλικρινά υπέροχη ιδέα για την αναβάθμιση του forum και όχι μόνο!! Όπως πολύ σωστά έγραψες είναι μια ουσιαστική βοήθεια ο μπούσουλας αυτός για ΟΛΟΥΣ μας!
Νομίζω πως απο ´δω και πέρα θα έχεις πολύ virtual δουλειά με τα μπονσάι! Εικόνα

Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Συνέχεια
.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Και κάποιες άλλες επεξεργασίες.
.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

VIRTUAL HELP

Άρχισα να παρουσιάζω κάποιες προτάσεις-απόψεις μου (καθαρά προσωπικές !!) πάνω στα φυτά τα δικά μου και κάποιων μελών αυτού του φόρουμ επεξεργαζόμενος τις φωτογραφίες. Σκοπός της όλης υπόθεσης είναι το πώς θα μπορούσε το φυτό να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. Με τα λόγια δεν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να αναπαραστήσουμε τις απόψεις μας και τις εκάστοτε υποδείξεις διαμόρφωσης, γι’αυτό θεώρησα ότι ήταν καιρός να αλλάξουμε λίγο όλα αυτά και να εκμοντερνιστούμε εκμεταλλευόμενοι την ευχέρεια της τεχνολογίας. Ας είναι καλά ο Χάρης που μου έβαλε το πρόγραμμα επεξεργασίας.
Οι συναντήσεις-συγκεντρώσεις οπωσδήποτε θα βοηθούσαν πολύ περισσότερο αλλά για τους γνωστούς λόγους του διαθέσιμου χρόνου που έχει ο καθένας μας αυτό γίνεται λίγο δύσκολο.
Επανερχόμενος στο λεγόμενο Virtual Help καλό θα ήταν οι φωτογραφίες να έχουν γίνει σε κάποιο λευκό φόντο ώστε να είναι πιο εύκολη η επεξεργασία και βέβαια το φυτό να είναι στο ύψος των ματιών. Μπορεί όμως να υπάρχει και κάποια άλλη καλή πλευρά του φυτού όπου θα μπορούσε να γίνει η κύρια θέση οπότε η πρόταση να είναι λάθος. Η μόνη λύση σε αυτό το συχνό πρόβλημα είναι βέβαια η ζωντανή παρουσία του φυτού και όχι η δι’αλληλογραφίας υπόδειξη. Προσφέρουμε και βοηθάμε όπως μπορούμε γι’αυτό να υπάρχει λίγη επιείκεια στην κριτική. Άφησα για τελευταίο το ακόλουθο.
Δεν μπορείς να μάθεις σε κανέναν τίποτα. Μπορείς όμως να τον βοηθήσεις να βρεί την γνώση μόνος του.
Και αυτό εγώ τουλάχιστον κάνω. Με ένα ιδιόμορφο ίσως τρόπο και με μία τακτική μεταξύ σοβαρού και αστείου προσπαθώ να δείξω έναν δρόμο πού θα ακολουθούσα εάν το φυτό θα ήταν δικό μου. Όχι ότι ξαφνικά έχω γίνει κάποιος ειδικός, αλλά έμαθα λίγα πράγματα από τα δικά μου τα λάθη και από τα λάθη των άλλων.

P.S. Θα ήταν όμορφο όλοι να βοηθήσουμε, με τα μικρά μας σχεδιάκια την, προσπάθεια που κάνει κάποιος για να διαμορφώσει το φυτό του. Όχι μόνο του δείχνουμε ότι είμαστε κοντά του, αλλά γινόμαστε και εμείς καλύτεροι σε αυτά πού ξέρουμε.
.
Απάντηση