JUNIPERUS No 3 chinensis

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

perdikaki mariana
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: JUNIPERUS No 3 chinensis

Δημοσίευση από perdikaki mariana »

Παιδιά αν είναι να φέρω και εγώ ένα τελάρο μπύρες!!! :obscene-drinkingbuddies: Άντε τώρα που έφτιαξε ο καιρός, έχει ξαναλυσσάξει το μάτι μας για διαμορφώσεις!!!
[url=http://www.xarakas.gr]Εικόνα[/url]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Κάτι θα κάνουμε αρκεί να έχουμε κέφι και να βρούμε και κανένα δενδράκι και πέτρες ανάλογες.Οι σπόνσορες θα είναι ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, HEINEKEN, ALEXA.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Jean-Zac έγραψε:
Harris έγραψε:Πως το έχεις φανταστεί στο μέλλον Γιάννη; :clap:
Και άλλο μέλλον ????. Είπαμε έχω κουραστεί.Καλά είναι και έτσι.Αλλαξα και γλάστρα !!.Φτάνει για φέτος.Η επόμενη σύνθεση σε πλάκα Καρύστου και βραχάκι με τρύπα να περάσουν οι ρίζες .Σε λίγα χρόνια (ελπίζω !!)
Μήπως να το κάνεις απο Σεπτέμβριο (οχι αναγκαστικά σε αυτό το δέντρο αλλα σε κάποιο αλλο) και να το τραβήξουμε σε βιντεο? Τι λες? (αυτο με την πετρα και βραχάκι) + beers/wine :obscene-drinkingbuddies:
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Harris έγραψε:Πως το έχεις φανταστεί στο μέλλον Γιάννη; :clap:
Και άλλο μέλλον ????. Είπαμε έχω κουραστεί.Καλά είναι και έτσι.Αλλαξα και γλάστρα !!.Φτάνει για φέτος.Η επόμενη σύνθεση σε πλάκα Καρύστου και βραχάκι με τρύπα να περάσουν οι ρίζες .Σε λίγα χρόνια (ελπίζω !!)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Πως το έχεις φανταστεί στο μέλλον Γιάννη; :clap:
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Ωραια εξελιξη εχει :text-bravo:

Εμενα θα μου αρεσε εαν εδινες κινηση στo jin που ειναι στην κορυφη... :P
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

πολυ ωραιο δεντρο και εχεις κανει πολυ καλη δουλεια!

ο κορμος του ομως παρουσιαζει αυτη την ευθεια που κατα την αποψη μου δε "χτυπαει"ωραια στο ματι, εμενα θα μου αρεσε να το διαμορφωνες καπως ετσι μελλοντικα...

[img]http://danbartonbonsaipots.files.wordpr ... arch-s.jpg[/img]
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Συνέχεια της πορείας του ....
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

JUNIPERUS No 3 chinensis

Αγοράστηκε πριν χρόνια στην τιμή των 2,5 euro . Ήταν στη γνωστή θέση των ‘’άχρηστων’’ δηλαδή των μη εμπορεύσιμων και είχε ύψος περίπου 50 cm από το χώμα. Άρχισα λοιπόν τις επεμβάσεις μειώνοντας το ύψος και δημιούργησα jin και shari .Παρά τις καταπονήσεις το μικρό μου άντεξε. Πέρυσι μετά από ένα σχετικό καλλωπισμό έλαβε μέρος σε ένα διαγωνισμό (περισσότερο σαν συμμετοχή μια και θα μπορούσα να βάλω κάποιο άλλο) με το σκεπτικό την πορεία της μορφής του με το πέρασμα του χρόνου .Πριν 2 εβδομάδες και λόγω μποφόρ (τελευταία ο καιρός μου τα χαλάει) αποφάσισα να περιποιηθώ και δώσω μια νέα μορφή στον junipero. Έβγαλα τον παλαιό φλοιό και επί τη ευκαιρία έκανα και ένα ρετουσάρισμα στα jin και το shari και πέρασα και τον ζωντανό κορμό με αντιηλιακό (copertone για τέλειο μαύρισμα χα,χα) .Χρησιμοποίησα ξυλογλυπτικά εργαλεία και γυαλόχαρτο.(όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει και dremel). Το φύλλωμα του το έφερα στην δεξιά πλευρά σε διάφορα επίπεδα αλλά το μεγάλο κλαδί jin στην βάση του κορμού χάλαγε την εικόνα και έτσι αποφάσισα να το μειώσω στο ελάχιστο. Έμενε μία μεταφύτευση σε νέα γλάστρα (ποτ δεν έχω) και μία τελευταία νέα θέση του κορμού. Η παρουσία του και οι φωτό που συνοδεύουν, σκοπό έχουν να δείτε τις διαδοχικές μεταβολές της μορφής του έως την σημερινή και την προσπάθεια να βρούμε την εικόνα που είναι κρυμμένη μέσα στο φυτό όταν το αγοράζουμε Το ύψος του σήμερα (από το χώμα) είναι μαζί με το jin 35 cm,το ύψος του φυλλώματος 25 cm και η διάμετρος του κορμού περίπου 3,5 cm.
Απάντηση