Καρμόνα :P
-
thanasis2561
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Καρμόνα :P
Εισακουστηκες αγαπητε Φίλλιπε
Θα κάνω μεταμφύτευση φθινοπωρο και θα καλύψω (οπτικά ) με συρματωμα το σημείο εκείνο που θέλω να κόψω
Θα κάνω μεταμφύτευση φθινοπωρο και θα καλύψω (οπτικά ) με συρματωμα το σημείο εκείνο που θέλω να κόψω
-
Philip
- Masterpiece

Να την μεταφυτευσεις......θα της κανει καλο. Απλα αυτο το ειδος δεν ειναι να του ταλαιπωρεις τον κορμο. Αντε το πολυ κανενα uro να του κάνεις στο σημειο που λες.
Ξερεις ειναι οι γραμμες ζωης του δεντρου που ξεκινουν απο τις ριζες.....κ σ'αυτο το δεντρο θα εχεις προβλημα αν τις διακοψεις
Ξερεις ειναι οι γραμμες ζωης του δεντρου που ξεκινουν απο τις ριζες.....κ σ'αυτο το δεντρο θα εχεις προβλημα αν τις διακοψεις
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Θα δουμε τοτε το χειμώνα πώς θα ναι....Αλλα το φθινόπωρο λέω να το μεταμφυτεύσω , δεν νομίζω να το στρεσάρω με μια μεταμφύτευση... Τι λές Phillip?
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Χάρη δεν το σκέφτηκα για τα ανθάκια !!Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές..
Θα το αφήσω για μετά το καλοκαίρι καλύτερα!
Και θα σταματήσω το ψέκασμα γιατί όντως κάποια ανθάκια σάπισαν
Θα το αφήσω για μετά το καλοκαίρι καλύτερα!
Και θα σταματήσω το ψέκασμα γιατί όντως κάποια ανθάκια σάπισαν
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Ωραιο το σκεφτηκες! Η πιο καλη εποχη ειναι μετα το καλοκαιρι... Τωρα εαν σε τρωει κανε το και τωρα. Απλα εαν δεν το κανεις τωρα θα ειναι καλυτερα για το δεντρο σου! Δηλαδη πεταει ανθακια τωρα δεν ειναι καλυτερο να το δεις να ανθίζει?thanasis2561 έγραψε:Να ρωτήσω κιόλας κάτι...
Έλεγα την γωνία που κάνει ο κορμός να την πετσοκόψω λιγάκι με ενα κοπίδι για να αποκτήσει καμπύλη και να το κλαδεψω (φωτο)...Να το αφήσω για φθινόπωρο ή να το κάνω τώρα αυτό???
Ευχαριστώωω
Οσο για το ψεκασμα καλα εκανες και ελπιζω να εφυγαν ολα τα "ζουζουνια".
Τωρα που ανθιζει μην το ψεκαζεις με νερο για υγρασια γιατι τα ανθακια του θα σαπιζουν. (οπως κανουμε στην ζελκοβες/φτελιες , λιγουστρο κ.τ.λ...)
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Να ρωτήσω κιόλας κάτι...
Έλεγα την γωνία που κάνει ο κορμός να την πετσοκόψω λιγάκι με ενα κοπίδι για να αποκτήσει καμπύλη και να το κλαδεψω (φωτο)...Να το αφήσω για φθινόπωρο ή να το κάνω τώρα αυτό???
Ευχαριστώωω
Ευχαριστώωω
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Φίλλιπε και Χάρη έκανα δουλίτσα τελικά !!Χρησιμοποίησα νερό με άβα (υγρό πιάτων) και ελάχιστο οινόπνευμα και ψέκασα 2 φορές (βράδυ) με μια μερα διαφορά το κάθε ψέκασμα, αφού πρώτα το κανα ένα ντους το φυτό!
Τα μυρμήγκια και οι αφίδες μας "άφησαν χρόνους" και δεν βλέπω κανένα σημείο ζωής πάνω στο δεντράκι (εκτός απο το δεντράκι βέβαια που χαίρει ακρας υγείας)!!!θα ξαναψεκάσω σε 2 μέρες για τελευταία φορά...
Επέλεξα αυτή την αντιμετώπιση για να γλυτώσω το εντομοκτονα δηλητήρια αλλα αν ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα θα παω για χημικό πόλεμο

Τα μυρμήγκια και οι αφίδες μας "άφησαν χρόνους" και δεν βλέπω κανένα σημείο ζωής πάνω στο δεντράκι (εκτός απο το δεντράκι βέβαια που χαίρει ακρας υγείας)!!!θα ξαναψεκάσω σε 2 μέρες για τελευταία φορά...
Επέλεξα αυτή την αντιμετώπιση για να γλυτώσω το εντομοκτονα δηλητήρια αλλα αν ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα θα παω για χημικό πόλεμο
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Ωχ ωχ ωχ ..... Την ξέπλυνα (όπως λέει και το λινκ του Χάρη"Χάρη ευχαριστώ")και με μια οδοντογλυφίδα έβγαλα απο τα φύλλα και το κορμο οτι βρήκα..Μερικα φυλλα πουχανε πολλα κουκούλια τα εκοψα ..
Να παρω κανα φάρμακο να ψεκάσω λετε?
Να παρω κανα φάρμακο να ψεκάσω λετε?
-
Philip
- Masterpiece

Αμαν ρε θαναση.....................και το ζουζουνακι αυτο ειναι...........................SCALE - SCALE
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Φιλε μου δεν ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι ειναι αφιδες. (μελιγκρα)thanasis2561 έγραψε:Καλησπέρα!!!!
Σας παρουσιάζω την Καρμόνα μου (χθεσινό αποκτημα) την οπία καμαρώνω ανελλιπώς και αδιαλείπτως!
Δεν την πειράζω καθόλου (απο κλάδεμα και μεταμφύτευση) !
Υ.Γ. Σε μερικά φύλλα εχει μαυρα στίγματα τα οποία δεν έχω ιδέα τι είναι (οταν την πήρα είχε μυρμήγκια η γλάστρα λετε να ναι τα κακά τους?)
Περιμένω απόψεις και συμβουλές![]()
![]()
Δες εδω : http://www.bonsaiclub.gr/articles/diseases-bonsai.html
και εδω : http://www.anthokipos.com/entomologikes ... fidwn.html
-
thanasis2561
Topic author - Omono

Καρμόνα :P
Καλησπέρα!!!!
Σας παρουσιάζω την Καρμόνα μου (χθεσινό αποκτημα) την οπία καμαρώνω ανελλιπώς και αδιαλείπτως!
Υ.Γ. Σε μερικά φύλλα εχει μαυρα στίγματα τα οποία δεν έχω ιδέα τι είναι (οταν την πήρα είχε μυρμήγκια η γλάστρα λετε να ναι τα κακά τους?)
Περιμένω απόψεις και συμβουλές

Περιμένω απόψεις και συμβουλές
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.